Skocz do zawartości

Pozycjonowanie czeskiego sklepu w czeskim Google za pomocą linków z Polski

koprobo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, mam takie pytanie - chcę wypozycjonować w czeskim Google (oraz w wynikach wyszukiwarki Seznam.cz) pewną stronę - czeski sklep internetowy. 

Na pewno zlecę komuś zdobywanie linków z czeskich domen, jako, że nie znam języka. Mam jednak dużo źródeł, gdzie mógłbym taki sklep podlinkować w "polskim internecie".

Mam jednak pytanie, czy zdobywanie linków do tej witryny ze wspomnianego "polskiego internetu", jest właściwym ruchem pod względem SEO? Czy Google bierze to pod uwagę jako pozytywny aspekt, że do strony prowadzi więcej linków, czy wprost przeciwnie, może mnie to narazić na filtr/ban?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Czułem, że nie dostanę tu odpowiedzi "tak" lub "nie" z argumentacją, na wzór StackOverFlow, tylko właśnie tego typu zalecenie, zbliżone raczej do "Polecam Google" niż do odpowiedzi na zadane pytanie, dlatego nie omieszkam podziękować jeśli jeszcze jakiś użytkownik zechce się w tym wątku wypowiedzieć. Może zdaniem komentarza dodam, że mniej mnie interesuje technika innych sklepów, bo jak widać z pierwszego mojego posta w tym temacie, mam tu do czynienia ze specyficzną sytuacją, kiedy to ktoś z polski pozycjonuje czeską witrynę - oni zapewne mają pozycjonerów z czech, stąd i linki czeskie.

@koprobo,ja ogólnie też dopiero się uczę ale moim zdaniem jeśli to sklep to najlepiej aby miał czeskich użytkowników więc nie wiem czy dobrze ci zalecę ale odpowiedni footprint i scrapuj czeskie strony i linkuj.

Jeśli chodzi o google to nie ma w zasadzie znaczenia skąd pochodzą linki ale... dobrze jak będziesz posiadał także z czeskiego internetu. 

Zachęcam jednak do zdobywania czeskich linków a to chociażby ze względu na seznam.

E.

Jeśli chodzi o Czech to bardziej bym się skupił na seznamie niż google. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Może zdaniem komentarza dodam, że mniej mnie interesuje technika innych sklepów, bo jak widać z pierwszego mojego posta w tym temacie, mam tu do czynienia ze specyficzną sytuacją, kiedy to ktoś z polski pozycjonuje czeską witrynę - oni zapewne mają pozycjonerów z czech, stąd i linki czeskie.

To bardzo źle że Cię nie interesuje.Nie ważne czy ktoś z polski/chin/alaski pozycjonuje sklep w czechach, ważne jak to robi.

Weź też pod uwagę to co Ci napisał Szlafrock o wyszukiwarce Seznam, bo ona się w CZ liczy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności