Skocz do zawartości

Ile teraz trwa akceptacja konta w adsense?

tty1

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że zmienił nam się całkowicie podmiot prawny firmy, potrzebowałem założyć nowe konto w adsense (bo tak każe regulamin adsense i nie można przekazać konta innemu podmiotowi). Jednak przy rejestracji gdy podawałem stronę wyświetlał się błąd z informacją, że nie można dodać tej witryny (witryna była zgłoszona wcześniej z innym kontem). Dodałem więc zupełnie nową stronę, która dopiero powstała i nie ma jeszcze żadnych wejść. Udało się zarejestrować konto, więc wstawiłem reklamy na nową stronę. Jednak po kilku dniach dostałem info, że strona została odrzucona (zapewne przez brak wejść).

Napisałem więc do pomocy adsense informację, że chciałem założyć konto, gdyż zmienił się podmiot, jednak nie mogłem dodać starej witryny i dodałem nową bez wejść. Na drugi dzień konto zostało ręcznie zaakceptowane przez pracownika i dostałem maila od pracownika google, że reklamy już będą się wyświetlać po jakimś czasie od wstawienia kodów.

Wstawiłem więc kody z nowego konta na starą witrynę, jednak już od tygodnia pokazują się puste miejsca zamiast reklam. Kody obecnie są wpięte zarówno na starej witrynie która generuje sporo wejść, jak i na nowej, która wejść nie ma. Wysłałem więc kolejnego maila do pracownika google, który mi wcześniej odpisał i dostałem od niego informację, że trwa druga faza weryfikacji i po zebraniu odpowiedniej liczby odsłon, reklamy zaczną się wyświetlać.

Jednak tych odsłon było już pewnie z 50 tys. na starej stronie, a reklamy nadal się nie wyświetlają. Czy problemem może być to, że jako "główna" witryna do konta jest przypisana nowa domena i to na tej witrynie google "oczekuje" odsłon, żeby w pełni aktywować konto? Nowa witryna nie ma jeszcze regularnych wejść... Miał ktoś podobny problem? Poprzednie konto w adsense rejestrowałem 7 lat temu i nie było takich cyrków...

• 4 tygodnie później...

Odpowiem więc sam sobie, może komuś na przyszłość się przyda:

Aby zaakceptowali nowe konto, musi być zrobiona określona liczna odsłon na tej konkretnie zgłaszanej domenie w adsense. Wpinanie adsensa na inne strony, aby przyśpieszyć aktywację konta nic nie da, więc trzeba uważać, żeby nie zrobić takiego babola jak zrobiłem, czyli zgłosiłem stronę bez ruchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności