Skocz do zawartości

Subdomeny lokalne a pozycjonowanie

TK88

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam serwis internetowy dla sieci punktów świadczących usługi stacjonarne w kilku miastach. Dla fraz lokalnych w wynikach wyszukiwania pojawiają się mapki.

Z kilku względów zdecydowałem się na strony lokalne postawione na subdomenach:

warszawa.uslugastacjonarna.pl

poznan.uslugastacjonarna.pl

krakow.uslugastacjonarna.pl

wroclaw.uslugastacjonarna.pl

gdansk.uslugastacjonarna.pl

Zamierzam publikować dużo wpisów blogowych. Część wpisów będzie ogólnych o branży, a część wpisów będzie dotyczyła usług w danym mieście.

1. Czy w takim wypadku powinienem prowadzić blog w ogólnopolskiej domenie uslugastacjonarna.pl (z wpisów "lokalnych" linkowanie do subdomeny dotyczącej danego miasta) czy lepszym rozwiązaniem będą osobne blogi dla każdej z lokalnych subdomen?

2. Jak powinno przebiegać linkowanie wewnętrzne i zewnętrzne przy takiej strukturze strony?

• 5 tygodni później...

Na ok 1/3 moich zapleczówek nie mam żadnych backlinków innych niz ze swoich wlasnych poddomen (czyli z poddomena.domena.pl na domena.pl, i to bez crosslinkowania pomiedzy zapleczowkami. Jesli poddomeny sa tematycznie spojne z domena glowna, a ta znow spojna tematycznie z pozycjonowana strona - daje to fajny efekt. Ale ja buduje tylko zaplecza tematyczne, nie wiem jak to dziala na ogolnych wieloltematycznych zapleczowkach duzych firm pozycjonerskich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności