Skocz do zawartości

rel=nofollow w starym stylu

cyrylas

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronce zrobiłem sobie fajny myk, by formularze głosownaia zamienić po prostu na linki. Wszystko działało ok, az się zorientowąłem, że roboty również wchodziły na na te linki i sztucznie głosowały.

Pomyślałem, by dodac do linku po prostu rel=nofollow, jednak jak doczytałem, roboty zmieniły działanie i na taki link również wchodzą, jendak się nie dizelą PageRank.

Czy jest jakiś sprytny sposób by roboty nie wchodziły na te linki, czy pozostanie mi bawienie się w jakieś ukryte formularze i onclick='this.submit()'?

Nie wiesz na jaki film iść do kina?

W takim razie poczytaj jakie filmy warto zobaczyć!

Można za pomocą skryptów PHP, ale przy dużej ilości odsłon można się trochę "zapchać"...

Skrypt konstruujesz tak, że tworzysz pule adresów IP robotów i instrukcję warunkową przy głosowaniu - uwzględniając podaną pulę oczywiście. Warto tutaj wspomnieć, że niektóre roboty niestety potrafią się podszywać...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności