Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia i zechce się nimi podzielić

Ponieważ zainteresowała mnie informacja od itego z początku tematu, zrobiłem taki test:

1. Adres na darmowym hostingu - rejestracja 7.10.2016

2. Postawienie strony (treść z generatora w języku polskim), system RED

3. Ad url google

4. 8.10.2016 czyli dzień później - wyłączenie strony

5. Linkowanie zewnętrzne - zero.

Efekty:

Od 7 do 11.10.2016 - brak w wynikach wyszukiwania na frazę "wypas..."

12.10.2016 strona pojawiła się pomiędzy 130 a 140 pozycją.

13 - pozycja bez zmian

14.10 - skok na pozycję 33

Kolejne dni - poz. 35,35,34

andre29.ihostfull.com

Edycja:

Właśnie w trakcie pisania posta, poleciała na 14 stronę, a co ciekawe z podstroną, której też oczywiście nie ma :)

andre29.ihostfull.com/w-bieszczadach

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Mariusz czyli jednak fraza "wypas owiec w bieszczadach" nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co ?

it_management też nie dał rady z swoim testem na domenie 039900995.top poległ na 40 pozycji

....
A poza tym tak jak pisał Xann - cierpliwości, myślę, że tu jeszcze dużo może sie wydarzyć ;)

Oj wydarzy się wydarzy :)

Marketing internetowy dla firm

Chyba niezbyt uważnie przeczytałeś mój post :)

Wytłumaczę. Celem nie była pozycja sama w sobie a sprawdzenie jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy.

Pokazałem to dosyć dokładnie dzień po dniu. Każdy może sobie jeśli jest ciekaw test powtórzyć i wyciągnąć wnioski.

Żadnych bajek.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Pytanie na co liczyłeś wygasszając domne ?

jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy

Nawet słowo pisane nie wystarczy?

Obrazków nie będę robił.

@Mariusz czyli jednak fraza "wypas owiec w bieszczadach" nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co ?

it_management też nie dał rady z swoim testem na domenie 039900995.top poległ na 40 pozycji

....

A poza tym tak jak pisał Xann - cierpliwości, myślę, że tu jeszcze dużo może sie wydarzyć ;)

Oj wydarzy się wydarzy :)

Mam na myśli to, że jeszcze powskakują inne domeny w top10 i zrobi się ciasno na szczycie. Z tego co czytam po blogach to stworzył się spontaniczny konkurs.

Mi tam na wygranej nie zależy, ale parę testów puściliśmy, a do tego nic tylko zbierać dane z pchanych do czołówki domen i analizować :)

Czas na testy.

@Mariusz   czy naprawdę musisz robić test zęby znaleźć odpowiedzeń na :  Jak zachowuje się algorytm w przypadku domeny, którą się wyłączy????

Myśle że porostu doszedłeś do top30 a wiesz ze Xann obserwuje Tówj test i żęby nie wyjśc na laika własnie okryłeś koło

Marketing internetowy dla firm

nie jest taka prosta dla świeżej domeny jak by się wydało co

Tomek, po raz kolejny udowadniasz swoją pokrętną filozofię ;) przysłowiowy Kali przy Tobie to mały miki ;)

Fakty są następujące

umieściłeś artykuły na dwóch (domenach) serwisach, żaden z nich nie był ani świeży ani serwis nie był dziewiczy.

1. https://whois.eurid.eu/pl/?domain=markiel.eu#
2. seoparty.net - Creation Date: 14-sep-2008

Teraz pierniczysz kocopoły o świeżych domenach. 

Zaczyna to wszystko wracać do normy , czyli staje się żałosno-śmieszne ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Myśle że porostu doszedłeś do top30

Naucz się czytać ze zrozumieniem!

1. Adres na darmowym hostingu - rejestracja 7.10.2016

4. 8.10.2016 czyli dzień później - wyłączenie strony

14.10 - skok na pozycję 33

Poza tym, Tomek , na początku dałeś hasło "kto mnie przebije" (nie warunkując tego świeżyzną czy zgnilizną) na śmieszną frazę którą robiłeś kilka miesięcy , udowodniliśmy Ci, że można ją "przebić" w czasie od 3 godzin do max 3 dni ...

Aby uprzedzić Twoje kocopoły o czasie i jego upływie lub świeżyźnie to napiszę, że obecnie fraza ze względu na to iż rzucili się na nią ludzie potrafiący ogarniać temat, powoli przestaje być mało-konkurencyjną i jak tak dalej pójdzie to gwarantuje Ci, że nie będziesz miał ani jednej swojej strony w TOP 10 na te frazę. Bo jak wcześniej (i wielokrotnie pisałem) SWL dynamiczny nie ma takiej mocy aby wbić w top witrynę na fraz dla których jest jakakolwiek konkurencja :D

Amen

[edyta]

chlapnąłem : "przestaje być konkurencyjną" co było nielogiczne :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Oczywiście muszę uściślić abyś Tomku nie mógł "kombinować jak koń pod górę" -  nie będziesz miał swojej strony w topie - miałem na myśli wypozycjonowanej swlem przez Ciebie, bo przecież zawsze można kupić już wypozycjonowaną przez kogoś inne c'nie ? :D

jeszcze bardzo proste frazy rotacją zrobisz. Ciekawe czy takie zdanie masz również nt swl-i stałych.

Czytałeś wątek ? ;) Toż napisałem, że frazy o zerowej konkurencji można spokojnie robić (pod pewnymi warunkami jednakże) , co do stałych SWLi to można nimi się bardzo dobrze wesprzeć przy ciężkich frazach .

Powyższe oczywiście uwarunkowane jest używaniem jednego i drugiego, bo niestety ale trzeba "umić" to robić ...

PS

Obecnie, (przy takim a nie innym algorytmie) bazowanie tylko i wyłącznie na SWLach jest nieporozumieniem i świadczy tylko i wyłacznie o zerowej wiedzy na temat SEO jak i działania SWLi

bardzo proste frazy rotacją zrobisz

bardzo proste = zerowa konkurencja, to na uja marnować czas i pieniądz ? ;) Pomijając już stabilność ....

jakaś konkurencja jest. 

No taka, że pokonuje się nią samą optymalizacją ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności