Skocz do zawartości

Pomysl dla wlascicieli katalogow

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jest pomysł,

kązdy dodany katalog jest dopisywany do innych katalogów automatycznie poprzez system (taki bonus dla właścicieli katalogów) co pomoże zwiększać siłę słabych katalogów,

ale

jest też problem, taki spis wzajemnie do siebie linkująchych katalogów może zostać uznany przez google za spam, ale to juz niech wypowiedzą się spece...

"a może tak a może nie" 44 :D

brak sygnatury

to zachęci moderatorów do dodwania katalogów do systemu :placze: ale przydal by się jeszcze jakiś mały bunus :) przecież katalogi trzeba moderować, a to zabiera sporo czasu...

dlatego warto aby dla katalogów moderowanych i dla właścieli takowych zaproponować coś jeszcze :placze:

brak sygnatury

Panel prawie gotowy :D

Podstawowe obcje :

Wlasna lista slow filtra slow - jesli na stronie ( w meta ) zostanie znalezione owe slowo wpis nie bedzie dodawany !

Mozliwosc zablokowania dodawania wpisow do swojego katalogu z dodawarki

Mozliwosc przegladu wpisow jakie system dodal do danego katalogu

Tylko jedno pytanie czy Duplicate Contnent...

w przypadku gdy będziemy ładowali takie same wpisy do takich samych kategorii i to kilkuset katalgów czy nie grozi nam czasem Duplicate ? :/

W mojej opini każdy kto chciałby dodawac w ten sposób strone musiałby stworzyc conajmniej 5-10 różnych opisów katalogowanej strony...

Pozdrawiam

Cez

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

I sie doczekaliscie ! Panel ready - wystarczy zalozyc sobie konto w LinkiSEO.pl i dodac swoj swoje katalogi " Dodaj swój katalog " i postepowac zgodnie z instrukcjia mam nadzieje ze dla elity nie musze pisac manuala co gdzie sie wpisuje

Jak by bylu jakies problemy zastrzezenia prosze piszczcie na forum linkiseo.pl - napewno szybsze beda odpowiedzi a ten temat ma juz 2 podstrony

z mojego bloga

Mówiąc prosto pomysł świety patrząc ogolnie na to. Jednak gdy zagłębić się w szczegóły moża by powiedzieć, że to wszytsko nie będzie takie proste. Fajnie by było, aby moderator danego katalogu mógł sobie współpracować z jakąś dodawarką i kontrolowac czy ona spamuje czy nie. Genialny pomysł dopóki nie przyjdzie czas jakie wynagrodzenia i za co przyznawać właścicielom katalogów stron.

Wg. mnie to co tutaj proponują ‘pieniądze na swoje katalogowanie’ może być dobrym sposobem na zachęcenie do współpracy wielu katalogów, ale napewno nie z PR=6 albo 5

I co to za pomysł aby rozliczać katalogi pod względem PR. Jeden katalog jest od początku katalogiem,a drugi jest postawiony na domenie PR=5, a kategorie i podkategorie PR=0. Jeden katalog ma 10 BL i dostaje PR=4 a drugi z 3000 BL dostaje 2 ponieważ tak już jest z tym update PR w Google. Wg. mnie rozliczanie powinno składać się z kilku czynników takich jak: PR (strony głównej + podkategorii w której dodana została strona), BL, wieku domeny, jakości stron w katalogu (choć nie koniecznie), intensywność odwiedznia robotów.

I jeszcze jedno kazdy katalog miałby prawo przystąpić nawet z PR=0, ale zarabiał by duzo mniej niż katalog z PR=4 i podkategoriami PR=3.

Podam coś co może kogoś zainteresuje

www.katalog.stwor.pl (PR=2, nie dostałby się do systemu)

www.lechmajewski.webd.pl (PR=5, jak dl asystemu wartościowy katalog)

Założe się że mój katalog (www.katalog.stwor.pl, BL Google: 1,590, MSN: 3,570, Yahoo: 62,031) jest duzo bardziej wartościowy niż (www.lechmajewski.webd.pl, BL Google: 6, MSN: 1,917, Yahoo: 3,777). Pierwsze co na to wskazuje jest BL.

Następnie popatrzmy na PR kategorii i podkategorii. Na katalogu www.lechmajewski.webd.pl brak jakiego kolwiek PR. Natomiast na www.katalog.stwor.pl kategorie i cześć podkategori ma PR=2. Więcej juz nie powiem bo szkoda pisania.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności