Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Beerbant napisał(a):

wykazał parę spraw, kto bardziej ogarnięty wyciągnie wnioski
Oczywiście ale niestety nie wykazał tego co miał :D
  Beerbant napisał(a):

każdy rodzic widzi w swoim dziecku profesora, nawet jak dziecko nadaje się tylko do kopania rowów

made my day

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Michael1977 napisał(a):

Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia i zechce się nimi podzielić

Ponieważ zainteresowała mnie informacja od itego z początku tematu, zrobiłem taki test:

1. Adres na darmowym hostingu - rejestracja 7.10.2016

2. Postawienie strony (treść z generatora w języku polskim), system RED

3. Ad url google

4. 8.10.2016 czyli dzień później - wyłączenie strony

5. Linkowanie zewnętrzne - zero.

Efekty:

Od 7 do 11.10.2016 - brak w wynikach wyszukiwania na frazę "wypas..."

12.10.2016 strona pojawiła się pomiędzy 130 a 140 pozycją.

13 - pozycja bez zmian

14.10 - skok na pozycję 33

Kolejne dni - poz. 35,35,34

andre29.ihostfull.com

Edycja:

Właśnie w trakcie pisania posta, poleciała na 14 stronę, a co ciekawe z podstroną, której też oczywiście nie ma :)

andre29.ihostfull.com/w-bieszczadach

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Mariusz czyli jednak fraza "wypas owiec w bieszczadach" nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co ?

it_management też nie dał rady z swoim testem na domenie 039900995.top poległ na 40 pozycji

W dniu 17.10.2016 o 08:50, hyhy napisał(a):

....
A poza tym tak jak pisał Xann - cierpliwości, myślę, że tu jeszcze dużo może sie wydarzyć ;)

Oj wydarzy się wydarzy :)

Marketing internetowy dla firm

Chyba niezbyt uważnie przeczytałeś mój post :)

Wytłumaczę. Celem nie była pozycja sama w sobie a sprawdzenie jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy.

Pokazałem to dosyć dokładnie dzień po dniu. Każdy może sobie jeśli jest ciekaw test powtórzyć i wyciągnąć wnioski.

Żadnych bajek.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Xann napisał(a):

Pytanie na co liczyłeś wygasszając domne ?
  Mariusz napisał(a):

jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy

Nawet słowo pisane nie wystarczy?

Obrazków nie będę robił.

W dniu 17.10.2016 o 10:17, Xann napisał(a):

@Mariusz czyli jednak fraza "wypas owiec w bieszczadach" nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co ?

it_management też nie dał rady z swoim testem na domenie 039900995.top poległ na 40 pozycji

W dniu 17.10.2016 o 08:50, hyhy napisał(a):

....

A poza tym tak jak pisał Xann - cierpliwości, myślę, że tu jeszcze dużo może sie wydarzyć ;)

Oj wydarzy się wydarzy :)

Mam na myśli to, że jeszcze powskakują inne domeny w top10 i zrobi się ciasno na szczycie. Z tego co czytam po blogach to stworzył się spontaniczny konkurs.

Mi tam na wygranej nie zależy, ale parę testów puściliśmy, a do tego nic tylko zbierać dane z pchanych do czołówki domen i analizować :)

Czas na testy.

@Mariusz   czy naprawdę musisz robić test zęby znaleźć odpowiedzeń na :  Jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy????

Myśle że porostu doszedłeś do top30 a wiesz ze Xann obserwuje Tówj test i żęby nie wyjśc na laika własnie okryłeś koło

Marketing internetowy dla firm

Xann napisał(a):

nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co

Tomek, po raz kolejny udowadniasz swoją pokrętną filozofię ;) przysłowiowy Kali przy Tobie to mały miki ;)

Fakty są następujące

umieściłeś artykuły na dwóch (domenach) serwisach, żaden z nich nie był ani świeży ani serwis nie był dziewiczy.

1. https://whois.eurid.eu/pl/?domain=markiel.eu#
2. seoparty.net - Creation Date: 14-sep-2008

Teraz pierniczysz kocopoły o świeżych domenach. 

Zaczyna to wszystko wracać do normy , czyli staje się żałosno-śmieszne ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Xann napisał(a):

Myśle że porostu doszedłeś do top30

Naucz się czytać ze zrozumieniem!

Mariusz napisał(a):

1. Adres na darmowym hostingu - rejestracja 7.10.2016
  Mariusz napisał(a):

4. 8.10.2016 czyli dzień później - wyłączenie strony
  Mariusz napisał(a):

14.10 - skok na pozycję 33

Poza tym, Tomek , na początku dałeś hasło "kto mnie przebije" (nie warunkując tego świeżyzną czy zgnilizną) na śmieszną frazę którą robiłeś kilka miesięcy , udowodniliśmy Ci, że można ją "przebić" w czasie od 3 godzin do max 3 dni ...

Aby uprzedzić Twoje kocopoły o czasie i jego upływie lub świeżyźnie to napiszę, że obecnie fraza ze względu na to iż rzucili się na nią ludzie potrafiący ogarniać temat, powoli przestaje być mało-konkurencyjną i jak tak dalej pójdzie to gwarantuje Ci, że nie będziesz miał ani jednej swojej strony w TOP 10 na te frazę. Bo jak wcześniej (i wielokrotnie pisałem) SWL dynamiczny nie ma takiej mocy aby wbić w top witrynę na fraz dla których jest jakakolwiek konkurencja :D

Amen

[edyta]

chlapnąłem : "przestaje być konkurencyjną" co było nielogiczne :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Oczywiście muszę uściślić abyś Tomku nie mógł "kombinować jak koń pod górę" -  nie będziesz miał swojej strony w topie - miałem na myśli wypozycjonowanej swlem przez Ciebie, bo przecież zawsze można kupić już wypozycjonowaną przez kogoś inne c'nie ? :D

Lars napisał(a):

jeszcze bardzo proste frazy rotacją zrobisz. Ciekawe czy takie zdanie masz również nt swl-i stałych.

Czytałeś wątek ? ;) Toż napisałem, że frazy o zerowej konkurencji można spokojnie robić (pod pewnymi warunkami jednakże) , co do stałych SWLi to można nimi się bardzo dobrze wesprzeć przy ciężkich frazach .

Powyższe oczywiście uwarunkowane jest używaniem jednego i drugiego, bo niestety ale trzeba "umić" to robić ...

PS

Obecnie, (przy takim a nie innym algorytmie) bazowanie tylko i wyłącznie na SWLach jest nieporozumieniem i świadczy tylko i wyłacznie o zerowej wiedzy na temat SEO jak i działania SWLi

Lars napisał(a):

bardzo proste frazy rotacją zrobisz

bardzo proste = zerowa konkurencja, to na uja marnować czas i pieniądz ? ;) Pomijając już stabilność ....

Lars napisał(a):

jakaś konkurencja jest. 

No taka, że pokonuje się nią samą optymalizacją ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności