Skocz do zawartości

[pomysł] Wyróżnianie stron w Katalogu

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo mnie cieszy, że coraz więcej Użytkowników umieszcza linki do Katalogu na swoich stronach, cieszy mnie to że dzięki temu mogą zdobywać dodatkowe punkty.

Sprawdzam sobie jak wobec linków typu www.webwweb.pl/link.php?id=XX zachowuje się google za pomocą "link:www.webwweb.pl" i... okazuje się że linki na kolejnych stronach na których się pojawiają nie powodują zwiększenia wartości Link Popularity w google ale nie będę specjalnie nic w tym celu zmieniał.

Bardzo istotny dla mnie jest wizerunek Katalogu i docieranie do świadomości poprzez elementy graficzne (bannery i buttony na stronach Użytkowników) dlatego chciałbym wprowadzić dodatkowe wyróżnienie wpisu.

Niektóre katalogi stosują trochę wymuszony system "umieść button otrzymasz wpis" a mój pomysł, który tu podrzucam polega na dodatkowym wyróżnieniu wpisu w Otwartym Katalogu Internetowym za umieszczenie u siebie bannera lub buttona który i tak służy do zdobywania dodatkowych punktów zamiast linku tekstowego.

Czekam na Wasze opinie B)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 2 tygodnie później...
link pop zwiekszalby sie jakbys linkowal tylko i wylacznie 

https://webweb.pl bez parametrow

Obecny system zdobywania dodatkowych punktów przez wejścia z linku wyklucza to co napisałeś :)

Link pop dla domeny webwweb.pl jest bardzo niewielki - obecnie skłaniam się do ustawienia wszystkich linków w katalogu jako bezpośrednie dzięki czemu katalog może stać się jeszcze bardziej przyjazny Waszej pracy z wyszukiwarkami.

Jeśli mogę to proszę, umieszczajcie oprócz bannerów czy buttonów, skryty gdzieś w stopce choćby jakimiś malusienimi literkami (choćby tekstem w kolorze tła) link do adresu https://katalog.stron.pl w dokłanie takiej formie: katalog stron

Nie wiem, ale być może dzięki temu PR katalogu zacznie rosnąć, a wówczas zdaje się, że wszyscy będą zadowoleni.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności