Skocz do zawartości

Ciągły spadek strony

grzesiek2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie otóż była kupiona domena w 2014r w 2016 powstała strona i na jedną z fraz głównych + 3 inne w sensie pozycjonowania znajdowała się w okolicach 40-45 miejsca w wynikach google. W kolejnych tygodniach nie utrzymała pozycji i zaczęła spadać 60, 77, 98, 120 itd. Teraz po 3 miesiącach jest raz na 200 miejscu w następnym dni 130 i tak dryfuje, jednak nie wskakuje do pierwszego top-100. Nie znalazłem żadnych ręcznych działań, teksty unikalne, h1, h2, itd. Strona nigdzie nie była dodana przez ten czas 3 miesięcy (więc żaden link nie mógł zaszkodzić) ale do strony prowadzi kilka linków z wcześniejszego okresu.

Przechodzę do pytania właściwego na stronie głównej oraz na każdej podstronie na dole pod artykułem są wypisane realizacje jest ich kilkanaście ok 700 znaków, oczywiście te frazy które tam są zawarte też się powtarzają czy może ten detal stanowić ciągły spadek? powtarzająca się treść na każdej podstronie ale jako realizacje pod właściwym artykułem?

Szukałem rozwiązania, badałem różnymi narzędziami ale są strony które wypadają o wiele gorzej ale tak fatalnie się nie wyświetlają (tak daleko) pytanie może banalne ale chce zapytać fachowców, osób które wiedzą więcej niż ja! i czy to może być przyczyną? jeśli nie to będę musiał szukać innej.

OMG :olaboga:

Zacznij od zapoznania się z takim banalnym tematem jak: https://lmgtfy.com/?q=jakie+czynniki+wp%C5%82ywaj%C4%85+na+pozycj%C4%99+strony+w+google

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Treść jest ok pytałem wyłącznie o to że treść "wykonane realizacje" powtarzana jest na każdej podstronie i czy to może mieć wpływ. Co do linków to sprawa oczywista będą dodawane. Kiedyś pytałem o powtarzające się nagłówki H2 i miało to wpływ po po zmianach strona była zdecydowanie wyżej.

Swoją drogą, co Ci za różnica czy fraza jest na 50 czy na 555 pozycji? I tu i tu będzie 0 wejść z wyszukiwarki.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Swoją drogą, co Ci za różnica czy fraza jest na 50 czy na 555 pozycji? I tu i tu będzie 0 wejść z wyszukiwarki.

Chyba będąc na 55 pozycji jest większe prawdopodobieństwo załapania się na długi ogon niż będąc na "555" pozycji...

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Chyba będąc na 55 pozycji jest większe prawdopodobieństwo załapania się na długi ogon niż będąc na "555" pozycji...

Nie cytuje się w całości, ale muszę.

Masz złe podejście do tego tematu.To że fraza : Wypas owiec będzie na 1000 pozycji nie oznacza że fraza z długiego ogona: Wypas owiec czerwono-grzywych karmionych prosem ekologicznym nie będzie w top 1.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności