Skocz do zawartości

Reforma site: w Google

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

camil - chyba ta amfetamina tak na ciebie działa :)

Podobnych wątków na forum było kilka równolegle. Nie dziw się, że ktoś nie podaje po raz nasty adresu.

Poza tym opisywana sytuacja jest tak powszechna, że chyba dotknęła każdego kto ma choć kilka serwisów, więc zainteresowani wiedzą o co chodzi.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

.........pojawiły się podstrony z 2001 roku i poszedłem dalej spać :) Haha.

No ja właśnie sprawdziłam sobie site: dla kilku domen i w osłupienie wprowadził mnie fakt, że stronka mojego znajomego, którą się poniekąd opiekuje mająca menu, które spowodowało, że google widział na niej tylko podstony, do których bezpośrednio linkowałem z innych stron nagle ma 38k podstron mimo, że fizycznie nie ma ich więcej nić z 1k.

Przy okazji sprawdzania tej strony zauważyłem kuriozalną sytuację, która powiela się na każdej stronie, którą sprawiłem.

Sprawdzcie sami site: dla forum.optymalizacja.com u mnie ma "Rezultaty od 1 - 1 z około 14,700"

Jednak gdy sprawdzam "filter=0" ta sama strona ma już "Rezultaty od 1 - 10 z około 14,300" idę dalej strona druga i widzę "Rezultaty od 11 - 20 z około 14,900" a na piątej "Rezultaty od 41 - 50 z około 14,800"

na 14 "Rezultaty od 131 - 140 z około 14,600" a na 30 stronie "Rezultaty od 291 - 300 z około 15,700"

itp itd.

WTF ? co to za burdel ? Jak ktoś sądził, że problemy się już skończyły to radzę jeszcze poczekać bo forum ma małe wahania ale na innych stronach sprawdzając w ten sposób widzę różnicę 10-20k.

Przy okazji ... google zmieniło chyba filtry na podobne podstrony bo np: dla forum jest "Rezultaty od 1 - 1" jeszcze niedawno tak nie było.

Ktoś już pojął o co w tym biega ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ktoś już pojął o co w tym biega ?

Tak się porobiło, że ja już nie mam pomysłów :) Dobiła mnie kopia dmozu sprzed kilku lat :(

Natomiast wiele wskazuje, że szykuje się update BL a tym samym rośnie prawdopodbieństwo kolejnego kaprawego eksportu PR. Przykładem niech będzie DC: 64.233.187.104 gdzie są zmodyfikowane BL, ale już mi się odechciało głębszych analiz i odsiewania starych danych od nowych, będzie co będzie :( - w końcu G. potrafi to wszystko odwrócić i przewrócić nad ranem!

Edit: Zapomniałem, znalazłem już sporo następujących przypadków gdzie site pokazuje np. 10 000 a w rzeczywistości indeks zatrzymuje się na 300 - 400 podstronach i więcej się z gugla nie wyciśnie, oznacza to, że dla takich domen site: po prostu nic nie znaczy i coś się popaprało. Dobranoc :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Jak ktoś ma jakieś teorie to wrzucać, bo ja sie powoli boję site zapuszczać :)

Chciałem sprawdzić G Sitemaps, co tam z statystykach widać dla domen, które zgłosiłem, po wejściu okazało się, że dwie oczekują na weryfikacje, mimo tego, że sitemapy są już od stycznia i było OK.

Wszedłem do jednej co niby była OK a tu ZONK wewnątrz pisze, że też czeka na weryfikacje.

Wracam na główną stronę by sprawdzić inna domene a tu MEGA ZONK wszystkie zgłoszone przezemnie strony (ostatnią zgłaszałem 2 miesiące temu) oczekują na weryfikacje....

Moja teoria..

Koleiny raz G dało ciała i mamy awarie, żenua....

Czekam na dalszy los wypadków bo czuje, że to nie jest koniec i nie jeden jeszcze pozycjoner będzie miał stan przedzawałowy....

p.s.

"Stan weryfikacji: Oczekiwanie na weryfikację

Ostatnia próba 2006-08-27: System jest aktualnie zajęty. Przetworzymy tę weryfikację najszybciej, jak to możliwe. Sprawdź później, czy status jest zaktualizowany"

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Kurcze wiesz co zauważyłem coś takiego jakieś 10 dni temu, ale nie przywiązałem do tego wagi - jako, że mam na koncie z 30ści domen zgłoszonych stwierdziłem, że rzeczywiście mogłem się walnąć i dwóch nie zwerfyikować, chociaż wydawało mi się, że weryfikowałem.

Stan rzeczy u mnie przedstawia sie następująco: część serwisów jest zaindeksowana w 1/12 od kilku dni, część ma stronę główną chapniętą i nic więcej od tygodnia, część ma kilka razy więcej podstron zaindeksowanych niż w rzeczywistości jest, część wogóle od tygodnia nie jest zaindeksowana mimo, że były linkowane i linki są wyłapywane :)

normalnie tsunami total...

dla mnie jedyna zaleta jest to, że wieszkosc stron skoczyła do ... top10 !!!:D:D:D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Site powrócił do tego z drugiego dnia od założenia tematu.

Czyli sprawdzili stare wersje i teraz będą sprawdzać nową.

Niby masz rację ale niepełną :)

Wyniki są przemieszane i chyba nie ma DC który miałby "pełne nowe" lub "pełne stare" dane, wygląda na to, że G, wdrożył teorię chaosu :P - tak jakby rodzaj filtra był zależny od domeny (grupy domen) a nie DC.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Wygląda na to, że problem site: jest omawiany w najnowszym video od Matta Cuttsa. Wygląda, bo tej sesji jeszcze nie obejrzałem.

results estimates for site: are just estimates, with some reminders of their limitations (I mention too-high site: estimates in middle of the video, in the context of the “5 billion page” spammer whose best domain actually had <50K pages on it)

Klik klik: https://www.mattcutts.com/blog/video-datacenter-comments/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności