Skocz do zawartości

Pozycjonowanie, Adwords - słabe efekty

mza99

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem twojej reakcji, ponieważ to właśnie Ty zaczales temat "branzowy". Nawet nie pamietalem, ze mam w stopce adres www. Wiem, ze to jest forum o pozycjonowaniu i adwords dlatego zadalem pytania w tym temacie (przejrzyj watek jeszcze raz od początku). To, ze tu jestem i proszę o pomoc nie świadczy raczej, ze jestem zadowolony jak działa firma, ale tez na pewno sie nie zale tylko chce się czegoś dowiedzieć.

35 zl nie powala - wreszcie cos konkretnego :-) Do jakiej kwoty powinienem podniesc budzet wg Ciebie?

Do jakiej kwoty powinienem podniesc budzet wg Ciebie?

a ja skąd ma to wiedzieć ?

biorąc po uwagę szerokość Twojej oferty to budżet powinien być przynajmniej 3 cyfrowy/dzień - torby "żżerają" 150-200zł/dzień przy optymalnym ustawieniu

moim zdaniem miotasz się i nie wiesz co dalej... usiądź i przeanalizuj!

1. masz na stronie "puste" podstrony (np. nowości) nie wiem teraz dokładnie, bo wyłączyłeś link ze stopki,

2. strona jest małointuicyjna

3. nie wiem jak inne produkty, ale torby nie masz konkurencyjne, a to że znajdziesz jelenia na to, że weźmie i wizytówki i z łaski jeszcze 100 toreb - to na wielu takich bym nie liczył

4. klienci wracają do Ciebie? od 6-ciu lat powinieneś mieć sporą bazę klientów stałych...

5. inne kanały reklamy? społecznościówki, prasa tradycyjna, przedstawiciel handlowy, wystawianie się na targach, radio, tv, banery, bilboardy?

6. poczta pantoflowa? klienci polecają Ciebie ??

7. adwordsy działąją coraz słabiej (wyższy koszt przy relatywnie coraz gorszej konwersji) ale o tym powinieneś wiedzieć czytając forum

8. pozycjonowanie - może złe frazy, a może lepiej być w top1 niż top 10? a może do bani oferta na stronie i z 1000uu tylko jeden łoś jest tak zdesperowany, że zamówi u Ciebie?

9. wszystko się zmienia i konkurencja wraz z działaniami marketingowymi oraz ofertą (cena/jakość)

więc sam widzisz że nie jest to pytanie na to forum...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Dzięki za odpowiedź.

W tym czym się specjalizujemy mamy konkurencyjną ofertę, torby są tylko dodatkiem i robimy je rzadko. Nie robimy u siebie sitodruku, więc nie jesteśmy w stanie konkurować ceną. 

Pozycjonujemy i reklamujemy się w zasadzie na 4-5 produktów, w których się specjalizujemy. 

Klientów mamy stałych i na tym bazujemy, jednak dużo kleintów to jednorazowe strzały (np. 50-lecie czegoś tam, za rok już nie wracają bo nie robią takiej dużej imprezy), dlatego potrzebny jest dopływ świeżych kientów. Inne kanaly reklamy - w zasadzie większość z tego co wymieniłeś jest. Poczta pantoflowa również. Nad handlowcem cały czas myślę, jednak nie mogę się tu doliczyć opłacalności, więc na razie temat odkładam na przyszlość. Mamy naprawdę wysokiej klasy sprzęt, ale nie ma pełnego obłożenia na te maszyny. Pozycjonowanie i Adwords sprawdzały się doskonale, ale coś się zacięło. Sprawdziłem wyniki za ostatnie 3 miesiace i mam spadek wejśćz oragników o 15% rok do roku. 

• 4 tygodnie później...

Postaw drugą i trzecią stronę firmową, żeby maksymalnie rozepchać się w wynikach organicznych. Pozycjonuj wszystkie 3 strony równolegle, z czego najwięcej $ wkładaj w swój aktualny site. 3 różne brandy, 3 różne polityki cenowe, nieco zmodyfikowana oferta (np. jedna strona firmowa z wyeksponowaną ofertą długopisów, druga z wyeksponowanymi torbami reklamowym, trzecia z czymś tam innym itd.).

Znam przynajmniej kilka przykładów, w których to zwiększanie budżetu na pozycjonowanie ciągle tej samej strony, nie skalowało się tak, jak postawienie dwóch kolejnych i próba dopychania czegoś na podobne albo nawet te same frazy. Teraz w branży moto opiekuję się równolegle dwoma sklepami internetowymi z takim samym asortymentem - oba pozycjonuję w ten sam sposób i mimo że nie ma żadnych przesłanek technicznych, dla których jeden miałby rosnąć dużo lepiej od drugiego, to tak właśnie się dzieje.

A jeśli pomysł ostatecznie nie będzie spinał Ci się finansowo, to z tych dwóch pozostałych stron firmowych zawsze możesz zrobić 301 i też coś na tym ugrasz.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności