zbylut Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Witam, mam do Was pytanie i liczę na życzliwość, z góry dziękując za każdą odpowiedź i poświęcony czas. Korzystając z WebAPI obowiązuje nas następujący limit Czy na wywoływanie metod nałożone są jakieś limity? Nakładany na adres IP: 120 zapytań na sekundę. Po przekroczeniu tego limitu zwracany jest kod błedu: ERR_IP_LIMIT_EXCEEDED. Blokadę można (i należy) zdjąć samodzielnie - poprawnie wypełniając CAPTCHĘ z poziomu WWW, po wejściu na Allegro.pl z poziomu zablokowanego IP. Przy nałożonej blokadzie na IP, nadal możliwy jest dostęp do WSDL-a usługi. Pytanie brzmi w jaki sposób można ominąć ten limit, zwiększyć go? Czy allegro przewiduję zwiększenie zapytań za dopłatą? A może da się to jakoś obejść dodając nowe IP do serwera VPS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Cytat Nakładany na adres IP: 120 zapytań na sekundę. To ci za mało ?! @Pytanie brzmi w jaki sposób można ominąć ten limit, - Proxy; - Systemy odczytujące captcha jak 2captcha.com @Czy allegro przewiduję zwiększenie zapytań za dopłatą? Masz bana na kontakt z BOK alegro HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 tak jak @Mion napisał. proxy to chyba najłatwiejsze rozwiązanie. odpytuj przez parę IP na raz to nie trafisz na ograniczenie. BTW 120 odpytań na sekundę to sporo. Co Ty za system tworzysz że potrzebujesz więcej. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylut Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Panowie dziękuje za pomoc. Zapytałem tutaj o zwiększenie zapytań z tego powodu, że z allegro ciężko się dogadać. Myślałem, że może ktoś opisze tutaj jakieś doświadczenia z nimi. Nie tak dawno pisałem w pewnej sprawie to czekałem 3 dni na odpowiedź i nic z tych odpowiedzi nie wynikało. Hasła typu "proszę wyczyścić ciasteczka" kolejny e-mail i znów czekanie. Już nie chodzi o to czekanie, tylko żadnych sensownych odpowiedzi się od nich nie uzyskuję, ale oczywiście zaatakuję ich mega ukryty formularz kontaktowy. Powiem szczerze, że ja nie programuje. Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją. Jaki system? Strona ma być podoba np. do UltraPanel.pl czyli panele aukcyjne obsługujące wiele użytkowników, dużo produktów i podobno ten limit nie starcza. A raczej na pewno nie starcza bo raz na jakiś czas dostajemy bana. Czy to normalna sprawa, że przy tego typu stronie taki limit może być za mały? Mógłbym prosić o małą podpowiedź jak zrobić proxy na VPS w OVH, system LAMP 1.0 (64 bits). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 masz wykupioną pulę IP na tym VPSie, bo przecież o to się rozchodzi ? możesz też kupić dostęp do różnych proxy. A jak to zaprogramować to już jest sprawa programisty, jakiego użyje rozwiązania. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoreVPS.pl Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Jeśli jest budżet na dodatkowe IP to jest to dobrym pomysłem, nie czeka się z odpowiedzią na zewnętrzne proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 zbylut napisał(a): Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją. zbylut napisał(a): Mógłbym prosić o małą podpowiedź jak zrobić proxy na VPS w OVH, system LAMP 1.0 (64 bits)....moze czas najwyższy go zmienić... Wiele IP i interface np w curl jest dobrym rozwiązaniem. Wysrarczy 10 ip / proxy i masz 1200 zapytan na sekundę a to juz bardzoooo dużo. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylut Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Bardzo dziękuje za odpowiedzi, nie spodziewałem się pomocy od tylu ludzi Jedna osoba nawet napisała do mnie PW. Budżet na wykup dodatkowych IP do VPS'a nie jest problemem. Nie dawno nawet dokupiłem dwa IP, aby zacząć wysyłać zapytania z paru adresów IP. Gdyby teraz Panowie podpowiedzieli w jaki sposób te IP wykorzystać by te zapytania były możliwe z różnych IP do allegro API. Mam tutaj na myśli takie hm... ogólniki, które mi zapewne nie wiele powiedzą, a mojego programistę mogłyby naprowadzić jak ugryź temat, w jakim temacie się podszkolić, poczytać aby skrypt wykorzystywał te dodatkowe IP. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 zbylut napisał(a): Gdyby teraz Panowie podpowiedzieli w jaki sposób te IP wykorzystać by te zapytania były możliwe z różnych IP do allegro API. Nie przesadzasz trochę ? zbylut napisał(a): Współpracują z programistą i trochę jakby w jego imieniu podpytuję jakie rozwiązania istnieją albo współpracujesz albo sam kodujesz !Jedna z możliwości, to https://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php> CURLOPT_INTERFACE I odpowiednie rotacyjne przydzielanie tych IP z puli... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chcewypoczac Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Albo cashowanie wyników i powiedzmy raz na 6/ 8/ 12 godzin aktualizacja czy nie pojawiły się nowe aukcje użytkownika. Pobierz 5 bezpłatnych ebooków dotyczących inwestowania Kup czekoladę Wedla, pomóż wybranej fundacji i odbierz nagrodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mghost.pl Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 https://curl.haxx.se/docs/manual.html Wyszukaj na stronie hasła Interface oraz proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.