Skocz do zawartości

Forum i linki spamerów

Shou

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan

3ola2i6n.png

co to za program? 

Nie pamiętam dokładnie ale jakieś 2 lata temu w wordpressie robiłem zabezpieczenie, gdzie php generowało randomowego hasha np. yuafgduayd76568 potem js doklejał do formularza nowe pole input z name="yuafgduayd76568". trzymałem to w sesji i sprawdzałem czy przy rejestracji je dostaję. Po tym wprowadzeniu spam przestał się pojawiać. Nie wpływało to na utrudnianie rejestracji normalnych userów, do czasu gdy mieli włączony javascript w przeglądarce. 

Should I buy bitcoin?

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Max... wiem wiem ... ale mam kilka for zabezpieczonych w taki sposób i wiem ze to leciał bot a nie człowiek :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

softy wala w standardowe formularze wiec mała ich zmiana często eliminuje spam bo spece nie umieją/nie chce im się/nie opłaca się poświęcić czasu na przeanalizowanie zwykłego wysłania przez POST

gdzie php generowało randomowego hasha np. yuafgduayd76568 potem js doklejał do formularza n
Na takie "zabezpieczenia" to w ogóle szkoda czasu gdyż współczesne boty z górnej polki wykonują operacje na silniku przeglądarki z pełną obsługa JavaScript. Nie jest to topic o "zabezpieczeniach", ale te autorskie nawet proste będ/są skuteczne oczywiscie do czasu jak dany powiedzmy "pozycjoner" nie weźmie pod lupę takowego zabezpieczenia, ale to jak już pisałem opłaca się do większej skali lub lepszych miejscówek.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

co mam patrzeć, jest form a za nim ofc  jest POST, soft wykrył standardowe zabezpieczenie i jedzie ile chce :) 

ale 

na stronie nie ma forma (a można się zarejestrować, zalogować czy co tam trzeba) i po sofcie 

2 minuty i po forum.

Ta dyskusja trocha nie ma sensu bo nie widziałeś na oczy jak to robi się. Po prostu wymyśliłeś sobie, że będzie "po sofcie".

Wszytko co może robić człowiek przez przeglądarkę może robić soft automatycznie.

Na takie "zabezpieczenia" to w ogóle szkoda czasu gdyż współczesne boty z górnej polki wykonują operacje na silniku przeglądarki z pełną obsługa JavaScript. Nie jest to topic o "zabezpieczeniach"

taka operacja zajmuje jakieś 30 minut, więc w porównaniu z osiągniętymi efektami jak najbardziej się opłacało (wtedy). NIgdy nie zagłębiałem się jak w obecnej chwili działają takie boty. Wtedy prawdopodobnie wystarczyła biblioteka curla i wszystkie standardowe wordpressy przyjmowały identyczne requesty, wystarczyło jedynie znać adres url

Should I buy bitcoin?

kayman Masz szczęście, że nikt nie chciał kliknąć 20 razy myszką, lub Twoja miejscówka nie jest warta zachodu. Ale nie opowiadaj bajek typu "po sofcie" bo w zwyczajnym świecie na tym nie znasz się, czemu napisałem wyżej. :D

dawaj zobaczymy, właśnie po to jest ta miejscówka i jeszcze kilka innych :)

nawet captcha nie ma, jak ci się uda oficjalnie zwrócę ci honor tu na forum :)

tylko automatem

Wszystkie dywagacje na temat zabezpieczenia jakiegoś podrzędnego forum są o kant doopy potłuc.  Nikt nie będzie się bawił i tracił czas aby tam linka zostawić.  Chyba że dla idei lub jakiś desperat a to są pojedyńcze osobniki. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

dawaj zobaczymy, właśnie po to jest ta miejscówka i jeszcze kilka innych

że co mam napisać szablon pod Twoje forum? Ale uprzedzam będę go spamować cały czas nawet po zakonczwniu testów :D Dawaj url na PW

tylko automatem

Oczywiście, zennopostrem  lub nawet czymś łatwiejszym do nauki. Muszę zobaczyć co to jest.

Zasada jest prosta musi człowiek  tam mieć możliwość zarejestrować przez przeglądarkę, lub post-get.

Wszystkie dywagacje na temat zabezpieczenia jakiegoś podrzędnego forum są o kant doopy potłuc. Nikt nie będzie się bawił i tracił czas aby tam linka zostawić.
Na to trzeba spojrzeć z innej perspektywy, a mianowicie z perspektywy harvestowania. Adres  forum lub innej miejscówki będzie pozyskany i automat robiący robotę też tam wejdzie, ale nic nie zdziała. I  takich wypadkach  autorskie rozwiązania są lepsze od fabrycznych lub zaawansowanych, ale publicznie dostępnych przez co najprawdopodobniej rozpracowanych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności