Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Tego co przed chwilą usłyszałem nawet Tomek nie przebije, zadzwonił wspólas i zaczął czytać CV z naboru na copyrajtków i redaktorów blogów .... 15 minut jednym tchem czytał .... Dokonania, począwszy od jakichś warsztatów kółka różańcowego poprzez wolontariaty chyba we wszystkich krajowych imprezach różnego rodzaju a skończywszy na udziałach w róznych startdupowych konferencjach. 

Jeszcze mam miękkie nogi :D

I to wszystko dokonała jedna osoba .... Ona chyba ze 3x przerobiła cykl życia ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  SzlafRock napisał(a):

Płaneta zassała art o 11:39. Można przyjąć, że to był decydujący pałer.
  Beerbant napisał(a):

Skąd pewność, że został zaindeksowany ?

W chwili w której pisałem że niczym nie linkował to linkó z płanety nie było w indeksie (nie chce mi się cofać bo już rzygam tym wątkiem). Możecie sobie sprawdzić o której to było, ale na pewno już po pokazaniu screena z topem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Heh, 17 stron... :)

Ale nasunął mi się pewien pomysł.

Chciałbym zorganizować konkurs na podobną frazę.

Na czym by miał polegać?

Każdy z nas ma lepszą lub gorszą stronę z różnych tematyk. Ci co chcieliby opublikować na niej artykuł na temat wypasu owiec, nie używając przy tym jakiegokolwiek linkowania, tylko "optymalizacja" uwzględniająca historię i dotychczasowe BL, itp. Bez 301, ukrywania BL, blokowania botów, itp.

Z założenia powinny wygrać domeny z dobrym profilem BL, itd., itp..., a jak będzie to się okaże...

Zasady będą proste:

1. Każdy pisze artykuł na temat wypasu owiec na dowolnej stronie prywatnej (pomijając wp, onety, itp).

2. Strona będzie musiała być zgłoszona przed startem konkursu.

2. Wszystkie artykuły publikowane są w tym samym dniu

3. Fraza konkursowa: "Wypas owiec u Xanna"

4. Wyniki po 7 dniach od rozpoczęcia konkursu.

Jako, że konkurs to i muszą być nagrody. Od siebie zaoferuję 5 tys. zł za 1 miejsce, 3 tys. za 2 miejsce oraz 2 tys. zł za 3 miejsce. Czekam na dodatkowe gratisy od firm i osób związanych z branżą - darmowe szkolenia (Xann zlituj się :D), pakiety, itp.

Jeśli minimum 50 osób wyrazi chęć wzięcia udziału (faktyczna ilość uczestników się potwierdzi), na dniach postawię jakąś stronę "Mistrzostw WHS 2016" :)

Dodatkowo 2 konkurs, ale na świeżych domenach na dłuższy okres czasu może być równie ciekawy...

Ktoś się pisze?

O_o

W dniu 17.10.2016 o 21:56, hyhy napisał(a):

jak chcesz weryfikowac czy nikt nie oszukuje?

Da się zabezpieczyć na kilka sposobów, ale o tym niemożna powiedzieć teraz. Czas konkursu powinien być dość krótki. Dodatkowo każdy może być sędzią w swojej sprawie, jeśli zobaczy, może zgłosić praktyki poza regulaminem.

Zakładam, że wystartują osoby, które mają serwisy z dobrym profilem BL i robienie 301 będzie dla nich nie do zaakceptowania dla byle 5 tys. zł. Wierzę w etykę,że jeśli konkurs nie jest BHS to raczej większość odpuści, a to pozwoli wyciągnąć im wiele wniosków.

@Finan

Fraza nie powinna być zbyt długa.

Liczę na wasze porady, szczegóły do dogadania.

O_o

blake napisał(a):

W chwili w której pisałem że niczym nie linkował to linkó z płanety nie było w indeksie

Nie było w wynikach ale w indeksie mogły być. Planeta szybko się indeksuje.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

szfab napisał(a):

3. Fraza konkursowa: "Wypas owiec u Xanna"

i już forum leci w topy.. musisz zmienić frazę i nie pozwolić jej się zaindeksować :)

Finan napisał(a):

Żeby było ciekawiej proponuję frazę ,, Szkolenie na temat wypasu owiec u Xanna,,

Mam lepszą "Strzyżenie owiec według Xanna" :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

No powiem wam że nie spodziewałem się że mam tylu wielbicieli :D , 99% nawet nie kojarzę pewnie dla tego ze są w top40 na frazę wypas owiec w Bieszczadach i to całe ich osiągnięcie.

Panowie jesteście woda na mój młyn :) Jak myślicie że w tym wątku chodzi o eweba i szkolenia musicie się jeszcze wiele uczyć albo lepiej zmieńcie zawód. :)

Jesteście bardzo krótko wzroczni :)

Cierpliwośći, na pewno się nie baweem dowiecie do czego tym razem xann was potrzebował :)

Marketing internetowy dla firm

Xann napisał(a):

Cierpliwośći, na pewno się nie baweem dowiecie do czego tym razem xann was potrzebował

k***a to zabrzmiało jakby codziennie wieczorem uprawiałbyś autoerotyzm :D 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

W dniu 18.10.2016 o 05:25, Xann napisał(a):

.....

Jesteście bardzo krótko wzroczni :)

Cierpliwośći, na pewno się nie baweem dowiecie do czego tym razem xann was potrzebował :)

Taaa za chwilę dowiemy się że temat powstał abyś mógł starać się o przyszłoroczną nagrodę Nobla....

W dniu 17.10.2016 o 22:06, szfab napisał(a):

W dniu 17.10.2016 o 21:56, hyhy napisał(a):

jak chcesz weryfikowac czy nikt nie oszukuje?

Da się zabezpieczyć na kilka sposobów, ale o tym niemożna powiedzieć teraz. Czas konkursu powinien być dość krótki. Dodatkowo każdy może być sędzią w swojej sprawie, jeśli zobaczy, może zgłosić praktyki poza regulaminem.

Zakładam, że wystartują osoby, które mają serwisy z dobrym profilem BL i robienie 301 będzie dla nich nie do zaakceptowania dla byle 5 tys. zł. Wierzę w etykę,że jeśli konkurs nie jest BHS to raczej większość odpuści, a to pozwoli wyciągnąć im wiele wniosków.

@Finan

Fraza nie powinna być zbyt długa.

Liczę na wasze porady, szczegóły do dogadania.

Seowcy to cwaniaki, nawet z lektury tego wątku wynika, że lekko mówiąc "naciąganie faktów" przychodzi wręcz z niebywałą łatwością.

Pomysł dobry, ale nie wierzę w to, że ktoś dla 5 koła nie będzie przepinał jakichś 301nek lub w inny sposób kombinował.

Moim zdaniem trzeba byłoby wspólnie dopracować zasady konkursu.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności