Skocz do zawartości

Duplikat bazy danych a google

dante9

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam takie pytanie:

posiadam serwis z plikami graficznymi i zamierzam zlecić wykonanie podobnej strony na którą będzie przeniesiona baza danych za starego serwisu - oba serwisy będą funkcjonować i aktualizacje z takimi samymi plikami będą robione tego samego dnia.

Dane jakie będą przeniesione to:

plik graficzny, tytuł pliku, wielkość, kto i kiedy dodał

Strony będą się różnić tym, że na pierwszej (starej) można tylko pobierać, a ta nowa będzie bardziej w stylu forum - czyli pod plikiem możliwość komentowania i generalnie na stronie będzie forum.

Czy nie będzie problemu z google?

Programista który będzie robił nowy serwis i przenosił bazę danych zapewnia mnie że nie będzie z tym problemów (jeśli chodzi o google), ale ja nie do końca jestem przekonany.

Z góry dziękuje za odpowiedz

Widziałeś ile jest klonów z memami? tu znajdziesz odpowiedź :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Duplikat to pikuś.

Ale czy naprawdę w oparciu o te same treści tak trudno zrobić coś unikalnego?

Odpowiem.

NIE

Podpowiem też (zakładając, ze serwisy komercyjne).

ctrl C ctrlV kasy nie daje.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Tak obydwa serwisy komercyjne, ten nowy będzie unikalny pobieranie/zostaw komentarz/forum na starym można tylko pobrać i nic więcej.

Czy warto przekonam się napewno, ale mam dużą konkurencję więc mam nadzieje że tak...

Ale przed przeniesieniem wszystkich plików graficznych które będą dostępne do pobrania chciałbym się upewnić czy nie będzie z tym problemu. Tak jak pisałem wcześniej bedą to te same pliki graficzne .jpg - jego tytuł, wielkość, kto dodał... ok 50K

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności