Skocz do zawartości

Test ogólnodostępnych Polskich systemow indeksacji

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie prosiaki dzisiaj wyjątkowo dobrze działają w porównaniu z ostatnimi 2 tygodniami.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zależy od źródeł moje dzisiaj jakoś wyjątkowo, właśnie leci teraz paczka Matusika tak jego indekser zgodnie z tabela ma nr 4. Na razie sensacji nie widzę :D

Crony mam tak ustawione, że wynik miał być na ok 15.00 a już 20 i została 1/4. Do testu to niema znaczenia, będzie dzisiejszy pomiar.

@misiaNET

Tak PRO.

Generalnie najtańszy pakiet w każdym indeserze kosztuje ok 20 zł każdy sobie może taki test powtórzyć. Mój test nie ma na celu kogoś zachęcać lub zniechęcać do kupowania pakietów w konkretnym indekserze.

Daleki jestem również od tego aby komuś zarzucać kłamstwo. Czemu test pokazuje nie to co niektórzy oczekiwali by? Proste, skalowalność. Metody indeksowania na próbce 1 mln działają po innemu na 10 mln. Czemu nie ma tak rozreklamowanego nie tylko na PiO efektu innym spada a nam wzrasta? Nie wiem. Może dla tego, że baza mieszana ( ponad 100 CMSów) może dla tego, że Google ciągle dostosowuje się również do sposobów masowego indeksowania linków, może dla tego że to będzie w przyszłości (mamy jeszcze 22 dni testu). Nie wykluczać trzeba fakt, że na wynik testów wpływa mobilizacja wszystkich systemów przedstawionych w teście dla tego wyniki tak zbliżone i wyciska z indekserów to co się da obecnie, przecież widzę po logach, że każdy od indekserów tu zagląda i to nie jeden raz, i na pewno podrzucają więcej węglu do piecu, szczególnie do linków w terminie kiedy prawdopodobnie wrzuciłem paczki, oczywiście to tylko domniemywam  :D

Na razie przedstawiono jest 7 dni pomiarów a to nawet nie 1/3 testu, zobaczymy co będzie dalej. Wczoraj wynik dałem później bo myślałem, że mam problem z proxy a po prostu coś w harmonogramie zapętliło się i hosting przyblokował mi porty przez które skrypt łączy się z proxy. Dzięki Adam autor skryptu sprawdzającego indeksacje i Kuba z swhosting.pl  szybko poprawili co trzeba.

Kolejny pomiar będzie szybsze bo widzę już sprawdza się paczka nr 4

Test pokazuje też jak kapryśne jest Google i jak mieszają w serpach, żeby było ciężko rozgryźć algorytm. To co widzimy my w Google, a to co Google ma rzeczywiście to dwie różne bajki.

każdego dania? :D Zastanów się co napisałeś :D Oczywiście, że jeden raz

Co to był by za test jak bym każdego dnia wrzucał packi do przemielenia. Paczki wrzucone jednocześnie dosłownie do 4 indekserów,pzred tym pomierzono samoczynna indeksację, kiedy dokładnie wrzuciłem paczki nie powiem bo ekipy indekserów mogą majstrować przy tym.

Ty możesz zrobić taki test żeby przez miesiąc mielić linki każdego dnia, tylko nie wiem co taki test mail by pokazać, ze x0000 spamowych linków należy mielić przez miesiąc?

jedna osoba twierdziła

Od czasu gdy to pisałem wiele mogło ulec zmianie. Zmiany w algo, zmiany metod indeksacji.

Test nie pokazuje sytuacji z przed miesiąca, test pokazuje obecną skuteczność indexerów przy obecnym algo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności