Skocz do zawartości

Reforma site: w Google

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A czy to przypadkiem nie ma zwiazku z tym ze Google wychodzi z tarapatów z mcą przerobową? Mialem silne strony a nie miały dużo zaindeksowanych podstron a teraz nagle po kilka tysięcy. A ze stronka niezle wypozycjonowana to ruch wzrasta niesamowicie! (stąd w ogole to zauwazyłem). Wiec moze te zmiany o ktorych piszecie są z tym związane?

U mnie podobnie - po zmianie lay'a na kilku domenach z ~100k prawie do zera ~80 podstron.

Ciekawostką pozostaje to, że jedna z moich 'śmieciowo-wyszukiwarkowo-adsensowa' strona, oparta na tym samym silniku co kilka wcześniej zbanowanych domen poszybowała z ~1k do 1,3mln podstron. I utrzymuje się na tym poziomie sporadycznie pokazując 2,3 mln.

Niestety, z racji tego, że domena ta od ponad roku leżała odłogiem - tzn nawet tam nie zaglądałem - gdzieś mi się podziały hasła dostępu do niej i nie mam za bardzo jak wrzucić tam jakiegoś systemu wymiany linków, co zapewne zaowocowałoby niezłą ilością punktów...

No cóż, życie ....

Wy raczej patrzycie na ilość odwiedzin z perspektywy słów, na które się pozycjonuje daną strona (...) analizowałem słowa klucze, po których osoby odwiedzały stronę i kończyły wizytę zakupem okazuję się, że ok 70% tych osób wchodzi wpisując słowa, które znajdują się w treści strony (opis produktu)

Dosyć dawno pisałem o tym, że era SEO (w kontekście sprzedaży) już spory czas temu umarła i ewoluowała w erę SEM. Prosta zasada, w 95% skuteczna: "Im dłuższe zapytanie, tym większa szansa na sprzedaż", bo w 95% przypadków dłuższe zapytanie jest zapytaniem bardziej precyzyjnym.

Popatrzcie co się waha. Indeks podstawowy o +/- 5%. Indeks uzupełniający o +/- 10.000%.

W powiązaniu z poprzednim tematem, czy już teraz należałoby wysuwać tezę że indeks uzupełniający to globalny Superindex? Czy już teraz należałoby wysuwać tezę, że w połączeniu z Google Megapanelem i dopracowany do granic możliwości DirectHit wróci (już teraz wrócił, co, lekko mówiąc, widać), a era zaplecz linkowych odejdzie w niepamięć?

Pozdrawiam, J.

Popatrzcie co się waha. Indeks podstawowy o +/- 5%. Indeks uzupełniający o +/- 10.000%.

No nie wiem, właśnie patrzę co się dzieje i oczom nie wierzę:puknijsie: Gdzieniegdzie wylazły nawet stare kopie DMOZa! Katalogi które od miesięcy nie miały wiecej niż 5 000 site dzisiaj mają 70 000 (tak, tak, tylko że z DMOZem!) Tym razem to ewidentnie Googlom się rozleciał index, to się stało jakieś 3 - 4 godziny temu i są jaja jak berety - z tym, że nie dla wszystkich - nie wiem od czego to zależy, ale przykładów proszę sobie poszukać w mojej stopce - ręcznie, wyrywkowo sprawdzałem wyniki, bo nie wierzyłem skryptowi co to robi!!

Radzę zacząć od praktyczny.pl, to jest dobre na początek :D, a jak się popatrzy na różne DC to jeszcze lepsze jajca można znaleźć.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

- gdzieś mi się podziały hasła dostępu do niej i nie ..

Podaj URLa, może się coś da zrobić! Tylko nie krępuj się i tak tego sam już nie zjesz :puknijsie:

Wiesz, kąsek na tyle łakomy, że chyba dam sobie radę... w końcu włamanie na własnoręcznie napisany skrypt to nie jakaś wielka filozofia...

mi się wydaje, że google pozbierał się dopiero po kryzysie z początku roku. Dużo na to wskazuje: problemy z indeksacją, dwa częściowe update PR (nie potrafił całego zrobić tylko nowe strony), itp. Moim zdaniem przeliczyć tylko częśc z tych bilionów stron zaindeksowanych (na niektórych stronach setki słów), uszeregować - nie da się tak od razu.

Nie jest to tez tylko przywrócenie starych wyników, bo znaczny wzrost site mają strony, które wcześniej nie istniały. Stąd wniosek, ze dopero teraz wraca to co zostało wyindeksowane + nowe. Wcześniej chyba były dwa falstarty.

Co do linków to wydaje mi się, że gdyby można było ich znaczenie wyeliminować już dzisiaj Google by to zrobiło. Pytanie nie powinno sie stawiać czy linki odejdą w zapomnienie ale raczej kiedy odejdą... rok może max 3

Co do wielkości indeksu to najpierw był znaczy spadek a potem silny wzrost dlatego część osób zauważyło że spada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności