Skocz do zawartości

Przechwycenie domeny

nostromo

Rekomendowane odpowiedzi

AF ma wtyki w DNS.pl, rejestrację nie ma za darmo, ale płaci 11 groszy plus vat 0%. Tak samo jak kilka innych serwisów tego typu. Przecież gdyby płacili za rejestrację to by im się nie opłacało.

Porzuconych ??? Czy ty czasami nie zleciłeś przejecie porzuconej domeny bez właściciela ? Pytanie po co ? Porzucona domenę rejestrujesz jak nową i płacisz jak trafisz na promocję to 10 zeta. Do tego to nie potrzebujesz zlecać przejęcia. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

I tu pojawia się odpowiedź.  

AF ma wtyki w DNS.pl, rejestrację nie ma za darmo, ale płaci 11 groszy plus vat 0%

To mi nie pasowało, na jakim etapie jest golenie barana. 

Nie, domena była w dziale do przejęcia. Przejąłem ją, ale nie wiedziałem że od razu trzeba zapłacić. 

To mi nie pasowało, na jakim etapie jest golenie barana.

Ale jakie golenie barana? Przecież AF to firma jak każda inna, chce zarobić.Jak rozumiem najlepiej jakby Ci przechwycili domenę która Cię interesuje i jeszcze tak za 10 lat opłacili jej utrzymanie?Wtedy byłoby ok czy miałbyś pretensje że tylko 10 lat opłacają?

Przecież nikt Ci nie każe korzystać z ich usług, równie dobrze to co oni robią automatycznie możesz robić ręcznie, tylko czasem sekundy się liczą.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Możesz założyć firmę i kupować domeny nawet po 1 gr , a potem je odsprzedać za 1000 zł jeśli znajdzie się zainteresowany.

EDIT:Nie wiesz na czym polegają działania monopolistyczne.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Dziwi mnie to, ponieważ zawsze dostaję kilka maili i SMS od AM gdy przechwycą zleconą domenę a brakuje środków na koncie.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Ale AM nie łapie wszystkiego, tylko to, co zlecą użytkownicy. AM nie traci, bo i tak wymaga od użytkownika opłaty za dokonane przechwycenie.

Łapie dla siebie domeny z dobrymi parametrami czy nazwą. Jest rejestratorem więc o ile dobrze pamiętam przez 30 dni może taką domenę blokować. 

• 1 miesiąc temu...

W XXXXXXXXXXXXXXX jest tak, że gdy jest się jedyną osobą zlecającą przechwycenie domeny, to należy zapłacić za nią w ciągu 5 dni. Jeśli na domenę było więcej chętnych, przeprowadzana jest wśród nich 5-dniową aukcję, a domenę otrzyma osoba, która zaoferuje najwyższą cenę. Cena za przechwycenie obejmuje też roczne utrzymanie tej domeny. 

chciałem spamować to forum

Jak widzę kolejny taki temat, to zawsze przypomina mi się...

niezle... jak widze coś takiego to jestem za wprowadzeniem prawa jazdy na internet :D albo chociaż na prowadzenie bloga...

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności