Skocz do zawartości

Komu poleciało zaplecze w ostatnich godzinach? Co się dzieje?

bill

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chcę zauwazyć, że na nowycvh DC z site:pl z 220 milionów jedst już 95. Jeśli to aktualizacja, to w porządku. Jeśli to jakiś filt, to przeje*** A było ponad 4.8 miliarda.

P.S. z moich obserwacji wynika, ze w czasie aktualizacji z nika gora 20mln stron, tutaj straty sa w miliardach

umnie podobnie jak u K raczej poszło wszytko up, ale zmainy na DC są co chwile, ale zauwazyłem że na 48 DC na 7 tylko jest mniejsza ilosc podstron zaindexowanych na pozostałych o 1000% wiecej, ijest to tendecja wzrostowa coraz wiecej dc wskazuje wyniki z powiekszonym site.

tam gdzie było malo podstron wszystko sie trzyma ,

Ile to jest mało ? a ile dużo ?

Z moimi stronami nie zauważyłem by cokolwiek spadło ale nie mam czasu by się przejmować wszystkimi.

Sprawdziłem przed chwilą kilka stronek o site: > 100k i nie widzę żadnych problemów.

Tylko, że są to strony, z którymi miałem problem od marca i jakiś miesiąc temu się uspokoiło i zaczeło być wszystko OK.

Może ten "upgrade" dotyka stron, które miały rozjechane na maxa site: a nie zostały wyczyszczone wsześniej ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

tam gdzie było malo podstron wszystko sie trzyma ,

Ile to jest mało ? a ile dużo ?

malo to do do 4 k a dużo powyzej 40 k w moim odczuciu , no nie wiem moje site nie bylo jakos rozjechane na maxa , nie wiem nic nie kumam . Poczekamy pare dni i bedzie wiadomo jak teraz bedzie indexował .

nie moze to byc site normalne i site uciete.

Bowiem nie wszystkim obecny site uciol strony.

Jedni maja wzrosty site.

Ja na mniej pozycjonowanych domenach odnotowalem wzrosty, na pozycjonowanych roznie.

Lecz to co widze teraz jest tym co widzialem jakies 2 tygodnie temu na kilka godzin.

Poza zmiana site: narazie nie zauwazam tez zmiany ruchu na danych domenach tych ktorym wzroslo i tych ktorym spadlo.

Zmiana site moze tez dotyczyc domen linkowanych glownie ze slabych katalogow ktore np same stracily site: co przedklada sie na ujemny stan linkow a mala ilosc dobrych linkow oslabia indeksacje domen nie tylko pozycje.

Wiec jakby logicznym jest ze domeny oparte o linkowanie na katalogach ktore obecnie stracily site same go straca bo zmieni sie ilosc linkow wskazujacych i zmniejszy sie tez indeksacja serwisu..

Zauwazylem ze poleciala masa qlwebow co tlumacze malo unikalna zawartoscia badz malo unikalnym kodem spora czesc ludzi poprostu standardowe katalogi instaluje bez wiekszych zmian liczac ze wstawienie innego topa czy zmiana css to juz duze zmiany, zapominajac o zmianach w strukturze kodu.

A przeciez nie jest wielka filozofia napisac kod wykrywajacy podobne strony na podstawie kodu.

Tak czy siak nie jest to tylko ujemny stan site:

Bo ogolnie liczac moge mowic o wzroscie mimo spadkow

pozdrawiam

Bowiem nie wszystkim obecny site uciol strony.

Jedni maja wzrosty site.

Proszę zwróć swoją uwagę na to:

https://lista.web-directories.info/index.php?a=stall

Następnie zwróć swoją uwagę na fakt, że praktycznie ŻADEN z katalogów na tej liście NIE stracił ruchu.

Wysoki site: straciły katalogi (prawie wszystkie) które poprzednio miały ponad 10 000 (do sprawdzenia w statystykach rankingu PKS, wystarczy poklikać), natomiast w efekcie tej straty NIE poniosły strat w ruchu (z dokładnością do 10%-20%), co oznacza, że jest to urealnienie wartości site: oraz jakaś tam (jaka?) zmiana w algorytmie.

100% katalogów w uprzednio wysokim site: NIE miało nigdy w rzeczywistości tylu podstron.

Stąd Twoje wniosku o "upadku" wielu katalogów są przedwczesne ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

ja nie napisalem o upadku katalogow w zadnym momencie.

Napisalem ze jakby zmiana site nie ma wiekszego wplywu na ruch.

Znowu zakladajac iz mowa tylko o spadku musze sie nie zgodzic.

Czy jezeli nastapilo wyindeksowanie sporej czesc domen zakladajac katalogow logicznym jest tez ze link z takich katalogow jest jakby nie widoczny, wrecz mniej skuteczny niz nofollow bo go dla google nie ma.

Tak wiec zakladajac znikniecie np 500 katalogow badz ich wyindeksowanie automatycznie tracimy 500 linkow.

Zakladajac ze to byl glowny motor linkow dla nastepnego katalogu mozna sie spodziewac ze zostanie wyindeksowany badz ruch spadnie.

Ze spadkiem ruchu zaczekalbym z tydzien. Po uprzednim updacie site: ruch na stronach gora/dol zmienil sie wlasnie po okresie 7-10 dni od zmian.

Nie mozna mowic o ustabilizowaniu sie site jako tym sensownym.

Bowiem mam wzrosty na domenach ktorych dawno nie linkowalem/ nie pilnowalem wisialy a site z 10 tys wzrosl np do 90 tys.

Tak czy tak nalezy spodziewac sie zmian tak jak w wypadku kazdego updatetu nie odrazu a po kilku dniach od wystapienia.

Szook jak zwykle mąci ;) , wiadomo, że qlweby zawyżają site i nieprawdą jest , że zostały wyindeksowane z nich linki bo mimo tego niby wyindeksowania roboty hulały ostatnio dośyć ładnie, także dalej katalogami można ładnie sobie zaplecze podciągnąć a nawet średnio trudne frazy wepchać w top

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności