Skocz do zawartości

Zarobek miesięczny w sieciach reklamowych

rafal-r

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po dość długim czasie przeglądania ofert, umów oraz kilkudziesięciu maili stwierdzam, że bardzo dobrą ofertę ma adclick. Naprawdę, ludzie mili nastawieni do klienta - są bardzo elastyczni jeżeli chodzi o profil tematyczny czy negocjację miejsc reklamowych na naszej stronie.

Reszta to naciągacze i tyle...

Z tego co zauważyłem to z większością sieci reklamowych podpisujemy CYROGRAFY !

Kiedyś bawiłem się w sieci i mogłem liczyć ze strona rozrywkową - znaczenie imion na zarobek 250-320 złotych miesięcznie. Teraz jak pomyśle ile straciłem przy tym to niesamowite. Wtedy nie było jeszcze adsense. Teraz jest i sugeruje wam skorzystać z tego ;-)

juz to widze :D teraz bedzie powstawac codziennie 10 nowych stron "znaczenia imion" nastawionych na adsense...

Kolejna kopalnia zlota odkryta na forum, a ludzie tak narzekaja, ze Ci starsi nie chca sie dzielic wiedza ;)

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

Jeżeli nie masz "wystarczających" statów do Adnet jesteś kierowany do AdClick - dawno temu tak mnie skierowali twierdząc, iż niskie staty.

jeżeli 20k uniq to za mało to... czego oni oczekują ? :]

To nie jest tak, że nie chcieli przyjąć tylko w adclick jest większa elastyczność co do sprzedaży miejsc reklamowych. (mam nadzieje ze dobrze to okresliłem)

Nie mówię, że 20k to mało- ale chodziło mi o to, iż w tym przypadku jest taka zależność jak napisał tomekf - napisz do Adnet, że masz np. 7k - odeślą Cie do AdClick - sam ten fakt wskazuje na zależność tych sieci.

Dodatkowo AdClick ma mniej rygorystyczne podejście do tematyki serwisu, Adnet bardziej "przebiera".

jeżeli 20k uniq to za mało to... czego oni oczekują ? :]

dla agencji zrealizowanie kampanii to raczej żaden problem, zawsze odpowiednia ilość frajerów gotowych wyświetlać szkodliwe dla użytkowników reklamy za pół ceny, się znajdzie, więc 20k uniq w te czy we wte to raczej żadna różnica. Najważniejsze to zdobyć klienta, a patrząc na to, kto się za pośrednictwem takich sieci reklamuje, to raczej na pewno tego typu klienci nie dowiadują się o adnecie, adclicku, idm czy innym ze strony o znaczeniu imion.

ja miałem w ręku umowę z AdClicka i jest ona tak samo skandaliczna jak umowy z innych sieci. Najzabawniejsze są zawsze punkty o odszkodowaniach i karach. Nie chodzi o to, czy praktycznie jest możliwe, że taka agencja cie ograbi z pieniędzy, ale o to, że podpisywanie umowy z takim punktem ogólnie źle wpływa na samopoczucie, a przecież po to pracujemy, żeby nasze samopoczucie było jak najlepsze? :)

Przynajmniej 50K dziennie można powiedzieć, że już znaczysz ten 1 %

Po pierwsze 50k to bardzo duzo, tylko kilka razy mniej od popularnych i dobrze znanych portali internetowych. Po drugie liczba odwiedzin wiaze sie scisle z tematyka [wogole nie wiem dlaczego wszyscy pisza o uniq jakby to bylo najwazniejsze], jesli masz strone z opisami gg to raczej nikt tam nie kupi reklamy, ale jesli masz serwis o wypalarkach [np. cdrinfo.pl] to wiele firm produkujacych taki sprzet bedzie zainteresowanych zamieszczeniem reklamy nawet jesli strona bedzie miala malo wizyt. Oprocz tematyki chociaz to tez jest powiazane liczy sie profil uzytkownikow, dla reklamodawcow 100uniq odwiedzin osob z wyzszym wykrztalceniem, zarobkami powyzej 5k i lubiacych robic zakupy przez net jest bardziej atrakcyjne niz 10.000uniq 10latkow nie posiadajacych nawet wlasnego konta bankowego.

Przeciez to jest logiczne, ze reklamodawca musi zarobic wiecej na reklamie w naszym serwisie od nas samych, wiec jesli ktos ma nieciekawy profil uzytkownika to nawet z 20k wiele nie wycisnie.

Zgadza się to, że same uniq to za mało- są serwisy, które nigdy nie były i chyba nie będą nawet brane pod uwagę przez tego typu agencje właśnie ze względu na tematykę i akurat nie chodzi tutaj o to, że jest ona dla dziesięciolatków, którzy nie mają konta w banku.... bo oni akurat niejednokrotnie wydają więcej, niż Ci co je mają :), dodatkowo przecież są serwisy sezonowe, które mają kilka miesięcy ruchu w roku, jak np. zima-narty, motory a to wystarczy, aby jednak współpracować z agencjami (i nie tylko) aby na nich nieźle zarobić wyświetlając reklamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności