Skocz do zawartości

Dla QlWebowców

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Zlamane zabezpieczenie :D ale powiem szczeze troche musielismy pogukowac 15 min :D To ze przeniesiesz zapisywanie ciasteczka do bazy zamiast do kompa usera na niewiele sie zdaje. Jesli chodzi o moje zdanie zwykly token przezd dodawarkami spamujacymi zabezpiecza dobrze ale przezd profesionalnymi o ktore sie dba to juz inna historja a skoro nieszkodza to poco zabezpieczac ?

Niebedze sie tu przemondzal jak zrobilismy to z kilku powodow ze konkurencja to tez czyta ale naprawde jest to proste w sumie do obeiscia i pewnie za kilka dni nastepne dodawarki to obeida :wow: A tak powaznie bo i tak to znaida to nie powiem z prostego powodu bedziesz kombinowal dalej a co zatym idzie w koncu moze nam sie skoncza pomysly jak to obeisc i ... Zreszta podtrzyuje twierdzenie co ktos zabezpieczyl ktos inny obeidzie :)

@Laki: Zmień linie

if( $row[ 'Code' ] == $_POST[ 'token' ] )

na

if( $row[ 'Code' ] == $_POST[ 'token' ] AND $_POST[ 'token' ] AND  $row[ 'Code' ])

Nie testowałem, ale powinno zadziałać na linkiseo.

Niebedze sie tu przemondzal jak zrobilismy to z kilku powodow ze konkurencja to tez czyta ...

Jak nie chcesz na forum to jest taka opcja jak PW....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

mkr - znasz to z kas :

MMP zrobił idiotyczny błąd ;p

A token w qlweb jest jeszcze głupszy ;p Szkoda gadać

I tak przyszłość widzę tylko dla pół automatów

Niewiem co to ma byc co wymysliles i wjakim stopniu ma to utrudnic dodawanie i wierz mi lub nie linkiseo.pl sa dalekie od spamowania katalogow i napewno zly tok mysleniowy jesli chodzi o zabezpieczenia

Przyczyniam się do wypowiedzi kolegi poprzednika. Sam oferuje usługi związane z wykorzystaniem robota do dodawania do katalogów i nie wiem jaki jest sens blokować ludziom wpisy z dodawarek do katalogów.

Boicię się oto, że automaty przypadkowo wam w reklame kontekstową na katalogu nie klikną ?

Mnie to nie przeszkadza bo jak pisał poprzednik choćby powstawala 100 poprawka zmodyfikowania tokena i tak sposob zostanie zrobiony by ominąc tokeny.

A skoro przeszkadza Wam dodawarka a chcecie miec pożądny zadany katalog to zróbcie go na jakimś waszym autorskim skrypcie do którego dodawarka nawet dodać nie będzie chciała.

Gdy ktoś chciałby podyskutować na owy temat zapraszam GG 7302362

Dothan, jest kilka różnic. Dodawarka nie zechce mi dodać linku zwrotnego do katalogu. I po co mi katalog z setkami wpisów dodanymi w ciągu kilku dni, do tego z wręcz niewiarygodną liczbą bezsensownie źle dodanych podkategorii. Nie widzę sensu tracenia czasu.

Nie mam nic przeciwko (prawie), przeciwko _sensownie_ działającym dodawarkach.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

wuel : fakt o linkach nie pomyślałem, ale hmm może sam mógłbys podlinkować swój katalog dodawarką. Zapraszam 7302362

TTSEO: zapraszam Ciebie również, fakt iż obecna dodawarka nie jest na tyle inteligentna co człowiek i chyba nigdy nie będzie ale można przełamać stereotypy i wyprobować.

Dodawarki nie są po to, żeby myśleć za użytkownika, tylko po to aby oszczędzać mu czas.

Nawet najbardziej "inteligentna" dodawarka zrobi bajzel, jeśli będzie źle skonfigurowana. Jest potrzebny czynnik ludzki do kontrolowania działania takiego narzędzia.

Dziwny jest, że tak tu płaczecie a moje strony dodawane z automatu w 90% przypadków przechodzą parez moderację w katalogach (reszta to chyba jakieś opuszczone katalogi albo nad wyraz upierdliwi modzi).

Obejście zabezpieczenia MMP, to kilkanaście linii kodu :)

I weźcie mnie nie rozśmieszajcie, że przez dodawarki sie Wasze katalogi nie indeksują, bo ludzie nie dają linków. Dodałem jeden swój katalog (bo więcej nie mam) dodawarką do 60% qlwebów i w 3 tygodnie zaindeksował się calutki, nawet ze sporym nadmiarem (liczba site znacznie przekroczyła liczbę faktycznych wpisów).

Tak więc sorry, ale nie zwalajcie swojego lenistwa (bo w większości NIE CHCE WAM SIĘ włożyć pracy w promocję katalogów) na dodawarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności