Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 a używanie stare urle

mahatmabandi

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

szukam już od kilku dni rozwiązania mojego problemu.

Przekierowałem starą witrynę na nową za pośrednictwem 301 i pliku .htaccess taki kodem:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena-przekierowywana\.pl [NC]
RewriteRule (.*) domena-docelowa /$1 [R=301,L]

Jednak do starego serwera prowadzą tysiące linków z aukcji allegro odwołujące się do obrazków. Jak można się domyślić, gdy przekierowanie jest włączone aukcje nie wyświetlają obrazków.

Czy można sprawić, że strona będzie przekierowana a aukcje będą wyświetlać zdjęcia?

Jeśli tak to przy pomocy jakiego kodu?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Czy można sprawić, że strona będzie przekierowana a aukcje będą wyświetlać zdjęcia?

TAK

Jeśli tak to przy pomocy jakiego kodu?

Właściwego. Musisz za pomocą wyrażenia regularnego filtrować parametry żądania i przekierowywać tylko te co maja być/powinny być przekierowane, a te z grafikami nie.

Proszę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rozumiem, że nie chcesz podać mi wszystkiego na tacy :)

Przeszukiwałem sieć, by znaleźć jakieś info o tym co napisałeś albo jakieś komendy i słabo z tym było.

Z pomocą przyszedł mi dobry człowiek:

RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/folder_z_obrazkami
RewriteRule (.*) domena-docelowa/$1 [R=301,L]

Problem rozwiązany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności