Skocz do zawartości

EMA i nofollow

pawelkon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Interesuje mnie Wasze zdanie w kwestii używania fraz sprzedażowych jako anchorów przy linkach nofollow. Na starcie dodam że szukałem informacji o tym. I nie zależy mi na nabiciu postów.
Jedyne w zasadzie jasne stwierdzenie znalazłem w info od samego Google https://support.google.com/webmasters/answer/96569?hl=pl  W akapicie o informacji która mnie interesuje jest napisane jasno "Google nie przekazuje rankingu PageRank ani tekstu kotwicy za pośrednictwem tych linków". Jednak chciałbym poznać Wasze zdanie. Czy ktoś może miał jakieś doświadczenia w tym temacie? Wiadomo że komunikaty G. są nie zawsze jasne. No i nie wiem jak aktualny jest ten wpis. Ciekawi mnie jakie efekty lub konsekwencje może mieć pozyskanie dużej ilości linków nofollow z EMA. Co myślicie?

Pozdrawiam

Karą w jakim sensie? Ręcznym, czy filtrem algo? Musiałbyś zrobić test w warunkach laboratoryjnych, tj. zbudować profil linków z samych nofollow (czyli np. tylko z własnego zaplecza) i próbować zafiltrować EMA nofollow frazę. Biorąc jednak pod uwagę, że EMA nofollow nie ma przełożenia na ranking, to taki scenariusz wydaje się mało prawdopodobny.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nofollow przyspiesza indeksację

Co przez to rozumiesz? Przyśpiesza indeksację serwisu, bardziej niż link do-follow czy po prostu jako uzupełnienie linków do-follow (gdy mamy wybór: albo link no-follow, albo brak linka). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności