Skocz do zawartości

Wektor + h1 jako logo?

Tpk-Games

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Ostatnio postanowiłem uzupełnić nieco nagłówki na mojej stronie oraz rozwiązać problemy.

Obecnie brakuje mi min. jednego h1 a najbardziej sensownym miejscem wydaje mi sie właśnie logo.

Stąd pytanie czy próbowaliście już stosować wektory wraz z nagłówkami?

Chciałbym jako logo umieścić obrazek svg + napis w h1.

Myśle, że może być to dość niezłe rozwiązanie jeżeli chodzi o google ale mimo to wole zapytać kogoś kto temat sprawdził na własnej skórze.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

W H1 powinien być title podstrony a nie logo.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Zobacz jak jest to tutaj na forum. Logo to zwykły obrazek z linkiem, a H1 to tytuł tematu.

Na stronie głównej dodałbym tekst H1 i H2 w top strony z dobrym opisem forum.

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

W moim przypadku tak to wygląda:

kategorie h2

działy h3

opisy działów h4

Natomiast w widoku działów wątki są h3 a opisy tytuły działów h2.

Dlatego chciałem właśnie w logu umieścić h1 bo było by to najbardziej uniwersalnie.

A wektor po to aby forum było skalowalne - gdyż pracuje nad jego responsywnością.

Nigdy się nie spotkałem z takim rozwiązaniem dlatego mnie to ciekawi.

Pytanie, czy chcesz zrobić tak żeby było OK (w sensie Google się nie doczepił), czy tak, aby poprawić optymalizację strony? Zarówno z perspektywy SEO, jak i doświadczeń użytkownika (który ląduje na danej stronie i często w ciągu 2-3 sekund podejmuje decyzję, czy zostaje, czy idzie dalej) wskazane jest, aby blisko wierzchołka strony pojawił się nagłówek tekstowy informujący, o czym jest dana podstrona. Do tego idealnie nadaje się H1 - na każdej podstronie inne, zawierające zwięzła informację o treści i funkcji strony (siłą rzeczy znajdą się tu słowa kluczowe, frazy istotne z perspektywy widoczności w wyszukiwarce). Ma to znaczenie zwłaszcza w przypadku większych serwisów, sklepów internetowych, stron z rozbudowaną ofertą, gdzie niemal każda podstrona może stanowić landing dla ruchu z Google.

Sugerowałbym także, aby nie był kopią 1:1 tytułu strony (chyba, że masz konstrukcję {nazwa podstrony} - {nazwa serwisu}, to siłą rzeczy ta końcówka będzie stanowiła różnicę). W przypadku tekstowego H1 masz także możliwość większego testowania słów kluczowych w przypadku stron, które można pod różne synonimy optymalizować. Wiele zależy od branży i konkurencji w serpach.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności