Skocz do zawartości

[Qlweb] zabezpieczenie przed robotami :)

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

jachu potestowałem to co zrobiłeś co do zmiany nazw plików to może i działa, ale nie u mnie :spam:. Potem powiem że nie lepiej się dodaje nie ładując kolejnej podstrony ?.

Teraz odnośnie twoich modyfikcji sprawdziłem to na stronie która jest już w katalogu i tak powiem, że jeszcze nie dopracowane bo jak strona jest z / w katalogu na końcu i będziesz chciał dodać bez / to spokojnie jeszcze raz będziesz mógł przejść do meta.

Co do samego katalogu to niech info o stronie nie ładuje się do kolejnego okienka :spam: usuń w wpis.tpl.php z linku do info target="_blank". Plus dla twojego katalogu że w szczegółach jest link z anchorem.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Teraz odnośnie twoich modyfikcji sprawdziłem to na stronie która jest już w katalogu i tak powiem, że jeszcze nie dopracowane bo jak strona jest z / w katalogu na końcu i będziesz chciał dodać bez / to spokojnie jeszcze raz będziesz mógł przejść do meta.

Poprawiłem ... to tylko pare linijek kodu typu "kopiuj wklej" :spam: A ułatwi życie ..

Co do samego katalogu to niech info o stronie nie ładuje się do kolejnego okienka :spam: usuń w wpis.tpl.php z linku do info target="_blank". Plus dla twojego katalogu że w szczegółach jest link z anchorem.

Też zmieniłem ..

jachu Coś masz zepsute, do kilku kategorni nie mozna wejść np: do "biznes i ekonomia"

Co do zabezpieczeń przed dodawarkami to zauważyłem:

"szcz"

"index.php?dodaj=ok"

To powinno spokojnie zatrzymać "tańsze spamiarki" Ale trzeba mieć też na uwadze że dodawarki ewoulują wraz z zabezpieczeniami. W moim przypadku ominięcie typu zabezpieczenia sprowadziło się tylko do zatwierdzenia zmian jakie zostały wprowadzone w tym katalogu.

.

jachu Coś masz zepsute, do kilku kategorni nie mozna wejść np: do "biznes i ekonomia"

Mały myk --> opróżnij cache --> i pomogło

Co do zabezpieczeń przed dodawarkami to zauważyłem:

"szcz"

"index.php?dodaj=ok"

To powinno spokojnie zatrzymać "tańsze spamiarki" Ale trzeba mieć też na uwadze że dodawarki ewoulują wraz z zabezpieczeniami. W moim przypadku ominięcie typu zabezpieczenia sprowadziło się tylko do zatwierdzenia zmian jakie zostały wprowadzone w tym katalogu.

Jeszcze jedną rzecz zrobiłem ...

Ale po takich zabiegach nie mam już dziwnych stron z np pustym 'Location:' a miałem dziennie sporo takich. .

Potem powiem że nie lepiej się dodaje nie ładując kolejnej podstrony ?.

Zmieniłem :spam:

Dodawarki mozna podzielic na 3 wersje :

1) Stary typ dodawarek max SPAM- nie radzi sobie z tokenami

2) Nowa generacja SPAM - przeszukuje katalog i tworzy drzewo kategorji i podkategorji i dodaje podkategorje w razie potzreby , czyta tokeny i twoje zabezpieczenie moze byc tu skuteczne ale niemusi

3) Najnowsza generacja NoSPAM - gdzie nikt nie dodaje podkategorji ( automat nigdy nie stwierdzi czy dobrze dodal podkategorjie ) i kozysta z mechanizmow niezwiazanych z pierwszymi wersjami ( znajac budowe dodawarki mozna sie latwo zabezpieczyc ) - sa one dostosowywane do kazdego katalogu indywidualnie i w tym przypadku zadne zabezpieczenie nie pomoze nawet edycja i modyfikacja plikow i zmiennych.

W sprzedazy sa wersje 1 i 2 i wlasnie to one sa wykozystywane do spamu i smiecenia wersja 3 zewzgledu na ciagla ewolucje nie da sie udostepnic bo dwa tygodnie po sprzedazy byla by bardzo nie aktualna a po 3 miesiacach to juz niebylo by oczym rozmawiac.

Mozna zablokowac IP dodawarek ale czy oby sie da bo tak naprawde mowiadz to zablokujesz 3 rodzaj dodawarek a 1 i 2 sa odpalane z prywatnych IP i tego nie wyeliminujesz. Pamietajmy o jednym Dodawarki reklamowane i udostepnione za odplata sa na odpowiednim poziomie i dbaja o swoja opinie nie spamujac i nierobiac dziadostwa ! Jedna wtopa takiej dodawarki i moze zwjac zagle tak jak np

https://www.linkiseo.pl wszystko jest moderowane tak na marginesie przez osoby posiadajace swoje katalogi i wszystko co uznaja za spam nie przechodzi przez ten automat wszystko poto aby zaden wlasciciel katalogu nie mogl powiedziec zlego slowa na temat dodawarki. A spamerzy dzialaja w zaciszu swoich domkow i sprzedaja - kupuja taki soft od 70 do 300 zl

( znajac budowe dodawarki mozna sie latwo zabezpieczyc ) - sa one dostosowywane do kazdego katalogu indywidualnie

OK rozumiem

i w tym przypadku zadne zabezpieczenie nie pomoze nawet edycja i modyfikacja plikow i zmiennych.

A czy to przypadkiem nie jest zaprzeczeniem poprzedniego zdania?

Nie zaprzecza :D Admin katalogu zabezpiecza przezd dodawarka wiedz admin dodawarki znaiduje obeiscie zabezpieczenia :) Admin katalogu lokalizuje obeiscie i zabezpiecza wiedz admin dodawarki znaiduje nastepne obeiscie i w koncu admin katalogu zabezpiecza tak ze sie nieda dodac wpisu wogole :)

Ale poniewaz nikt poza nielicznymi niezna sposobu dzialania np LinkiSEO.pl to jak mozna mowic o zabezpieczeniach czy nieznajc innych dodawarek np autorskich wykozystywanych w domach.

Reasumujac co ktos zabezpieczyl ktos inny obeidzie i tyle w temacie :yahoo:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności