Skocz do zawartości

Wasz człowiek w radio Tok FM

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie słyszałem wszystkiego, ale niezgodzę się, że pozycjonowanie jest nieetyczne. Nie każde. Algorytm, czyli (upraszczając) sposób oceny wartości stron internetowych tworzą ludzie, wcale nie jest pewne, że zrobili to obiektywnie. Bo co to znaczy obiektywnie ? Kto jest w stanie to powiedzieć ? Nieetyczna to może być wyszukiwarka i na tym forum dobrze o tym wiemy.

Eksperyment Discover.pl

"Bliżej 10 tysięcy" - jak wspomniałem - rynku Adrian nie popsuje :jezyk1:

No właśnie ja odebrałem to inaczej, przecież od razu zreflektował się ile to pieniędzy i dodał, że taka kwota to przez jakiś czas za pozycjonowanie kilkudziesięciu trudnych fraz dla dużego serwisu.

EDYTA: gwoli wyjaśnienia bo widzę, że ten wątek o sianie poszedł trochę w inna stronę, 10k to nie jest dużo zapomniał dodać ,że jest to np: budżet na pozycjonownaie roczne, ta ktowa i sposób w jaki było to powiedzine wyglądały jak jednorazowa i zaraz sie zreflektował.

Panowie 10k? Umowa na 12 miesięcy to 800 parę złotych miesięcznie więc czy to dużo ? i czy za to zrobicie kilkadziesiąt trudnych fraz w dużym seriwsie ? hehe

Moje podsumowanie, ogólnie lanie wody lecz niestety nie zjadliwe dla normalnego słuchacza, potencjalnego klienta bo dużo żargonu branżowego, za bardzo wdawanie sie w szczegóły.

Jak np. stwierdzenie, że katalogi są tworzone po to by mieć duży PR i wrzucić je w systemy wymiany linków.

Uważam, że źle powiedział jak wybrać Firme SEO, wspomniał o portfolio raportach ,pozycji w wyszukiwarce tylko na jaką frazę ? Jakie raporty i jakie portfolio a jeśli juz to jak szybko się ono deaktualizuje. Czemu nie powiedział, że najlepszy jest kontakt z klientem Firmy pozycjonerskiej by się dowiedzieć co i jak.

Jeśli juz o katalogach było to czemu nie powiedział, że 9,99 to opłata za dodanie ze skryptu do pewnej ilości katalogów i często kończy się to kłopotami ?

Jak sam napisał można go za wywiad zjeść ale to z perspektywy mojej osoby czyli, kogoś kto co nie co wie na temat pozycjonowania.

Wydaje mi się, że już chyba raz był w Radio więc troszkę lepiej bym się przygotował i na 100% wybrałbym inna odpowiedź na pytanie czemu Adicom nie jest w TOP10 na "pozycjonowanie".

Ogólnie jednak gratuluje dobrej reklamy bo na 99% przełoży się to na jakąś ilość klientów, kurde sam chyba pójdę gdzieś zapłacić w radio bo do tv się nie nadaję :D

p.s.

I następnym radzę jakoś się chłopie się wyluzować bo miałem wrażenie, że na początku podniesz pod stół ze zdenerwowania.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności