Skocz do zawartości

WebAPI allegro limit na IP, W jaki sposób zwiększyć limit?

zbylut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do Was pytanie i liczę na życzliwość, z góry dziękując za każdą odpowiedź i poświęcony czas. 

Korzystając z WebAPI obowiązuje nas następujący limit 

Czy na wywoływanie metod nałożone są jakieś limity?

Nakładany na adres IP: 120 zapytań na sekundę. Po przekroczeniu tego limitu zwracany jest kod błedu: ERR_IP_LIMIT_EXCEEDED. Blokadę można (i należy) zdjąć samodzielnie - poprawnie wypełniając CAPTCHĘ z poziomu WWW, po wejściu na Allegro.pl z poziomu zablokowanego IP. Przy nałożonej blokadzie na IP, nadal możliwy jest dostęp do WSDL-a usługi.

Pytanie brzmi w jaki sposób można ominąć ten limit, zwiększyć go? Czy allegro przewiduję zwiększenie zapytań za dopłatą? A może da się to jakoś obejść dodając nowe IP do serwera VPS?

Nakładany na adres IP: 120 zapytań na sekundę.

To ci za mało ?!

@Pytanie brzmi w jaki sposób można ominąć ten limit,

- Proxy;

- Systemy odczytujące captcha jak 2captcha.com

@Czy allegro przewiduję zwiększenie zapytań za dopłatą?

Masz bana na kontakt z BOK alegro

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panowie dziękuje za pomoc. Zapytałem tutaj o zwiększenie zapytań z tego powodu, że z allegro ciężko się dogadać. Myślałem, że może ktoś opisze tutaj jakieś doświadczenia z nimi. Nie tak dawno pisałem w pewnej sprawie to czekałem 3 dni na odpowiedź i nic z tych odpowiedzi nie wynikało. Hasła typu "proszę wyczyścić ciasteczka" kolejny e-mail i znów czekanie. Już nie chodzi o to czekanie, tylko żadnych sensownych odpowiedzi się od nich nie uzyskuję, ale oczywiście zaatakuję ich mega ukryty formularz kontaktowy. 

Powiem szczerze, że ja nie programuje. Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją. 

Jaki system? Strona ma być podoba np. do UltraPanel.pl czyli panele aukcyjne obsługujące wiele użytkowników, dużo produktów i podobno ten limit nie starcza. A raczej na pewno nie starcza bo raz na jakiś czas dostajemy bana. Czy to normalna sprawa, że przy tego typu stronie taki limit może być za mały? 

Mógłbym prosić o małą podpowiedź jak zrobić proxy na VPS w OVH, system LAMP 1.0 (64 bits).

Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją.

Mógłbym prosić o małą podpowiedź jak zrobić proxy na VPS w OVH, system LAMP 1.0 (64 bits).

...moze czas najwyższy go zmienić...

Wiele IP i interface np w curl jest dobrym rozwiązaniem. Wysrarczy 10 ip / proxy i masz 1200 zapytan na sekundę a to juz bardzoooo dużo.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bardzo dziękuje za odpowiedzi, nie spodziewałem się pomocy od tylu ludzi :) Jedna osoba nawet napisała do mnie PW.  

Budżet na wykup dodatkowych IP do VPS'a nie jest problemem. Nie dawno nawet dokupiłem dwa IP, aby zacząć wysyłać zapytania z paru adresów IP. Gdyby teraz Panowie podpowiedzieli w jaki sposób te IP wykorzystać by te zapytania były możliwe z różnych IP do allegro API. 

Mam tutaj na myśli takie hm... ogólniki, które mi zapewne nie wiele powiedzą, a mojego programistę mogłyby naprowadzić jak ugryź temat, w jakim temacie się podszkolić, poczytać aby skrypt wykorzystywał te dodatkowe IP. 

Z góry dziękuje za pomoc. 

Gdyby teraz Panowie podpowiedzieli w jaki sposób te IP wykorzystać by te zapytania były możliwe z różnych IP do allegro API.
Nie przesadzasz trochę ?

Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją
albo współpracujesz albo sam kodujesz !

Jedna z możliwości, to

https://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php> CURLOPT_INTERFACE

I odpowiednie rotacyjne przydzielanie tych IP z puli...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności