Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

poniósłem ja

Gdzie je poniósłeś?To ważne dla ewentualnego testu.Jeśli masz jakieś znajomości w Google i nakłady poniesiesz do osoby od nich to całkiem inna rozmowa.Tfu, sorry to by była łapówka wtedy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Finan, daj spokój, XAnn sam napisał że jest krową która dużo ryczy... a jak dałem mu sprawdzam, to się popłakał...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

@Modrzew zacznij od nauki czytania że zrozumieniem choć to by tłumaczyło dlaczego zawsze piszesz bzdury

No nic okazuje się że jeden Beerbant ma jaja i podjął rękawice

Pytanie:

ile czasu potrzebujesz (tak mniej więcej) na wypozycjonowanie średniotrudnego hasła ?

dodam, że wisi mi czy będziesz używał swojego jedynie słusznego swl-a, czy będziesz się modlił, czy co tam chcesz...

podpowiedź:

wypozycjonowanie - wykonanie działań mających na celu osiągnięcie pozycji np. top 10 na określone frazy zadane w umowie w wyszukiwarce google

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Xann - wypozycjonuj chociaż średnio łatwą frazę, np.: " wymiana opon miasto*". Po prostu frazy z zerową konkurencją można zdobyć samą optymalizacją, to nic nie udowadnia. Nie ma znaczenia jak Pingwin potraktował te linki, gdyby ich nie było pewnie też byłoby top10.

* miasto powyżej 100k mieszkańców

Cud boski, że ten temat nie wylądował jeszcze w koszu, albo nie został okrojony z wiadomej polemiki.
Zatem pozostaje czekać na rywalizację w konkursie :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja nie będę bawił się w personalne wycieczki, bo nie znam kolegi Xann-a. Nie będę też bawił się w oceny czy SWL działa, czy nie, bo się na tym nie znam.

Zgodzić się jednak muszę z opiniami, że ten test w zasadzie niewiele udowadnia. Na chłopski rozum - te frazy są liche jeśli chodzi o konkurencję. Skąd pewność, że ta strona nie byłaby +/- w tym samym miejscu na te frazy bez żadnych nienaturalnych działań?

Natomiast jeśli dobrze widzę. jedyna w miarę konkurencyjna fraza i zdecydowanie bardziej konkurencyjna niż wszystkie pozostałe razem wzięte, tj. "ślub na plaży" obsunęła się znacznie w wynikach po Pingwinie.

Co więcej w okolicach połowy września strona w ogóle zniknęła, a akurat w tym okresie zauważyłem, że niektóre strony, które miały duże nienaturalne linkowanie wypadały z wyników na niektóre frazy (jakby ban/filtr), choć na inne mogły nawet mocno rosnąć (dobra treść).

Możliwe, że ja coś źle interpretuję, ale jak dla mnie to jest raczej dowód, że przy naprawdę konkurencyjnych frazach lepiej brzydko się nie bawić, jeśli ma się dużo do stracenia.

Panowie machacie rączkami i pitolicue bzdury, chcecie to pokażcie bo na razie to same bajki opowiadacie bez pokrycia. Takie zwykłe pitole nie o szopenie

Mówice fraza banalna ? Proszę to pokonajcie mnie w tej banalnej frazie :)

Ps. Aha Sąsiad ma słonia w karawce

Marketing internetowy dla firm

Panowie machacie rączkami i pitolicue bzdury, chcecie to pokażcie bo na razie to same bajki opowiadacie bez pokrycia. Takie zwykłe pitole nie o szopenie

Mówice fraza banalna ? Proszę to pokonajcie mnie w tej banalnej frazie :)

Nie wiem czy to taki celowy zabieg retoryczny, czy Ty to na serio piszesz...

Jeśli na serio, to wyjaśnię: fakt, że nikt nie podjął się, żeby to zrobić lepiej i taniej, nie udowadnia tezy, że SWL radzi sobie z Pingiwnem 4.0, albo że Pingwin 4.0 nie radzi sobie z SWL. Ta tez nie będzie udowodniona nawet jeżeli ktoś się tego podejmie i przegra.

Jak na razie wynik testu udowadniaja (jak dla mnie), że Pingwin 4.0 działa tak jak powinien. Na mało konkurencyjne frazy strona jest wysoko - możliwe nawet, że dzięki SWL została szybciej "dostrzeżona", ale jest wysoko, bo nie jest aż tak zła, żeby być niżej przy tak kiepskiej konkurencji.

Natomiast jak tylko pojawia się jakaś konkretniejsza konkurencja (ślub na plaży) to strona poleciała o ok. 100% w dół. Mam nadzieję, że nie tylko dla mnie wynika z tego logiczny wniosek, że Pingwin dobrze sobie radzi z nienaturalnym linkowaniem - choć oczywiście to nadal za mała próba, żeby to bł wniosek pewny.

Frazę dietetyk + miasto 200-300 tyś mieszkańców robi się optymalizacją i 5-6 linkami z prywatnych  katalogów włączonych na 2-3 miesiące, potem wyłączenie. 

Wejście w topy 1-2 miesiące..

Sorry nic wielkiego to nie jest  zrobienie "wypasu w bieszczadach".

Przetestowane na 2 domenach (rózne miasta i konstrukcja strony). jedna rankuje na główną stronę i trzyma się na 1-2 miejscu od roku , druga na podstronę i oscyluje 1-5 od 3 lat.

Ostatnio prawnik + miasto 500k oraz adwokat + miasto 500k  weszło w top 10 po 3 miechach jeszcze przed pingwinem 4.0 i się trzyma na tej samej zasadzie.

Fraza szkoła jazdy + miasto 700k oraz nauka jazdy + miasto 700k weszła w top 10 po 3 dniach od optymalizacji strony bez linków. W zeszłym tygodniu. Sam jestem w szoku. Magia OPT i starej domeny.

Więc fraza z Bieszczadami naprawdę nie robi wrażenia. Sorry XANN

Można to zrobić bez linków w ogóle.................

Jak chcesz to ci zrobię dla testu "wypas owiec w tatrach" w 2 miechy dla testu. Na 80% że będzie w top 10 bez linków (no może z jednym :) )

Jeden warunek stara domena bez przeszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności