Skocz do zawartości

Im większy serwis tym więcej linków potrzebuje?

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sobie serwis który zaczął działalność trzy lata temu. Miał po roku z 200 podstron i kilkanaście linków. Pamiętam jakie pozycje osiągało wiele podstron i na które frazy. Po następnym roku miał podstron już z 800 ale linków prawie nie przybyło, może ze dwa. I chociaż jest dobrze zoptymalizowany, jest linkowanie wewnętrzne (kategorie, podobne wpisy) to pozycje tych wcześniejszych podstron spadły. Dopiero ponowne linkowanie sprawiło że wzrosły i przewyższyły te dawne pozycje. 

Podobną sytuację zaobserwowałem na innej stronie którą współtworzę.

Czyli co: pomimo dobrego linkowania wewnątrz, to żeby utrzymać pozycje starych podstron wraz z rozrastaniem się serwisu trzeba proporcjonalnie nowe linki zdobywać?

Internet nie stoi w miejscu... niestety jest konkurencja która chce być lepsza (nie można ich za to winić), to ciągły wyścig z setką innych serwisów które pod jakimś względem chcą być lepsze niż inne serwisy.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Po pierwsze to nie jest wcale duży serwis aby mógł skorzystać z "mocy" linkowania wewnętrznego, po drugie brak pojawiania się nowych linków do serwisu jest wyraźnym sygnałem, że przestał być interesujący. To chyba jasne, że serwis który przestali "linkować internauci" jest  "nieatrakcyjny" skoro go nie "linkują" i wylatuje w kosmos ;) . Poza tym jak ktoś już wspomniał "konkurencja nie śpi" ..

Jak to powtarzał Zwierzak z Muppetów ?? Aha : "mysleć, myśleć, myśleć..." :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

sygnał o spadku atrakcyjności wskutek zaprzestania linkowania

to przecież "główny składnik algorytmu".. :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dwa lata temu wyłączona została sprzedaż, zostały produkty bez możliwości kupna. Mimo podobnych linków sklep systematycznie tracił pozycje.

Zaraz zaraz po 1 co to znaczy "mimo podobnych linków " po 2 nie bardzo rozumiem co ma wyłączenie możliwości kupna do pozycji w G. :sciana:

IQOS - Po co śmierdzieć papierosami i jeszcze się nimi truć? Polecam podgrzewany tytoń jako alternatywę https://api.iqosfriends.pl/polecam?a=BNII8U :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności