Skocz do zawartości

Lojalność i zasady Agencji

gawron78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o porade pozycjonerów,  którzy pracowali lub pracują w agencjach a problem wygląda nastepujco:

Znalazłem agencje SEO ktora mi odpowiada i jest to duza agencja, ale problem jest taki ze oni pozycjonują i prowadza kampanie konkurencyjnego sklepu z takim samym asortymentem,  co prawda jest to druzy sklep, dużo większy od mojego a i napewno sa pozycjonowani  na te same frazy co moja. Moje pytanie jest nastepujace jak wygląda  sprawa lojalności w podejściu do drugiego klienta  z takimi samymi frazami, nie chce uczestniczyć w jakimś dziwnym kupczeniu ani kopać sie z koniem. Bede wdzięczny na odpowiedz

Nie znam zasad które panują u Twoich partnerów biznesowych, ale zazwyczaj ten kto ma większy budżet ten ważniejszy, chyba nie może być inaczej.

Można domniemywać, że będą w związku z Twoją umowa robić tyle aby swoimi dzianiami nie zaszkodzić temu kto płaci więcej.

I nie czaruj się, że dostaniesz top na te same frazy za mniejszy budżet bo tak nie będzie.

Jeśli to komercyjne frazy z duża konwersją to sam rozumiesz, kasa robi kasę.

Można jeszcze dodać, że ewentualnie dostaniesz inny pakiet fraz, które nie będą pokrywać się z konkurencją, a będą przystawać do Twojej oferty. Mniejsza ilość wyników, nie będzie to "główny pakiet", ale koniec końców - lepsze to, niż nic. Znowu mamy tu "efekt szklanej kuli" :D

Niekoniecznie, jeśli robią 2 brandy na to samo, ale za dwa różne budżety to wiadomo, że mniejszy dostanie mniej, więc nie będzie konkurentem dla większego, więc w agencji nie muszą robić nic gorzej, ani niczego udawać bo po co?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Wszystko rozbija się o budżet jakim dysponujesz.  Wiadomo większy sklep i większy budżet.  Ważna też jest umowa wynegocjowana jaką podpiszesz. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Lojalność jest taka, jaka wpisana jest w umowę. Jeśli dowożą wyniki, to w czym problem? Skoro sam dowiedziałeś się, że robią sklep konkurencji, a pozycje się zgadzają, to jeśli agencja nie ma w umowie wpisanej współpracy na wyłączność w tym konkretnym segmencie, to działaj. Wszystko kwestią dogadania.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Moje pytanie jest nastepujace jak wygląda sprawa lojalności w podejściu do drugiego klienta z takimi samymi frazami,
Pamiętaj, że TOP 1 jest tylko jeden! Zakładając teoretycznie, że
a i napewno sa pozycjonowani na te same frazy co moja.
i pewnie maja większy budżet, to "Oni" będą w TOPAch a nie TY.

W tym wypadku sensowene może być szukanie innego podmiotu pozycjonującego który przy tym samym budżecie "przeżuci więcej węgla" = wykona podobną lub większą  robotę z zakresu szeroko pojętego pozycjonowania. Kolokwialnie pisząc taka, która zatrudnia tańsza siłę roboczą.

:pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

taka, która zatrudnia tańsza siłę roboczą.

Polecam zacząć szukać w Indiach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie jeden z nas "zatrudniał/dnia" podwykonawców w indiach

https://www.zdnet.com/i/story/60/80/001835/india_captcha_breakers2.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności