Moriarty Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Proponuję jeszcze raz wrócić do założeń wpisu i testu. Było czy ktoś da radę zrobić to szybciej i taniej. Ciężko dojść do konkluzji jak zapomnieli co niektórzy o "celu" tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 W dniu 15.10.2016 o 07:24, blake napisał(a): ... Wyraźnie napisałem, że nie poświęcił nawet sekundy na podlinkowanie tego wpisu. Wyraźnie to napisałeś że nie widzisz. W dniu 14.10.2016 o 23:08, blake napisał(a): A to chyba nie jest trudno sprawdzić czy czymś podlinkował? Nie widzę żadnego linka póki co. Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Celem testu było wykazanie, że spamowymi linkami z swla można wypozycjonować banalnie prostą frazę. Test trwał kilka miesięcy. Po teście już wiadomo, że linki z swla użytego do testu są o kant doopy potłuc. Jak się okazuje można to zrobić szybciej i taniej. Nie potrzeba do tej frazy robić żadnych testów. Jak wiadomo fraza jest banalnie prosta. To samo można powtórzyć z inną frazą ale czas i koszty będą zdecydowanie inne. E. Zapomniałbym o linku do mojego subiektywnego podsumowania testu. Dla potomności. https://www.szlafrock.pl/slub-owca-dominikanskiej-plazy-bieszczadach/ Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 W dniu 15.10.2016 o 06:50, misjaNET napisał(a): .... Poszły, ale w takim razie 15 minut napisanie tekstu, dwa linki z pio i planety = 0 zł, koszt 0 zł, czas jego pracy 15 minut = profit od bacy = cały rok zrobione w 3 h a nie 3 miesiące więc oscypki, albo wełne bierze 3 miesiące dłużej ... ... Już dobrze kombinujesz, widzisz światełko w tunelu, teraz wystarczy poczekać - cierpliwość Ogólnie to koledzy którzy się wypowiedzieli są bardzo krótko wzroczni i mają blade pojęcie o SEO, no chyba zę 3 dniowy wynik to dla was osiągniecie 3 dni temu był tak: Ktoś wie dlaczego PIO było na pierwszym miejscu a teraz już nie ? Po waszych wypowiedziach widze że nie macie bladego pojęcia Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Jedyne co teraz będzie opadać to ilość jeleni na rykowisku. Nic więcej. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1984 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Xann napisał(a): Ktoś wie dlaczego PIO było na pierwszym miejscu a teraz już nie ? Ty szkolenia robisz a pytasz na forum o takie sprawy ? Pomyśl, przeanalizuj, a nie liczysz na gotową odpowiedź. www.dronsfera.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Cały test jest do kosza. Żeby sprawdzić wpływ spamowych linków zewnętrznych to domena musi być nówka. Xann zrób nową domenę swlem na tą frazę, pozostali swoimi sposobami. W tym momencie to jest przepychanka kto ma mocniejszą domenę ten wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Na nowych by to miało sens, ale już widać jaki będzie wynik. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriarty Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 SzlafRock napisał(a): Jak się okazuje można to zrobić szybciej i taniej. Nie potrzeba do tej frazy robić żadnych testów. I właśnie to było założeniem testu! Xann napisał(a): Ktoś wie dlaczego PIO było na pierwszym miejscu a teraz już nie ? Po waszych wypowiedziach widze że nie macie bladego pojęcia Ponawiam pytanie, da się to zrobić szybciej i taniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Kichać pozycje ale jeżeli ktoś pisze kocopoły o FSB dla kilkuletniej domeny to jest dopiero test ..... Test na wiedzę i logikę Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Tomek i te jego "testy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misjaNET Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ja myślałem, że z tym fresh site bonusem to Xann żartował tylko, albo w piątkowy wieczór miał za dużo % bo jeśli wasze domeny dostały by taki bonus to jego też powinna dostać i nie powinna wchodzić przez 3 miesiące w TOP, ale druga sprawa że bonus jest do domeny a nie do frazy więc wasze domeny żadnego bonusu nie dostały. Teraz zwala że strona @Beerbant, przejęła moc z PiO i dlatego PiO poleciało a strona poszła w górę i każe czekać aż on coś wysmaruje na swój blog i spróbuje przejąć moc z planety seo i PiO Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 W dniu 15.10.2016 o 09:53, misjaNET napisał(a): Teraz zwala że strona @Beerbant, przejęła moc z PiO i dlatego PiO poleciało a strona poszła w górę i każe czekać aż on coś wysmaruje na swój blog i spróbuje przejąć moc z planety seo i PiO No głubszej analizy nigdy nie słyszałem Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortunately102 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 ^ up to musisz przeczytac swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 No dobra, ponieważ wątek pewnie czyta trochę ludzi (jak to zwykle przy gównoburzy) to wyjaśnię łopatologicznie dlaczego tak wyszło a nie inaczej i dlaczego mój artykulik z mojego blogaska jest wyżej od artykułów Tomka na jego stronie a konkretnie chodzi o artykuł ze strony seoparty.net . Główne powody są dwa: 1. optymalizacja tekstu i nie chodzi mi tylko o nasycenie treści frazą kluczową (więcej nie wyjaśnię bo to Tomasz prowadzi szkolenia ja czuję się za słaby) 2. jakość backlinków Skupmy się na ilości (jakości) linków prowadzących do tych dwóch serwisów opierając się o dane z achrefs Do serwisu seoparty.net prowadzi 204 tysiące linków z 5 tysięcy domen Do serwisu seoinfo.edu.pl prowadzi 5 tysięcy linków z 85 domen Do serwisu markiel.eu prowadzi 14 tysięcy linków z 270 domen Dodatkowo kto chce niech sobie sprawdzi ile linków prowadzi bezpośrednio na rankowane podstrony z tymi owieczkami Jak wygląda ranking dla frazy każdy widzi. Wniosek jest jeden : Pomimo przeważające i rzekłbym miażdżącej przewagi ilości linków prowadzących do serwisów linkowanych przez Tomka z jedynie słusznego SWLa, wyżej w wynikach jest mój blogasek , który osiągnął TOP 1 w ciągu 3 godzin a nie jak w przypadku testu Tomka w kilka miesięcy (Tomek ja bym się takim osiągnięciem nie chwalił , ale to Ty robisz za specjalistę nie ja ) Niestety okazało się , że w tym przypadku więcej wcale nie znaczy lepiej i zastosowanie SWLa dynamicznego moim skromnym zdaniem więcej zaszkodziło niż pomogło Co do tłumaczeń dotyczących "Fresh Site Bonusa " dla domeny z kilkuletnim stażem w sieci to już nie będę kopał leżącego Ahrefs dla mojego blogaska Ahrefs dla serwisu Xanna Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.