Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz to ci zrobię dla testu "wypas owiec w tatrach"

Xann nie zgodzi się na żaden publiczny test.W jego przypadku jedyne słuszne testy są te które robi sam według swoich założeń.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

namowiles mnie :)

Wreszcie jakiś facet wśród tych panienek, brawo :)

....

Natomiast jeśli dobrze widzę. jedyna w miarę konkurencyjna fraza i zdecydowanie bardziej konkurencyjna niż wszystkie pozostałe razem wzięte, tj. "ślub na plaży" obsunęła się znacznie w wynikach po Pingwinie.

Co więcej w okolicach połowy września strona w ogóle zniknęła, a akurat w tym okresie zauważyłem, że niektóre strony, które miały duże nienaturalne linkowanie wypadały z wyników na niektóre frazy (jakby ban/filtr), choć na inne mogły nawet mocno rosnąć (dobra treść).

Możliwe, że ja coś źle interpretuję, ......

Jeżeli reszta robi takie same analizy, to nie dziwię się że idzie mi tak łatwo.

Człowieku nowet nie zauważyłeś że tej frazy "śluby na plazy" nie ma na stronie - czy wiesz co to oznacza ?

Zapraszam na szkolenia w Katowicach

Marketing internetowy dla firm

Człowieku nowet nie zauważyłeś że tej frazy "śluby na plazy" nie ma na stronie - czy wiesz co to oznacza ?

Nie "śluby na plaży", tylko "ślub na plaży".

Nie wchodziłem wcześniej na tę stronę. Przyjąłem, że skoro ktoś monitoruje daną frazę, to jest ona dla niego istotna. A, że jest jedyną w miarę konkurencyjną, to zwróciłem uwagę, że w kluczowym momencie wypadła i generalnie spadła o około 100%.

Dopiero teraz wszedłem i widzę już na pierwszej podstronie,że słowo "ślub" i "plaży" przewija się na niej wielokrotnie (odpowiednio 43 i 11), a zbitek "ślub na plaży" występuje cztery razy w tym dwa razy w tagach.

Więc chyba mijasz się z prawdą.

@"Michael1977" - jak dla Ciebie tak wygląda optymalizacja strony pod frazę no to szacun, nie mam więcej tu nic do powiedzenia, poza załamką

W takim razie trzeba było być precyzyjnym i napisać, że strona nie jest optymalizowana pod tą frazę, a nie, że ona nie występuje - co okazuje się być nieprawdą. Poza tym jednak sam monitorujesz tę frazę i z jakiegoś powodu podałeś ją w artykule, a teraz okazuje się, że co? Ona nie ma znaczenia?

Dla mnie jest jedyną wartą uwagi - napisałem wcześniej dlaczego, więc nie będę się powtarzał.

Staram się odnosić do faktów, a Ty próbujesz mnie zdyskredytować w dość infantylny sposób - odwracając kota ogonem.

...

W takim razie trzeba było być precyzyjnym i napisać, że strona nie jest optymalizowana pod tą frazę, ....

Daj już spokój bo tylko coraz bardziej się kompromitujesz

Napisałem głośno i wyraźnie ".... a efekty niezoptymalizowanego artykuły na nie zoptymalizowane frazy widać gołym okiem...." wiem że nie znajdziesz dlatego podaje źródło:

https://seoparty.net/szokujace-wyniki-testow/

Następnym razem jak chcesz zabłysnąć to przynajmniej się przygotuj żebyś wiedział o czym piszesz

Marketing internetowy dla firm

Następnym razem jak chcesz zabłysnąć to przynajmniej się przygotuj żebyś wiedział o czym piszesz

Wiem o czym piszę, bo piszę o tym, co widzę.

A widzę jedyną względnie konkurencyjną frazę w zestawieniu, która w okolicach końca sierpnia, początku września dostała kopa w górę, potem około połowy września w ogóle wypadła, żeby w okolicy wejścia updejtu wróciła, ale znacznie niżej niż była wcześniej.

Czyli fraza zachowała się dokładnie tak, jak w przypadku paru innych znanych mi stron z dużym nienaturalnym linkowaniem, które dostały bęcki na najbardziej konkurencyjne frazy, nawet jeżeli na długim ogonie były duże wzrosty z uwagi na dobrą treść itp.

Napisałem wcześniej kulturalnie, że to może być za mała próba, żeby wyciągać tak daleko idące wnioski. Mogłeś się do tego odnieść merytorycznie, wybrałeś wycieczki osobiste. No, ale to już bardziej kwestia kultury osobistej, w co nie będę wnikał.

Wracając do faktów - moim zdaniem - ten test nie udowadnia postawionej buńczucznie tezy jakoby Pingwin 4.0 nie radził sobie z SWL. "Próba" z jedyną konkurencyjną frazą sugeruje, że może być dokładnie odwrotnie. Co nie znaczy, że jestem tego pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności