Skocz do zawartości

Test ogólnodostępnych Polskich systemow indeksacji

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Test nie pokazuje sytuacji z przed miesiąca, test pokazuje obecną skuteczność indexerów przy obecnym algo.

Po to są testy aby pokazać obecną sytuację a nie to co było miesiąc temu.

Ja też już wszystkie indeksery przetestowałem ale wyniki pozostawie dla siebie :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Panowie :

na początku sierpnia była "wojna" głównie pomiędzy chłopakami z rankindexera i speed linksem.

Została postawiona teza: rankindexer działa bardzo skutecznie (co było prawdą) a speed links osiąga duże gorsze wyniki (co w dużej mierze również było prawdą)

W tym momencie jest to kompletnie nieistotne co było w sierpniu bo obecnie mamy inne problemy na głowie (mieszarka Google)

Z tego co widzę Marcin ze speed links wziął się do roboty i uaktualnił swój algo. Oba indeksery idą łeb w łeb i jeśli ktoś potrzebuję coś indeksować to warto się kierować sympatią do właściciela, ceną , obsługą (lub innymi dowolnymi kryteriami ale napewno nie lepszą skutecznością).

Blackstara celowo omijam- od początku osiągał wyniki zbliżone co do 1% jak speed links.

Indeksowanie4a to chyba inna liga jednak.

Powtórzenie testu za tydzień, dwa miesiąc zapewne nic nie da. 

Dobra wiadomość jest taka: indeksery działają.

Zła wiadomość- niezbyt duży z nich pożytek w obecnej sytuacji (szeroko pojęte mieszanie, czyszczenie serpów z afilacji i innych dochodowych tematów)

Pozdrawiam

Nie ma metody "tej" i "tamtej sprzed miesiąca". Jeśli ktoś poprosi, któryś z indekserów o "pakiet testowy" podejrzewam, że też wykręcą indywidualnie najlepszy do osiągnięcia wynik. Główny problem w indeksacji to ilość - zaindeksowanie 100k linków to nie jest to samo co zaindeksowanie 1 miliona linków i wcale nie chodzi o moce przerobowe, a o kilka kaprysów ze strony googla. SpeedLinks trochę tych linków wbrew pozorom do przerzucenia dziennie ma. Jeśli w najbliższym czasie pojawi się nowy indekser z "nową" metodą podejrzewam, że będzie miał "testowe" wyniki lepsze od wszystkich obecnych razem wziętych, ale gdy przyjdzie zmierzyć się z rzeczywistością nie będzie już tak kolorowo. Wszystkie stare indeksery działają ze swoją skutecznością ciągle tak samo i nie ma tu mobilizacji ani jakichś cudownych zmian, za to może być lekkie zderzenie z problemami w nowym stąd takie wyniki w teście MaxPana (a to dopiero początek zabawy)

Blackstara celowo omijam- od początku osiągał wyniki zbliżone co do 1% jak speed links.

Tutaj bym polemizował, ale najlepiej to mogą się wypowiedzieć jacyś inni użytkownicy, którzy testowali sl i pro w bs.

Rok sobie indeksery żyły i nie było testów. Te ostatnie to po prostu wynik "odkrycia" czegoś co działa od 3 lat, a nie oznacza, że to co mi działa super to będzie działać wszystkim tak samo na masową skale.

Rok sobie indeksery żyły i nie było testów

Przepraszam, że nie zapytałem Ciebie czy tak test mogę zrobić :D

zaindeksowanie 100k linków to nie jest to samo co zaindeksowanie 1 miliona linków i wcale nie chodzi o moce przerobowe, a o kilka kaprysów ze strony googla

moja wypowiedz z poprzedniej strony :

Czemu test pokazuje nie to co niektórzy oczekiwali by? Proste, skalowalność. Metody indeksowania na próbce 1 mln działają po innemu na 10 mln.

Te ostatnie to po prostu wynik "odkrycia" czegoś co działa od 3 lat

Nie mam takiej potrzeby płacić komuś za pokazywanie swoich linków. Nie korzystam i nie będę korzystać.

Test zrobiłem bo tak chciałem, podoba się to komuś czy nie mnie to już zupełnie mnie nie interesuje.

Zasady testu proste i przejrzyste. Wnioski może sobie każdy wyciągnąć jakie che, ja podaje tylko i wyłącznie liczby.

@MaxPan akurat post odnosił się do poprzednich wypowiedzi userów, a nie Ciebie. A już ostatnie zdanie to było skierowane do "odkrycia" nowej magicznej metody na indeksację jak to się niektórym wydaje. To tak żeby była jasność:) Test jak na razie dowodzi jednego, że nie ma nic nowego, a stare mimo ilości ma się dobrze. 

A najlepsze jest to jak się czyta cały ten temat, gdzie teoretycznie nie wypowiadają się właściciele indekserów :D

Na szczęście jest robiony przez postronną osobę, więc przynajmniej sam test można uznać za wiarygodny.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności