Skocz do zawartości

Wasz człowiek w radio Tok FM

adek

Rekomendowane odpowiedzi

z przyjemnością posłucham

Popadniesz w przygnębienie, gdy usłyszysz, że nie ma tajnych metod pozycjonowania. Adek pozbawił słuchaczy złudzeń, a szkoda - mamy tu przecież rozbudowane wątki na temat tych wlaśnie metod. O teoriach spiskowych nie wspominając, a to takie medialne przecież...

Adek, jest jak mówi Edyta. Forum zalega Ci z dużym browarem.

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zerocool jesteś wielki!!! Dzięki za słowa uznania.

Mkane myśle że powinniśmy zamknąć temat cen i innych rzeczy. To są tematy ,,rzeka”, coś podobnego jak ostatni wielki topic jak pobierać płatności, czy abonamentowo czy za efekt. Wywiad był na żywo, w czasie spokojnej analizy w domu też dochodziłem do wniosku że na pewne pytania powinienem był powiedzieć coś wiecej, na pewne mniej a na inne troche inaczej. Weźmy pod uwagę to że nie mogłem ludziom rzucać hasłami o Big Dady, Trustranku, Data Center,BL, LP itd. Założenie było takie że kierujemy porady do ludzi którzy potrafią odróżnić wyszukiwarkę od przeglądarki i wiedzą że mogą lub mają strone www. qlman napisał że jego mama zrozumiała z tego dużo i takie były intencje tego programu aby ,,laicy" (z całym szacunkiem do mamy qlmana :) ) też mogli sie czegos dowiedziec

.

Pozdrawiam :)

zerocool: zapomniałeś dopisać na dole "Bieszczady 2006" :)

Siedzie sobie w radio, pierwsze minuty mijają a redaktor do mnie: ,,Adrian kto to jest Divi? Bo Divi pisze żeby nie podawać adresu forum bo przyjdzie dużo pokemonów” <Lol>

Mój nick to Diwi nie Divi !!

Pozdrawiam

Adrian, jak na experta TOK FM to zadajesz pytania i poruszasz tematy na tym forum conajmniej dziwne... Może poleć M. Wojciechowskiemu kogoś z tego szanownego forum do audycji radiowej, a sam jeszcze w zaciszu domowym się podszkolisz?

Potraktuj to jako radę a nie złośliwość, bo zadzwoni ktoś kiedyś do audycji, zada pytanie i tylko wstydu sobie i Marcinowi narobisz.

nie skomentuje Twojego posta, moja rada że opinie takie raczej nie Tobie wydawać. Mogłes zadzwonic i zapytać. Nie uważam się za experta, jeśli Ty sie za takiego uważasz zapraszam na następą audycje. Mam już jakies doswiadczenie w pozycjonowaniu i ta wiedza jest wystarczająca do luźnych rozmów o pozycjonowaniu w TOKFm

Co do zarzutów do zaspamowanej strony w tym topiku, uważam je za słuszne, i wstydzę się ze firmuje to swoim nazwiskiem. Ale niestety pozycjonowanie tej strony nie ja zaczynałem i nie ja ja optymalizowałem,a że po zwiekszeniu LP uzyskał same 1 pozycje nie chcę sie już tego dotykać. Zreszta serwis nowy już jest Tworzony dla tego klienta i niebawem znikną te śmieci, ale to jest temat który nie chce rozgrzebywać.

Jeśli uraziłem Cię swą niekompetencją najmocniej Cie przeraszam, cały czas staram się uczyć, coraz wiecej pozycjonowac i czytać forum :)

pozdrawiam

Ja Wam powiem, że osobiście to miałem kilka starć z adkiem i też po nim pojechałem za niektóre rzeczy z audycji, ale szczerze, to audycja była bardzo dobra dla laika, a my ją próbujemy odbierać dla siebie. Dla pozycjonera może i było tam kilka wpadek, ale człowiek, który używa internetu do sprawdzania poczty sporo mógł z tej audycji wynieść. Tak mi się przynajmniej wydaje.

P.S. Dla mnie to nie spam. Kreatywna optymalizacja :)

No OK, jeśli weźmiemy pod uwagę formułę tego programu ( czyli dla hobbistów ) odpowiadałeś dość czytelnie na proste pytania.

Zastanawia mnie jednak, że skoro "coś tam wiesz" jak sam przyznajesz i niesiesz oświecenie "laikom" to dlaczego nie występujesz jako niezależny komentator tylko firmujesz swoją działalność gospodarczą?

Kończąc ten wątek nie związany z postem, jest tutaj WG MNIE duża niekonsekwencja w Twoim medialnym postępowaniu.

Adek - dzięki za reklamę ;-)

Były wczoraj jakieś dodatkowe wejścia na mojego bloga dla: "marketing w wyszukiwarkach" i "adrian kłos" :-D

Jak na długość programu i radio to sporo informacji zostało przekazane, nigdy wszystkiego nie da się powiedzieć.

Czego mi zabrakło, to marketignowego podejścia do samego pozycjonowania -- np. badanie słow kluczowych, długi ogon i szkoda że ten wątek słuchacza "content is king" nie został pociągnięty. Redaktor nie miał racji mówiąć, że nie da się zrobić ciekawej treści, bo jak się dobrze pomyśli, to prawie zawsze się da, właśnie chociażby przez stworzenie bloga.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Słuchałam dość uważnie i nie zauważyłam, żeby nazwa firmy Adka padła z Jego ust. Z przyjemnością za to odnotowałam, że dwa razy wymienił dokładnie adres forum - to to jest komercja?

Co do "laicyzmu" Jego wywiadu to też się nie zgadzam: uważam, że dla laika było intrygujące i ciekawe, ale i dla nas wystarczająco profesjonalne. Adek mógł nie doczytać tematu z BMW bo to nieszczególnie istotne, ot, ciekawostka. Teoria z urlami z nazwą w podkatalogach, choć nie do końca się z tym zgadzam, może wynikać z Jego doświadczenia - ja nie prowadziłam takich testów, a Ty? Katalogi jako site: pod systemy? Oczywiście. Nie pamiętam co tam było więcej, ale spróbuj gadać sensownie przez godzinę w radiu o ogólnopolskim zasięgu o swojej nowej, nie do końca zbadanej jeszcze, branży.

Ale wazelina ;)

ps. podpisałbyś się pod pozycjonowaniem Klientów jako osoba prywatna, gdy Wielki Brat słucha?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności