Skocz do zawartości

Pingwin 4.0 kontra wypas owiec w bieszczadach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

OT: podziwiam cierpliwość Max'a, że ten temat jeszcze nie został przeniesiony do dowcipów ;)

Stawiam, że jest grubsza narada co z tym fantem zrobić. Pewnie temat wyleci nawet poza kosz bo obciach jest gruby. Tak przynajmniej mi, laikowi się wydaje ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 629
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Okej, a jakieś inne wnioski macie poza tymi, które są już chyba oczywiste?

Jak widzę po SERPach, parę osób spróbowało swoich sił. Co powoduje, że jedni są wysoko (wyżej niż pomysłodawca), a inni są niżej? Pierwsze co mi się rzuca w oczy to ilość występowania w tekście (także w tagach itp) frazy, która brzmi dokładnie tak jak wyszukiwana. Poniżej podaję zestawienie pomijając strony, które są "poza konkursem". :)

1 miejsce w SERP - fraza występuje 14 razy

2 miejsce - 13 razy 

8 miejsce (strona pomysłodawcy) - 11 razy

24 miejsce - 4 razy

25 miejsce - 2 razy

27 miejsce - 4 razy

i na koniec "wyjątek", bo dopiero 59 miejsce, a fraza występuje aż 7 razy, ale serwis wygląda na bardzo spamowy...

Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia i zechce się nimi podzielić, bez udawania przy okazji, że wie więcej, niż rzeczywiście wie? :)

Pierwsze co mi się rzuca w oczy to ilość występowania w tekście (także w tagach itp) frazy, która brzmi dokładnie tak jak wyszukiwana.

Źle kombinujesz, według twojego toku rozumowania, jakbym na stronie dał 300 razy frazę pozycjonowaną to bym był wyżej niż konkurencja?

Pierwsze co mi się rzuca w oczy to ilość występowania w tekście (także w tagach itp) frazy, która brzmi dokładnie tak jak wyszukiwana.

Źle kombinujesz, według twojego toku rozumowania, jakbym na stronie dał 300 razy frazę pozycjonowaną to bym był wyżej niż konkurencja?

Jakbyś dał 300 razy, to prawdopodobnie zostałbyś uznany przez algorytm za "spamera" (może nie od razu). Bądźmy poważni, proszę - to, że na tym forum mam napisanych cztery posty na krzyż nie oznacza, że jestem idiotą.

Kontekst jest ważny - fraza jest praktycznie bez konkurencji - tu nie ważą niuanse tylko najprostsze, najbardziej oczywiste, ciosane kołkiem rzeczy. Dlatego fajnie IMO jest się temu przyjrzeć. Ilość użytej frazy jest pierwszym co rzuciło mi się w oczy, dlatego o tym napisałem. A nie dlatego, że jest to mój "tok rozumowania".

Ilość użytej frazy

Nie jest najważniejsza chociaż czasami bywa decydująca.

Test wykazał co innego , otóż strona w TOP1 ma prawie 5 K linków prowadzących z 85 domen (kiedyś prosiłem aby mi spróbowali dowalić rumakiem coby dostać "filtr") 

zaś strona "testowa" Xana ma : 47 K linków prowadzących z 600 domen

Do strony w TOP 1 nie prowadzi żaden link

Do strony Xana około 14 K

Wnioski można chyba samemu wyciągnąć ;)

porostu mam beke

To weź się Tomek ogol albo wydepiluj ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to już za parę dni.

Cierpliwośći, Ty jyz pokazałeś co potrafisz, teraz mój ruch

Na co chcesz czekać kilka dni, jak inni TOP zrobili w 18 h, a później w 3 h.

Mi się wydaje że 

porostu mam beke a dlaczego to już za parę dni.

tak na prawdę nie wiesz co zrobić i czekasz, aż temat ucichnie. 

Jak chce się robić szkolenia i strzyc owce, to trzeba jakąś wiedzę posiadać ... 

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Ty jyz pokazałeś co potrafisz, teraz mój ruch

Jesteś pewien ?? Ja nie pokazałem co ja potrafię, tylko wykazałem czego Ty nie potrafisz, ot taka mała różnica ;) .  Twoje testy i wnioski są jak ten test z muchą:

Latała sobie mucha i bzyczała , koleś ją złapał, wyrwał skrzydełka i położył na stole, mucha przestała latać i bzyczeć....

Wniosek:

po wyrwaniu skrzydeł, mucha traci głos .... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zastanawiam się jak teraz, po przeczytaniu tego wątku, czują się wydymani "na wielbłąda" petenci uczestniczący w pseudo szkoleniach. Może któryś się wypowie? :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności