Skocz do zawartości

śledzenie działań firmy pozycjonującej

karolina_black

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Ja niestety zaprzegam któregos z pracownikow do losowych wryfikacji raportów roznych podwykonawców i freelancerow. Dostaje w Excelu raport z 1000 backlinkow, ale czesto ok 200 to sa duble tych wyslanych w poprzednim miesiącu. 200 w 1000 na oko niełatwo wychwycić, a był czas ze nie sprawdzając przepłacalismy 20%. Teraz mamy w Ecelu formule która wyłapuje duble.

Ja niestety zaprzegam któregos z pracownikow do losowych wryfikacji raportów roznych podwykonawców i freelancerow. Dostaje w Excelu raport z 1000 backlinkow, ale czesto ok 200 to sa duble tych wyslanych w poprzednim miesiącu. 200 w 1000 na oko niełatwo wychwycić, a był czas ze nie sprawdzając przepłacalismy 20%. Teraz mamy w Ecelu formule która wyłapuje duble.

Chyba żartujesz ? Po co to ?

Marketing internetowy dla firm

Po to że może płaci za każdy zdobyty link? I nie chce płacić za duble.

Tak matematycznie jak mam zapłacić za 1000 linków po 1 zł = 1000 zł, jak odsieję 200 dubli z raportu zapłacę 200 zł mniej, a i wykonawcę zmuszę niejako do ,,rzetelności,, bo widzi że coś takiego nie przejdzie.

EDIT: Nie każdy zdobywa linki w e-webie, czasem zleca pozyskanie czegoś lepszego,według swoich kryteriów i ma prawo żądać wykonania usługi według umowy która może zawierać różne rzeczy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Tak. Ja klienta kasuje za efekty. ale moich podwykonawców od zdobycia linkow w konkretnej ilości i konkretnych miejscach. To nie sa duze koszty - 1-2 zl za linka. Ale jesli kupuje tych linkow co miesiac 4000, to 20% oszczędności dzięki opracowaniu formułki w Excelu i godziny kontroli miesięcznie ma juz sens. Plus - dokladnie tak - podwykonawcy zaczęli sie starać, bo boja sie utraty stałego zlecenia. Np. podnieśli tez jakosc pisanych na forach postów bo widza ze czasami moj pracownik wyrywkowo je czyta i za jednozdaniowki typu "zgadzam sie z przedmówcą" nie będziemy płacić.

Niedługo ma się pojawić na rynku soft do weryfikacji i śledzenia działań agencji SEO .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niedługo ma się pojawić na rynku soft do weryfikacji i śledzenia działań agencji SEO .

Żart?

P.S. Przepraszam za cytowanie wypowiedzi w całości.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie sadze by napisanie takiego softu wbrew pozorom było strasznie trudne. Moja formatka w Excelu nie ma nic czego nie moglaby robic jakas bazodanowa apka online.

Moja formatka w Excelu

Rozróżnia link naturalny od dodanego w celach manipulowania rankingiem? 

Większość agencji SEO przy pierwszym kontakcie zastrzega sobie, że działają w/g wskazówek google a wiadomo, że google tylko naturalnie.   ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Rozmawiałem z twórcą softu. (po trzeźwemu :P) . Zadaniem takiego softu nie jest odróżnianie linków tylko ocenia skuteczności. Skuteczność SEO przekłada się w prostej linii na wzrost odwiedzin z wszystkich fraz które związane są z tematyką serwisu, także "ocena linków" jest jednym z ostatnich IMHO parametrów, tym bardziej, że po ostatnich zwierzęcych rewolucjach zmienił się sposób reakcji albo na "dupne linki" ...

Co do oceny linków to już taki soft jest , opisał go Konstanty Kanin na blogu, ja też z niego skorzystałem w swoim studium przypadku SEO który opisałem ;)

Większość agencji SEO przy pierwszym kontakcie zastrzega sobie, że działają w/g wskazówek google a wiadomo, że google tylko naturalnie.

Ergo, z góry ostrzegają, że nie będą skuteczni :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności