Skocz do zawartości

Tematyczne Forum - da się z tego utrzymać?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Na grupie na FB bardzo chętnie zabierają głos. Jedni mają różne problemy z doczyszczaniem różnego rodzaju powierzchni, a inne osoby mają frajdę, że mogą doradzić, pokazać jak one to robią, wklejają zdjęcia, filmiki o ogólnie dyskusja się kręci, a więc, to działa.
Muszę tylko takie same osoby pozyskać na forum. Na FB bardzo szybko zrobiła się grupa ponad 600 osób i ta liczba stale rośnie, a więc wszyscy widzą, że coś się dzieje, przybywa ludzi, kwitnie dyskusja i to napędza grupę.

Na forum jak się wchodzi, to są pustki i to zniechęca do rejestracji i aktywności.

Skoro tak to droga wydaje się prosta - rozkręć porządnie forum (na początku głównie własnymi siłami) żeby było widać, że coś się dzieje i dopiero wtedy staraj się przenieść zainteresowanie z FB na forum. Inaczej zmarnujesz potencjał grupy. Nie ma co liczyć, że zrobią za Ciebie czarną robotę (wypełnią forum wartościową treścią), to niestety zawsze trzeba zrobić samemu i dopiero później patrzeć jak placek rośnie.

Moje przykładowe teksty: https://mojeteksty123.wordpress.com/

Pytanie tylko czy gospodyni domowa szuka forum żeby podzielić się tym jak działa lub jak stosować domestos?

Jak narobi tym plam na marmurze to będzie szukać pomocy, nie bój nic. Albo jak posłucha tej przygłupiej z TV, która octem myje okna. Forum może wypalić, ale potrzebuje pracy. 999/1000 rezygnuje z różnych względów po krótkim czasie i tutaj pewnie będzie podobnie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

rozkręć porządnie forum (na początku głównie własnymi siłami) żeby było widać, że coś się dzieje i dopiero wtedy staraj się przenieść zainteresowanie z FB na forum. Inaczej zmarnujesz potencjał grupy.

No ja właśnie zrobiłem odwrotnie i zacząłem od razu grupę atakować. Faktycznie nie tędy droga. Będę musiał zainwestować w rozkręcenie forum, bo sam nie wiele zdziałam.

Forum o takiej tematyce przegra zawsze z programami typu Perfekcyjna pani domu, taka moja obiektywna aluzja ;) to już było i to całkiem niedawno :) to tak jakbyś chciał 11 raz zaprezentować jak podłączyć akumulator w samochodzie, musisz mieć siłę przebicia a taką w powyższym przypadku miała blondyna plus dobry target, promocję i miliony (podobna sytuacja w zakresie wykorzystania środków masowego przekazu, na chwilę obecną to niestety z tym forum nic nie zdziałasz ;( i powie ci to ktoś kto nie używa FB i zerka na fora tematyczne :)

Zerknąłem w pierwszy lepszy post

Maszynowe czyszczenie posadzek ktoś zrobił kopiuj wklep i pierwsze zdanie dotyczy oferty nie przeciętnego Kowalskiego który musi wiedzieć dlaczego warto zdecydować się na taką koncepcję, metodę czy sposób ;)

Tam powinny być porady, opinie a nie gotowe oferty, dyskusję i wymiana poglądów to jest forum a nie stopka i oferta

Powodzenia i tak życzę :)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Tak na marginesie

logo.png

Reklamę utrzymania czystości skoro oferujesz

https://jdfserwis.pl/

Sprzątanie

nie leży w Twoim interesie.

Poza tym nisza tematyczna jest ogromną IMHO

- domownik się nie zarejestruje, bo po co

- firma sprzątająca omawiać sposoby z konkurencja nie będzie.

Tego typu forum powinno dostać potężnego kopa z reklamy w TV o sprzątaniu były programy wtedy są jakieś szanse na rozwój, bo panie domu nudząc się mogą poklepać posty o sprzątaniu i sprawach pokrewnych.

--

Jeszcze sprawa wyglądu szaty graficznej moim zdaniem jest "zbyt chłodna"

Natomiast samo zarabianie, to przy forum o większym ruchu niż 1 osoba na godzinę masz większe pole do popisu:

- dedykowane  reklamowanie wszelkiego rodzaju środków piorących, czyszczacych itd
- dedykowane   reklamowanie sprzętu jak karszery, odkurzacze itd
- adsense

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności