Skocz do zawartości

[PHP] Ukrycie źródła HTML

lordmagic

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeżeli używam:

<?php

$add_site = true;

?>

< KOD W HTML >

Jest możliwe ukrycie kodu html - tak żeby nie można było zobaczyć źródła ?

Ja nie widzę tutaj związku :) Przypisujesz zmiennej add_site wartość boolean - true..

Kod wyjściowy html zawsze będzie, są możliwości zakodowania np w java scripcie oraz różne dodatki php (ale nikt ich nie zainstaluje na serwerze (chyba ze masz dedyka) i ponadto zazwyczaj są płatne)... nazw nie podam bo nie używam...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jest możliwość ukrycia kodu HTML podanego poniżej. Jeżeli pod zmienną użyjesz funkcji exit() - strona w tym momencie się zakończy i poniższy kod HTML nie zostanie w ogóle użyty...

Jeżeli chodzi Ci natomiast o ukrycie kodu html, którego wyniki są wyświetlane, możesz użyć do tego np. ramek lub javascriptu z zaciąganiem pliku js (i zabronić dostępu do tego pliku użytkownikom przez .httaccess). Ewentualnie tak jak mówią pozostali Panowie.

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Jest możliwość ukrycia kodu HTML podanego poniżej. Jeżeli pod zmienną użyjesz funkcji exit() - strona w tym momencie się zakończy i poniższy kod HTML nie zostanie w ogóle użyty...
Zastanów się kolego co ty piszesz i co to jest kod HTML co to jest PHP itd...

Niestety widzę, że kiepsko z interpretacją tych zagadnień u Ciebie :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kodu HTML w życiu nie ukryjesz. Możesz najwyżej utrudnić jego odczytanie, poprzez beznadziejne blokady prawego przycisku myszki czy dodawanie kilkuset pustych linjek wcześniej, czy usuwanie usuwanie znaków nowych linii, ale nigdy go nie ukryjesz.

Jak coś Ci się wyświetla na monitorze, to znaczy, że jest u Ciebie na komputerze i możesz to zobaczyć.

• 2 tygodnie później...

lordmagic:

napewno generujesz taki za...ty kod htm że musisz go ukryć, bo WSZYSCY będą chceli go ukraść :D:);)

hehehehe dobre

a tak na marginesie: kiedyś widziałem program pod windowsem który przemielał kod html do postaci javyscriptu niemożliwy do odczytania przez oko ludzkie, w przeglądarce wszystko było ok. Nie pamiętam nazwy bo tego nie stosuję.

Jednak nie spotkałem skryptu php który by generował dynamiczny dokument i jeszcze go kodował.

każda porażka jest nawozem sukcesu

Wciąż mnie zastanawia jaki jest cel ukrywania kodu html.

Jest jedno proste wyjście:

1) Odłączasz internet

2) Instalujesz serwer www w swoim systemie

3) Łączysz się ze stroną zawierającą "tajny" kod przez localhost.

4) Cieszysz się zabezpieczonym html'em.

:D

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

• 2 tygodnie później...

Co za nonsens. Uważam, że szkoda czasu na "ukrywanie" kodu html jaki wypluwa z siebie strona... a żeby robić to w php - nie no pomylenie pojęć.

Ubaw po pachy.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Jeżeli chodzi Ci natomiast o ukrycie kodu html, którego wyniki są wyświetlane, możesz użyć do tego np. ramek lub javascriptu z zaciąganiem pliku js (i zabronić dostępu do tego pliku użytkownikom przez .httaccess).

dostep do pliku .js nie moze byc zabroniony bo nie zostanie pobrany i wykonany przez przegladarke po stronie klienta

rece opadaja.

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności