Skocz do zawartości

Nowa domena a pozycje w Google

Snoopp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam domenę .com dla polskiego serwisu, który Istnieje od 3 lat i jest wypozycjonowany z linkami dla tej domeny .com

Jednakże kupiłem dziś lepiej brzmiącą domenę .pl, która bardziej pasuje ponieważ to serwis z polskimi treściami.

Chciałbym, aby w wynikach SERP wyświetlana była moja nowa domena .pl jednakże chciałbym jednocześnie zachować starą domenę .com, bo szkoda ją utracić.

Proszę napiszcie mi co powinienem zrobić aby nie utracić pozycji. Dodam, że serwis stoi na Wordpressie.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. 

powinno

Bezwględnie najważniejsze słowo w tym zdaniu. :D

Na miejscu autora tematu bym nie dotykał jeśli jedynym powodem jest to, że bardziej końcówka pl od com się podoba.

A w tym miesiącu to już w ogóle bym o tej operacji zapomniał ...

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

@Konik^Morski, - wiadomo, że "powinno" ;) - uwzględniałem "standardowy" przypadek. Jak zawsze w przypadku Seło - wszystko kwestia indywidualna - nowa domenka może być z syfem w bagażu choćby. Co do drugiej uwagi - też bym się na razie wstrzymał. Patrząc na to, co ludzie na BHW i pokrewnych gadają, to faktycznie dziwaczne rzeczy się dzieją i warto póki co "dać sobie na wstrzymanie".  

Ok to idąc za Waszymi radami nie będę "podmieniał" głównej domeny.

Ale przekierowanie z dodatkowej domeny póki co mogę sobie zrobić prawda? Żeby po wpisaniu .pl -> przenosiło na starą domenę .com

to bedzie 301 w htaccess?

czy zrobić to za pomocą skryptu php osadzonego pod domeną .pl ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności