Skocz do zawartości

Słowa kluczowe i podstrony.

MyCaneSF

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałem zacząć pozycjonowanie swojej strony ale tknęła mnie jedna sprawa. Jeżeli mam ograniczone frazy na które chcę pozycjonować stronę i jest ich np. 5, a podstron na będzie powiedzmy 2x tyle(w sumie będzie ich raczej więcej), to te pozostałe 5 podstron też wypełnić jakimiś frazami i linkować wszystkie? Czy skupić się tylko na tych 5 i nie ucierpi przez to moja strona w ogólnym rozrachunku? Z tego co do tej pory wyczytałem lepiej działać w obrębie tylko tej piątki, ale wolę się zapytać profesjonalistów.

Zależy od treści strony, ale możesz np. Jeśli masz podstronę cennik, skup się na frazie cena twojej usługi. Zrób to mądrze, i poczytaj o długich oganach.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

W tym przypadku nie poszaleję za bardzo z długim ogonem. I nie do końca wiem jak rozumieć odpowiedź.

Żeby nie robić drugiego tematu: Jak to jest z mapą strony? Na mojadomena.com/sitemap pokazuje mi że jest, sprawdzając jakimiś audytami online nie wykrywa mi jej. Do tego w google search console w zakładce Mapy witryn nie pokazuje żadnej mapy.

Żeby nie robić drugiego tematu: Jak to jest z mapą strony? Na mojadomena.com/sitemap pokazuje mi że jest, sprawdzając jakimiś audytami online nie wykrywa mi jej. Do tego w google search console w zakładce Mapy witryn nie pokazuje żadnej mapy.

Bo w search console musisz dodać sitemap (wskazać pod jakim adresem jest). To, że jakieś online audyty Ci czegoś nie wykrywają to olej kompletnie. 

Dzięki, działa. :)

Mam kolejny problem, w zakładce słowa kluczowe pojawiają mi się inne słowa niż te na których mi zależy. Mimo że danej frazy użyłem np. 5 razy w google search console pokazuje że znalazło ją tylko 1 raz za to pojawiają się jakieś słowa które były użyte raz czy dwa w przekłamanej większej ilości.

Nie mogę edytować postu, jeśli gdzieś to możliwe a przegapiam tę opcję to prosze o pouczenie.

Chciałem dodać że np. robiąc ten "audyt" woorankiem liczy mi słowa kluczowe normalnie i pokazuje że fraza która występuje na stronie 10 razy jest faktycznie znaleziona 10 razy natomiast w google search console pokazuje mi ją tylko 1 raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności