Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz Ci piszę

Daj spokój.... on po 2 miesiącach linkowania miał 17 pozycję. O czym wy z nim dyskutujecie? Przecież chyba każdy inteligentny człowiek pomyśli sobie co ma pomyśleć i zleje to ciepłym moczem, bo to już wygląda tak jakbyście mieli frajdę ze znęcania się nad tym biednym człowiekiem. Dajcie mu już spokój, on swoje przeżył, wycierpiał i prawdopodobnie tego teraz bardzo żałuje (chociaż pewnie o tym nawet nie wie, prawdopodobnie coś z układem nerwowym szwankuje i nie wszystkie sygnały do mózgu docierają).

Proponuję zamknąć ten temat, bo za tydzień top10 będzie opanowane przez innych a naszego robaczka tam nie będzie i to dopiero będzie tragedia.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Test pokazuje, że

nie wszyscy potrafią wejść do top 10 na frazę "wypas owiec w bieszczadach",

fraza "wypas owiec w bieszczadach" jest nadal banalnie łatwa,

frazy "wypas owiec w bieszczadach" nie można zrobić samą optymalizacją,

dla domen z dobra historią i stażem wystarczy kilka linków aby osiągnąć top dla frazy,

nowe domeny potrzebują znacznie więcej linków aby wejść do top,

Nie potrzeba testów aby powyższe stwierdzić. Kto obserwuje algorytm to o tym wiem. Beerbant wie i to zrobił. Xann nie wie i przy domenie z historią i stażem zabrało mu to kilka miesięcy. ;)

Właśnie w trakcie pisania posta, poleciała na 14 stronę, a co ciekawe z podstroną, której też oczywiście nie ma

Myślę, Mariusz, że Ty jako stary i doświadczony pozycjoner wiesz dlaczego tak się dzieje. ;) Tu też nie potrzeba testów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No taka, że pokonuje się nią samą optymalizacją

Żeby skończyć ten poboczny wątek :) : "wypas owiec ..." to fraza bez konkurencji i wystarczy sama optymalizacja, a fraza łatwa to np.: "wycinka drzew miasto" gdzie trochę trzeba linków dać.

@Firan jeszzcze raz mówie 35 miejsce to nie powod do dumy i chwalenia się

Firan się nie chwali tylko wykazuje że to fraza bez konkurencji.

Tomek , ostatni raz, o naprawdę szkoda mi czasu:

1. pochwaliłeś sie super wyczynem we wprowadzeniu w top frazy o zerowej konkurencji w ciągu kilku miesięcy

2. "rzuciłeś wyzwanie" czy ktoś potrafi lepiej

3. okazało się, że potrafią lepiej i szybciej

4. zacząłeś się plątać jak dziecko w zeznaniach

a) a to nie chodziło o pozycje bo chodziło o koszty i zarobek

B) a to chodziło o świeżą domenę (tak jakbyś Ty postawił na świeżakach)

Reasumując, wychodzi na to, że jak dostałeś "manto" w SERPach  zaczynasz się zachowywać jak dziecko złapane na podkradaniu cukierków, chociaż bardziej (na podstawie Twoich wypowiedzi) pasowała by ksywka "Radio Erewań" ;)

PS

napisałem kilka dni temu, że Tomek doprowadzi do takiej sytuacji, że sam nie będzie wiedział o co mu w tych pseudo testach chodziło ;) 

dla domen z dobra historią i stażem wystarczy kilka linków aby osiągnąć top dla frazy,

Możesz mi pokazać 1 (słownie jeden link) który przyłożyłem ?? (poza dzisiejszym na fejsie) 

Gwoli ścisłości - wlazło na TOP1 w ciągu 3ch godzin (zanim ukazało się przekierowanie z planety SEO i PiO) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jednakowoż zastanawiam się co konkretnie stało się, że strona kolegi Xanna o wypasie owiec poszła mocno w górę dopiero 21 września, czyli akurat w okolicy daty wdrażania Pingwina 4.0.

Czy, np.: cały ten blog merkiel.eu dostał kopa w górę od Pingwina i pociągnął za sobą wypas owiec? Czy może Pingiwn 4.0 przestał "karać" podstronę z wypasem owiec za SWL, a wcześniej "karał" - co by poniekąd tłumaczyło niemożność wprowadzenia wcześniej tej strony do Topów...

gimbus frustrat

Krzysiek, być może to pomogło nieco wbić Ci się do TOP1?

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

@Firan jeszzcze raz mówie 35 miejsce to nie powod do dumy i chwalenia się

Firan się nie chwali tylko wykazuje że to fraza bez konkurencji.

No tak 35 miejsce faktycznie mówi że to fraza bez konkurencji :)   

....

1. pochwaliłeś sie super wyczynem we wprowadzeniu w top frazy o zerowej konkurencji w ciągu kilku miesięcy

...

Nawet nie ogarniasz czym się pochwaliłem, ale wskaże linkowanie z SWL nie szkodzi

....

....

Nie potrafisz analizować faktów, super wyczyn polega na tym że świeża domena jest linkowana SWL i pingwin jej nic nie robi - tym się pochwaliłem

....

2. "rzuciłeś wyzwanie" czy ktoś potrafi lepiej

...

I nadal jest rzucone, faktycznie zrobiłeś to lepiej - pokazałeś że stara mocna domena zawsze ma przewagę nad świeżynką - nic więcej

...

3. okazało się, że potrafią lepiej i szybciej

...

Nigdy nie twierdziłem że nikt nie potrafi lepiej i szybciej

....

4. zacząłeś się plątać jak dziecko w zeznaniac

Zeznania są czały czas takie same, KTO się nie narobi a zarobi - u ciebie jeszcze nie wiemy - na razie wiemy że jest w top pożyjemy zobaczymy czy zarobi :)

....

a) a to nie chodziło o pozycje bo chodziło o koszty i zarobek

B) a to chodziło o świeżą domenę (tak jakbyś Ty postawił na świeżakach)...

Mój test jest robiony na świeżynce, jak wiemy wszyscy tu na świeżynkach się wysypali niektorzy naset starszymi dociągli do 35 miejsca wiec top10 dla mojej to jest dobry wynik :)

@Krzychu dobrze wiemy że świeżynką nie dojedziesz do 20 miejsca :)

....

Gwoli ścisłości - wlazło na TOP1 w ciągu 3ch godzin (zanim ukazało się przekierowanie z planety SEO i PiO)

Gwoli ścisłości masz wynik słabszy odemnie o 2h :)

Marketing internetowy dla firm

@Szaf ;)

sprawdź kiedy się linki pokazały ;) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Panowie już tak na samo zakończenie dzisiejszej dyskusji SEOwce nie ocenia się po tym jak zaczyna a po tym jak kończy

Niedługo sie dowiemy, że po tym, jak sobie wyduma ;)

PS

jeszcze 4 dni i se owca skończy na drugiej stronie wyników z tendencja spadkową constans :D i wtedy dowiem się, że ocenia się po temperaturze na zewnątrz albo miejscu zamieszkania , czy ilości metrów kwadratowych biura :D

Dalsza dyskusja bedzie prowadzić tylko do coraz większej przewagi żenady nad humorem   ;)

Także sobie daruję ;)

widzę że nawet z darmowych szkoleń nie wyciągasz wniosków

Stare chińskie powiedzenie mówi, że uczy się na błędach tylko ten, który je dostrzega.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nawet nie ogarniasz czym się pochwaliłem, ale wskaże linkowanie z SWL nie szkodzi

Przecież wszyscy z tego forum wiedzą, że linkowanie ewebem nie szkodziło, nie szkodzi i nigdy nie będzie szkodzić... bo... jak może zaszkodzić link ze strony, której nie ma w indeksie.

A tak swoją drogą to jak to jest, że każdy strzeże swoich sposobów na topy a Ty jeden, zbawca wszystkich żółtodziobów dzielisz się swoim sposobem na miliony? Działa? Super! Korzystaj póki można...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności