Skocz do zawartości

Czy google zaindeksuje stronę do której nie ma linka?

Tomski

Rekomendowane odpowiedzi

Czy google zaindeksuje stronę do której nie prowadzi, żaden link? Zakładając, że google indeksuje chodząc po linkach to nie powinien. Czytałem jednak artykuł, że jednak może tak się stać. No więc jak jest :) ? Też mi chodzi o sytuacje następującą - strona należąca do serwisu (jedna domena) nie ma żadnego odnośnika z żadnej strony innej danego serwisu. Tylko my znamy url. Czy zostanie zaindeksowana? 

Jak nie chcesz żeby się indeksowała ustaw na niej noindex

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Tylko my znamy url. Czy zostanie zaindeksowana?
Jest duże prawdopodobieństwo, że jednak tak.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy zostanie zaindeksowana?

Tak, to kwestia tylko czasu.

Roboty indeksujące google korzystają także z innych informacji o nowych stronach nie tylko z linków.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Samo się nie zaindeksuje, ale nie musi to być link. Może być adres w mapie strony albo google.pl/addurl

Uważam jak @it_management: podstrona bez linka się nie zaindeksuje. Natomiast strona główna tak, bo Google korzysta m.in. z danych whois - sam miałem taki przypadek z miesiąc temu: nowa strona, zero linków przychodzących, i coś mnie tknęło żeby sprawdzić komendę "site". Strona siedziała w indkesie wraz z podstronami (ale tam było linkowanie wewnętrzne więc poszło z automatu). Wtedy zacząłem trochę to drążyć, i żadne narzędzie nie pokazywało żeby to była "niechcący" przechwycona domena ze starymi linkami itp.

Więc świeża domena, na której nic nigdy nie było, zero linków przychodzących i została zaindeksowana. Nie wiem do końca jak, ale podejrzewam dane Whois.

Zaindeksuje, tworzyłem ostatnio podstronę i mimo ze nie była ona ukończona to była opublikowana. Nie prowadził do niej żaden link, a mimo tego pojawiła się w google i musiałem ustawić noindex. 

IECenter - Work and Travel USA - Praktyki w USA/Australii - Kursy Językowe - pośrednictwo wizowe

BTW,  roboty google są wszędzie.  Chociażby korzystają z urządzeń mobilnych z androidem.  Także a w szczególności z przeglądarek Chrome oraz Firefox,  Opera oraz innych z modułami i kodem google.  Pomijam strony z kodami google bo to oczywiste. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Uważam jak @it_management: podstrona bez linka się nie zaindeksuje. Natomiast strona główna tak, bo Google korzysta m.in. z danych whois - sam miałem taki przypadek z miesiąc temu: nowa strona, zero linków przychodzących, i coś mnie tknęło żeby sprawdzić komendę "site". Strona siedziała w indkesie wraz z podstronami (ale tam było linkowanie wewnętrzne więc poszło z automatu). Wtedy zacząłem trochę to drążyć, i żadne narzędzie nie pokazywało żeby to była "niechcący" przechwycona domena ze starymi linkami itp.

Więc świeża domena, na której nic nigdy nie było, zero linków przychodzących i została zaindeksowana. Nie wiem do końca jak, ale podejrzewam dane Whois.

Też właśnie miałem podobną sytuację, ale nie wiedziałem do końca czemu tak się stało.

Przy okazji też się czegoś dowiedziałem, więc dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności