Skocz do zawartości

Ciekawy case...

vel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio troszkę przerwy miałem ;)

Na bieżąco pilnuję pozycjonowania serwisu www.dominium.pl i ostatnio zauważyłem ciekawy przypadek

mianowicie chodzi o hasło kluczowe 'mieszkania' - nagle na pierwsze miejsce wskoczył konkurencyjny serwis oferty(kropka).net z page rank 0, w treści strony prawie w ogóle słowa kluczowego nie ma, ledwie kilka razy.

sytuacja o tyle dziwna, że kieeeedyś tam byli na pierwszym miejscu, potem na dłuuugo zniknęli, a teraz niewiadomo skąd cyk i 1 miejsce

ktoś potrafi pomóc wyjaśnić ten fenomen? zwłaszcza że kilka serwisów zaraz pod nim jest ze spamem i powinny przynajmniej tymczasowo przebić wspomniany serwis

:roll:

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

kieeeedyś tam byli na pierwszym miejscu, potem na dłuuugo zniknęli, a teraz niewiadomo skąd cyk i 1 miejsce

wychodzi, ze pozbyli sie prezentu od Mr. Google jakim jest filtr na slowo/slowa kluczowe.

to moja analiza z tego co piszesz, wiec moge sie mylic. nie mam czasu ani mozliwosci teraz na przebadanie tej sytuacji ;)

sytuacja o tyle dziwna

Eee tam dziwna.

Równie dobrze mogli wcześniej linkować mocno z anchorem "mieszkania" następnie zminieli kluczowy anchor a teraz znowu go przywrócili.

Uprasza się w poście Zmiany w regulaminie -wręcz nowe zasady od 02.12.2004r o dane do analizy inaczej wątek toczy się na zasadzie nic nie wartego GDYBANIA.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Bo nawet gdyby zdobyli dużo linków, to skok na pierwsze miejsce, tak szybko.. hm.. raczej nie

dlaczego nie? :shock:

Moim skromniutkim :twisted: zdaniem linkami mozna zalatwic pierwsza

strone wynikow w kilka dni (moj rekord to dwa), a pierwsza pozycje

w tydzien, dwa. Zalezy jak dobrze sa przygotowane pierwsze

strony strony konkurecji, no i jakie haslo.... ale wszystko jest

do zrobienia - przeciez to GOOGLE :]

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

a do mnie przmawia to: https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr= :shock:

z taka iloscia linków to moga dluuugo porzadzic w google na to slowo :lol: sandbox, nie sandbox, zmiana slowa kluczowego - wszystko jedno - teraz juz maja niezlego powera 8)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a jak uzyskać coś takiego ?? znaczy taki generator stron??

czyżby to były powiedzmy zwykłe przekierowania 301 na tą jedną podstronę?? czy jakaś inna koncepcja jest

no ale jakiś czas ich w ogóle nie było, czyli dostali bana czy sandboxa to ciekawe jak zniego wyszli. no i czy nie trafią znowu za takie "dziwne" praktyki

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Mam pytanie. Czy kazda strona dostej filtr na dane słowo jezeli ono jest popularne, i jak to jest z mało popularnymi słowami.

Co do generatora. Nie wiem czy o to chodzi ale za neidługo bede chyba miał taki skrytp dal mojej strony sms. Z dobrze przemyslanym planem mozna utworzyc ok 100 tys stron(tzn podstron) rozniaceych sie od sibie jakims tam tekstem(chodiz tylko o sms). Proponuje mzoe zrobić w tym serwisie oferte sms i kuopic taki generator utworzyc i sie ma tych stron troche. Chociaz jest to ryzkowne bo jak sie doda tak z dnia na dzien tyle postron to upadek gwarantowany. Taki skrypt to kosztuje przynajmniej 500 zł.

btw. mozna wiedziec jak dawno zniknela z 1 miejsca ta strona?

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

skrypt generujący takie podstrony to jak będzie trzeba można sobie samemu napisać, tylko pytanie co google na to powie.

btw. mozna wiedziec jak dawno zniknela z 1 miejsca ta strona?

a to już było z dobre kilka miesięcy temu chyba :roll:

a wrócili jakoś ze 2 tygodnie temu max

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności