Skocz do zawartości

Przejście sklepu internetowego z subdomeny na domenę główną

Rychu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się jak by wpłynęło na pozycjonowanie oraz jakie były by następstwa jeżeli bym przeszedł z subdomeny sklepu www.sklep.nazwa_sklepu.com.pl na www.nazwa_sklepu.com.pl

Myślę że byłby początkowo duży spadek w pozycjonowaniu? Bo chodzi mi o to że nazwa z subdomeną jest dosyć długa i nie wiem na ile to wpływa na pozycjonowanie.

Zacznijmy od tego, że postaw się w roli klienta. Czy jako klient łatwiej byłoby Ci zapamiętać nazwę np"www.supersklep.pl" czy "www.supersklep_taniertv.com.pl" Jeśli oprócz pozycjonowania zależy Ci również na rozpoznawalności i łatwym kojarzeniu Twojej marki (brandu) sklepu przez klientów to warto, tylko trzeba to zrobić z głową, a najlepiej zlecić komuś kto się na tym zna.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Co do klienta a raczej do wracających klientów myślę że sklep.nazwa.com.pl jest lepszą opcją bo tak już jest od 6 lat i firma zbudowała sobie markę na tej subdomenie. Bardziej mi chodzi jak miałoby do tego pozycjonowanie i google stosunek bo tutaj ewentualnie zastosować by można przekierowanie z subdomeny na główną (początkowo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności