Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

odwracając kota ogonem.

Taka już Tomka specjalizacja , pod koniec dyskusji nikt już nie wie o co w niej chodziło :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A widzę jedyną względnie konkurencyjną frazę w zestawieniu, która w okolicach końca sierpnia, początku września dostała kopa w górę, potem około połowy września w ogóle wypadła, żeby w okolicy wejścia updejtu wróciła, ale znacznie niżej niż była wcześniej.

....

Używasz słowa "wypdła" - podczas gdy wszyscy mówią przetasowanie wyników i czekamy na jego finał- prowadzisz analize w dniach gdy nikt nie wie o co chodzi i co się dzieje.

Czyli fraza zachowała się dokładnie tak, jak w przypadku paru innych znanych mi stron z dużym nienaturalnym linkowaniem, które dostały bęcki na najbardziej konkurencyjne frazy, nawet jeżeli na długim ogonie były duże wzrosty z uwagi na dobrą treść itp.

Zachowanie jednej frazy nic nie mówi totalnie nic, obserwuje się zachowanie całej domeny lub zachowanie całej top10 na tą fraze zeby cokolwiek wnioskować

Wracając do faktów - moim zdaniem - ten test nie udowadnia postawionej buńczucznie tezy jakoby Pingwin 4.0 nie radził sobie z SWL. "Próba" z jedyną konkurencyjną frazą sugeruje, że może być dokładnie odwrotnie. Co nie znaczy, że jestem tego pewien.

Z tego co się oriętuje to najczęstszym hasłem tutaj u PIOwych eksperow jest  linkuj z SWL a dostaniesz kare,  no ja jakoś linkuje a tej kary nie widzie domena nadal w topach

Ps. kara po pingwinie to filtr jak by ktoś nie wiedział

Marketing internetowy dla firm

Xann - lecz to co pokazałeś to optymalizacja strony pod dane hasło. Strona z historią i to normalne zachowanie dla takiej domeny. Kilka linków na podstronę i mamy taki efekt.

Więc tu nie ma co dyskutować. Pokazałeś jedynie jak zrobić optymalizację strony pod konkretną frazę. Jak być chciał pokazać działanie swojego SWLa to wystarczyło kupić domenę za parę złotych. Postawić na niej stronę i dać ten sam tekst. Świeża domena bez linków, całkiem inaczej by się zachowała. Wystarczyło by, aby kilka osób na posiadanych stronach (z historią i linkami) dali podobny artykuł. Lecisz wtedy w dół. Czym więcej osób by go dało tym bardziej byś leciał w dół ze świeżą domeną przy takich założeniach jak podałeś.

Jeśli chodzi o SWL - on zawsze będzie działał. Pytanie jak długo domena nim robiona pozostanie w Topie?

Odpowiedź na to pytanie zostawiam tobie, gdyż nie używam obecnie SWL.

Ja w kwestii formalnej :P :

Może w końcu byśmy przestali wciskać kit o tych "karach" algorytmicznych, bo kara jest tylko i wyłącznie nakładana jedna - ręcznie ...

Obniżanie rankingu danej strony czy to przy okazji wprowadzenia aktualizacji algorytmu czy z powodu spieprzenia czegoś na stronie , lub spieprzenia linkowania zewnętrznego nie jest karą ;) . To jest normalna reakcja po zmianie parametrów oceny.

To że komuś się odwidziały blondynki i przerzucił się na brunetki nie jest ukaraniem ani blondynek ani samego siebie, po prostu zmieniły się preferencje . 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Krzychu w kwestii formalnej mowie o karach ręcznych za linki

Jeśli chodzi o SWL - on zawsze będzie działał. Pytanie jak długo domena nim robiona pozostanie w Topie?

Odpowiedź na to pytanie zostawiam tobie, gdyż nie używam obecnie SWL.

No nie myślisz że pokaże tutaj TOPowe frazy robione SWL :) Takie cuda pokazuje na szkoleniach, najbliższe już za dwa tygodnie, zapraszam :)

Ps. E-weblink ma 7 lat, ciężko coś utrzymywać przez 7 lat jak nie działa :)

Może w końcu byśmy przestali wciskać kit o tych "karach" algorytmicznych, bo kara jest tylko i wyłącznie nakładana jedna - ręcznie

To kwestia nazewnictwa.

Karą może byc także działanie algorytmu (obniżenie pozycji w rankingu) za niestosowanie się do wytycznych wyszukiwarki.

Ty nazywasz to działaniem algorytmu a inny karą od Google. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No nie myślisz że pokaże tutaj TOPowe frazy robione SWL :) Takie cuda pokazuje na szkoleniach, najbliższe już za dwa tygodnie, zapraszam :)

Nawet miałem ochotę się wybrać na Twoje szkolenie z ciekawości co na nim mówisz. Cena 1000 zł nie jest wygórowana i można sobie spokojnie na taki wydatek pozwolić. Jak byś je robił w Warszawie to bardzo chętnie.

Natomiast do Katowic nie chce mi się za bardzo jechać. Szczególnie, że taka pogoda za oknem ;-)

No nie myślisz że pokaże tutaj TOPowe frazy robione SWL

Ani tutaj ani na szkoleniach nie pokażesz bo takich fraz NIE MA ;) jak znam życie to za topową frazę uznasz te "śluby na Dominikanie" :D

albo "kurs strzyżenia owiec na wypasie w Bieszczadach" :D

jak nie działa

Ależ nikt (przynajmniej ja) nie twierdzi, że nie działa , działa jak najbardziej co widać na frazach z półki o zerowej konkurencji :). Może też służyć (chyba przede wszystkim) i służy, do linkowania gorszej jakości zaplecza , do szybszej indeksacji wpisów itp.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie puści obecnie swla dynamicznego na stronę klienta :) 

e-weblink taki skuteczny, topowe frazy robi, a jakoś ogłoszeń kupna punktów nie widać. Owszem kiedyś działał bardzo dobrze(kupowałem w mln punkty), ale te czasy za nami.

Testowałem ja, testowali inni, efektów nie było, ale znam tą starą śpiewkę źle przyłożyliśmy punkty i dlatego nie dał efektów :D

Nawet miałem ochotę się wybrać na Twoje szkolenie z ciekawości co na nim mówisz. Cena 1000 zł nie jest wygórowana i można sobie spokojnie na taki wydatek pozwolić. Jak byś je robił w Warszawie to bardzo chętnie.

Natomiast do Katowic nie chce mi się za bardzo jechać. Szczególnie, że taka pogoda za oknem ;-)

pieniadze wyrzucone w bloto, to juz lepiej dac bezdomnemu 

Panowie widzę tylko wasze machanie rączkami nic więcej, a możecie usiąc nosa Xannowi i pokazać ze fraza Wypas owiec w Bieszczadach nie jest dla was problemem i pokonać w niej Xanna

Jak na razie zwykły płacz i zwykłe opowiadanie bajek pt kto ma dłuższego (Oprócz Krzyśka i HyHy którzy podnieśli wyzwanie)

Panowie konkrety a nie płacz :)

Tak tak wiem każdy jeździ mercedesem i ma na fraze "tabletki na odchudzanie" top1  (akurat ten facet będzie u  nas szkolił na drugim dniu BHS)  jak na razie to pilolicie same bzdury a nikt nie pokazał żadnego konkretu

ps A jakie frazy są robione SWL to na prawde można łatwo i szybko ogarnąc ale trzeba wiedzieć jak :)

...
Nikt przy zdrowych zmysłach nie puści obecnie swla dynamicznego na stronę klienta :)

gdyby buło tak jak mówisz, puszczali by na konkurencje :) wiesz kij ma daw konce, jak się polepsza to się daje na klienta jak szkodzi to na konkurnecje jak widziesz zawsze SWL mają branie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności