Skocz do zawartości

Ostrzeżenie z Adsense: Duże reklamy w części strony widocznej na ekranie komórki

pt91

Rekomendowane odpowiedzi

Dla strony
 taniwypad.pl  

dostałem takie ostrzeżenie w adsense:

Publishers may not implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way. In order to maintain a good user experience, it is important for publishers to clearly distinguish Google ads from site content. This includes, but is not limited to: site layouts in which the ads push content below the fold on mobile devices; placing 300x250 or larger ad units above the fold on a mobile optimized site.

Mam responsywny szablon i do tej pory miałem ustawione "auto" dla rozdzielczości reklam na urządzenia mobilne. Czy jeśli teraz ustawie na sztywno rozmiar bloku reklamowego na coś mniejszego niż 300x250 to będzie wystarczające dla Google ? Np teraz ustawiłem 250x250 bo w miare dobrze wyglądają reklamy. Czy Google chce coś więcej ?

Czyli to nie chodzi o rozmiar pierwszego boksu reklamowego ? Myślałem że chodzi im że pierwsza jednostka zajmuje za duzo i nie widac pierwszego wpisu (below the fold). Wolę dopytać zanim zaznaczę i wyśle im, że problem rozwiązany bo wtedy mogą mnie zbanować. Popupów nie mam, nie widzę też żeby coś  zasłaniało jednostki reklamowe.  

To poczytaj:

Optymalizacja witryny mobilnej
https://support.google.com/adsense/answer/6357180

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności