Skocz do zawartości

[Qlweb] zabezpieczenie przed robotami :)

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano kiedy sprawdziłem sobie strony do zmoderowania szlag mnie trafił. Choć od dawna próbuje się przed tym obronić ale cały czas bezskutecznie. Po tym co zobaczyłem w panelu zmobilizowałem się i napisałem coś aby to zmienić i mieć tylko w pełni wartościowe strony.

Zmieniłem proces dodawania strony w qlwebie [link]

https://www.katalog.stwor.pl/wpis-8podkat-18.html

napewno to uniemożliwi (jak narazie) dodawanie stron ze wszelkiego typu dodawarek do qlwebów. Nie abym maił coś przeciwko dodawarką, ale mega pokemonom które dodają spim programem kupionym za całoroczne kieszonkowe i nawalają takie głupoty że normalnie ***. Np. Strona o jedzeniu ląduje w częściach samochodowych.

tak u mnie wygląda standardowe dodawanie strony [link]

https://www.katalog.stwor.pl/index.php?i=3&...at=8&pod=18

Dzięki zastosowaniu tego ułatwię ręczne dodanie stron ponieważ nie trzeba przepisywać tokena i nie dostaniecie oczopląsów i ja nie pójdę za to za kratki :D.

Czekam na opinie na temat modyfikacji. :D

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Katalogi to rozumiem spamują i mają radość, że są w top 10 przez kilka dni (Co i tak deneruje wszystkich, ale wszystko jest do obejścia).

Każde zabezpieczenie to jednak, przeszkoda.

Mi od miesiąca jakiś spamer spamuje kontrole dodawania nieruchomości i zapytania klientów, a firma z Warszawy rozkłada ręce, bo człowiek od skryptu na urlopie to jest dopiero męczące.

Nie chciał bym Cie martwić, ale to co zrobiłes to chyba w niczym nie przeszkadza. Musisz bardziej poznać zasade dzialania dodawarek. Mała podpowiedz: dodawarki nie muszą przechodzić przez kolejne podstrony tak jak to robi człowiek aby coś dodać.

addqlwebiu7.th.pngScreen zrobiony gdy pracuje w trybie półautomatu.

ps. tej dodawarki nie ma się co obawiac że spamuje :) jest pod pełną moją kontrolą

.

bill takie dodawarki już są dlatego juz tokeny są do niczego.

yavaho moze twojej nie przeszkadza, ale automatą (nie półautomatą gdzie czlowiek ma kontrolę) to przeszkadza i uniemożliwia dodanie strony.

dodawarki nie muszą przechodzić przez kolejne podstrony

powiedz mi a jak dodają email który norlanie w qlwebie jest na tej podstronie, bez podania emailu nie przejdą dalej ?

powiedz mi a jak dodają email który norlanie w qlwebie jest na tej podstronie, bez podania emailu nie przejdą dalej ?
Napisałem już wcześniej - nie potrzebują przechodzić przez kolejne strony aby dotrzeć do celu. Najpierw jest analiza struktury kategorii i podkategorii (może być zrobiona dużo wcześniej ) a potem tylko następuje samo dodanie wpisu - jedno połączenie z katalogiem i tyle.

.

Ciekawa modyfikacja. Nie tylko jest utrudnieniem dla robotów, ale także ułatwieniem dla użytkowników (o jedno kliknięcie mniej i nie trzeba czekać na załadowanie się dodatkowej podstrony). Już dawno myslałem, żeby zrobić taką modyfikację, podobną do tej z katalogu otwarty.pl mini.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

nie trzeba czekać na załadowanie się dodatkowej podstrony
Ja w tym miejscu dałbym dodatkowo sprawdzenie czy strona nie została już wczesniej dodana w tej kategorii (tu mam na myśli ręczne dodawanie a nie roboty). Nie zawsze pamięta się czy strona została dodana już do tej kategorii a odpowiedz dopiero otrzymujemy na samym końcu po wypełnieniu wszystkich pół tego drugiego formularza. A przy okazji jeżeli strona została już dodana do innej podkategorii to niepotrzebne już jest pobieranie danych z meta tylko wprost z bazy danych z katalogu. Tak naprawde w takim przypadku nie potrzebny jest zupełnie ten następny formularz - bo co kolwiek sie w niego wpisze to i tak wpis bedzie taki jak za pierwszym razem został wprowadzony.

.

widzę jeszcze dużo pomysłów sypiecie :spam: może coś jeszcze uda mi się zmodyfikować. To co ja zrobiłem to jest chwila roboty należy zmienić zaledwie 3 linijki kodu. Więc jak ktoś by chciał to zgłaszać się na PW

fahofiec racja jednym z celów tej modyfikacji było również ułatwienie życia tym którzy dodają ręcznie.

A nie wystarczy zmienić nazwy dodaj.php i pozamieniać zmienne?

Nie korzystam z dodawarki, ale może użytkownicy przetestują?

Jak coś możecie na moim katalogu :spam: qlwebik.info

Mam nadzieje, że nie jest to chamska reklama :spam:

Ja w tym miejscu dałbym dodatkowo sprawdzenie czy strona nie została już wczesniej dodana w tej kategorii (tu mam na myśli ręczne dodawanie a nie roboty). Nie zawsze pamięta się czy strona została dodana już do tej kategorii a odpowiedz dopiero otrzymujemy na samym końcu po wypełnieniu wszystkich pół tego drugiego formularza.

Dodałem takie cuś. Faktycznie jak dodaje swoje strony do katalogów to czasem jak czekam na tekst w stylu "twoja strona została dodana itd" a widze jaki error to się lekko wq :spam:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności