Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

... Wyraźnie napisałem, że nie poświęcił nawet sekundy na podlinkowanie tego wpisu.

Wyraźnie to napisałeś że nie widzisz.

A to chyba nie jest trudno sprawdzić czy czymś podlinkował? :D

Nie widzę żadnego linka póki co.

Marketing internetowy dla firm

Celem testu było wykazanie, że spamowymi linkami z swla można wypozycjonować banalnie prostą frazę. Test trwał kilka miesięcy. :wow:  Po teście już wiadomo, że linki z swla użytego do testu są o kant doopy potłuc. ;)

Jak się okazuje można to zrobić szybciej i taniej.  Nie potrzeba do tej frazy robić żadnych testów.   :) Jak wiadomo fraza jest banalnie prosta. To samo można powtórzyć z inną frazą ale czas i koszty będą zdecydowanie inne. 

E.

Zapomniałbym o linku do mojego subiektywnego podsumowania testu. Dla potomności.  ;)

https://www.szlafrock.pl/slub-owca-dominikanskiej-plazy-bieszczadach/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

....

Poszły, ale w takim razie 15 minut napisanie tekstu, dwa linki z pio i planety = 0 zł, koszt 0 zł, czas jego pracy 15 minut = profit od bacy = cały rok :) zrobione w 3 h a nie 3 miesiące więc oscypki, albo wełne bierze 3 miesiące dłużej ... 

...

Już dobrze kombinujesz, widzisz światełko w tunelu, teraz wystarczy poczekać - cierpliwość :)

Ogólnie to koledzy którzy się wypowiedzieli są bardzo krótko wzroczni i mają blade pojęcie o SEO, no chyba zę 3 dniowy wynik to dla was osiągniecie :)

3 dni temu był tak:

14494753_1483509288331184_85605591432928

Ktoś wie dlaczego PIO było na pierwszym miejscu a teraz już nie ? Po waszych wypowiedziach widze że nie macie bladego pojęcia

Jedyne co teraz będzie opadać to ilość jeleni na rykowisku. Nic więcej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na nowych by to miało sens, ale już widać jaki będzie wynik.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak się okazuje można to zrobić szybciej i taniej.  Nie potrzeba do tej frazy robić żadnych testów.
I właśnie to było założeniem testu!

Ktoś wie dlaczego PIO było na pierwszym miejscu a teraz już nie ? Po waszych wypowiedziach widze że nie macie bladego pojęcia

Ponawiam pytanie, da się to zrobić szybciej i taniej?

Kichać pozycje ale jeżeli ktoś pisze kocopoły o FSB dla kilkuletniej domeny to jest dopiero test ..... Test na wiedzę i logikę :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja myślałem, że z tym fresh site bonusem to Xann żartował tylko, albo w piątkowy wieczór miał za dużo %  ;) bo jeśli wasze domeny dostały by taki bonus to jego też powinna dostać i nie powinna wchodzić przez 3 miesiące w TOP, ale druga sprawa że bonus jest do domeny a nie do frazy :) więc wasze domeny żadnego bonusu nie dostały.

Teraz zwala że strona @Beerbant, przejęła moc z PiO i dlatego PiO poleciało a strona poszła w górę i każe czekać aż on coś wysmaruje na swój blog i spróbuje przejąć moc z planety seo i PiO :) 

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Teraz zwala że strona @Beerbant, przejęła moc z PiO i dlatego PiO poleciało a strona poszła w górę i każe czekać aż on coś wysmaruje na swój blog i spróbuje przejąć moc z planety seo i PiO :)

No głubszej analizy nigdy nie słyszałem :)

No dobra, ponieważ wątek pewnie czyta trochę ludzi (jak to zwykle przy gównoburzy) to wyjaśnię łopatologicznie dlaczego tak wyszło a nie inaczej i dlaczego mój artykulik z mojego blogaska jest wyżej od artykułów Tomka na jego stronie a konkretnie chodzi o artykuł ze strony  seoparty.net .

Główne powody są dwa:

1. optymalizacja tekstu i nie chodzi mi tylko o nasycenie treści frazą kluczową (więcej nie wyjaśnię bo to Tomasz prowadzi szkolenia ja czuję się za słaby)

2. jakość backlinków 

Skupmy się na ilości (jakości) linków prowadzących do tych dwóch serwisów opierając się o dane z achrefs

Do serwisu seoparty.net prowadzi 204 tysiące linków z 5 tysięcy domen 

Do serwisu seoinfo.edu.pl prowadzi 5 tysięcy linków z 85 domen

Do serwisu markiel.eu prowadzi 14 tysięcy linków z 270 domen

Dodatkowo kto chce niech sobie sprawdzi ile linków prowadzi bezpośrednio na rankowane podstrony z tymi owieczkami ;)

Jak wygląda ranking dla frazy każdy widzi.

Wniosek jest jeden :

Pomimo przeważające i rzekłbym miażdżącej przewagi ilości linków prowadzących do serwisów linkowanych przez Tomka z jedynie słusznego SWLa, wyżej w wynikach jest mój blogasek , który osiągnął TOP 1 w ciągu 3 godzin a nie jak w przypadku testu Tomka w kilka miesięcy (Tomek ja bym się takim osiągnięciem nie chwalił , ale to Ty robisz za specjalistę nie ja ) :D

Niestety okazało się , że w tym przypadku więcej wcale nie znaczy lepiej i zastosowanie SWLa dynamicznego moim skromnym zdaniem więcej zaszkodziło niż pomogło ;)

Co do tłumaczeń dotyczących "Fresh Site Bonusa " dla domeny z kilkuletnim stażem w sieci to już nie będę kopał leżącego ;)

Ahrefs dla mojego blogaska

2ppcu9l.jpg

Ahrefs dla serwisu Xanna 

9sz1u8.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności