Skocz do zawartości

Brak efektów pozycjonowanych stron lokalnych?

Ganter

Rekomendowane odpowiedzi

W Seo siedzę stosunkowo od niedawna.

Pozycjonuję kilka stron lokalnych - ale od 3 miesięcy nie widzę żadnych efektów.... Na pewno utrudnieniem będzie to, że nie mogę podać, jakie to strony i  jakie frazy, ale to są frazy w mieście ok. 200-300 tysięcy mieszkańców. Pozycjonuję je ze znajomym, znajomy robił onsite i teksty - on siedzi w tej branży dłużej.

1. Stronka istniejąca 15 lat, wcześniej niepozycjonowana. Teraz wrzuciłem nową treść, zrobiłem onsite. Dobry czas otwierania strony, responsywna Ale domena net.pl

2. Strona czteroletnia. Treść nie jest powalająca, ale na tle konkurentów wypada niebo lepiej. Dobry czas ładowania, responsywność.

3. Kilka domen zapleczowych dla innego projektu - tekst oryginalny, ale też zoptymalizowany pod słowa kluczowe

Jak dopalam te strony? Katalogi stron - te płatne. Tak z 5-10 miesięcznie na każdą ze stron - wszystkie opisy unikalne.  Raz jeszcze poszły linki z for.  No i podaję strony do tych katalogów lokalnych, katalogów firm itd.

Hmm, praktycznie nie ma żadnych efektów. Stronki są responsywne, szybko się ładują, ale kurczę, jak nie mogę wbić na top na frazy lokalne, to jest jakiś problem. Jedyne, co na tę chwilę widzę, to prawdopodobne zbyt duże nasycenie słów kluczowych na stronie - co 3-4 zdaniu jest to słowo kluczowe, mało jest synonimów, chyba że na te synonimy się pozycjonujemy.

No i to, że stronki mają wg mnie za dużo nagłówków H3 - są jakieś randomowe elementy brane do tego nagłówka...

Może coś pominąłem? Albo trzeba dłużej czekać?

5 linków miesięcznie z katalogów. Dobrze, że nie 2. Przy takiej ilości, to do TOP 10 nie dojedziesz przez kolejne dziesięciolecie.

Optymalizacji bez adresów nikt z nas nie oceni.

To tak na szybko.

BTW. W kontekście przekazywania mocy, to czy strona z której linkujesz - ma RWD, czy nie, nie ma żadnego znaczenia.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

BTW. W kontekście przekazywania mocy, to czy strona z której linkujesz - ma RWD, czy nie, nie ma żadnego znaczenia.

Mam tego świadomość :) Chodziło mi raczej o to, że strony, które są pozycjonowane przeze mnie, są RWD :)

Dalej mówimy o frazach lokalnych, w których strony znajdujące się w TOP 10 często nie mają contentu, a profil linków też ubogi. Może te 5-10 linków miesięcznie to nie jest imponująca liczba, ale i tak na tle konkurencji raczej wypadamy ok. Dziwię się po prostu, dlaczego tak jest, że konkurencja, która nic nie ma, jest na topach, a ja na drugiej stronie wyszukiwania.

Mam świadomość, że bez adresów niewiele sie zrobi, ale niestety mam związane ręce. Chciałem poznać ogólne opinie na ten temat.

Ogólne opinie są w moje wypowiedzi i @Paq

Jeśli chodzi o rady, to wejdź na forum w dział Ogłoszenia -> Linki, i tam jest kilka SEO Sklepów. Pogadaj z nimi, pokaż im adresy stron, może doradzą Ci jakiś pakiet lików. Nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale przy Twoim poziomie wiedzy nie jest też najgorszy (powinieneś liczyć na jakiś efekt po takiej usłudze, tylko że wywalisz $$$ na to). Druga droga to poczytać to forum od A do Z i za pół roku może coś drgnie w wynikach.

Daj jeszcze sygnały SM - na pewno w ranking wtedy top 1 jak w masło wejdzie... :D Znowu wróżenie ze szklanej kuli - wszyscy tutaj po prostu to uwielbiają :)

Dobry pomysł - Social media na pewno pozwolą mi się wybić ;) Czemu na to nie wpadłem :D

A tak na serio - coś niecoś wiem o zwykłym pozycjonowaniu, wiem, że trzeba trochę czekać. Ale lokalne frazy traktowałem jako coś o małej konkurencji - szczególnie dla tak małego miasta -200-300 tys. Dziwiłem się, czemu jeszcze nie ma efektów - delikatne zmiany, z 30 pozycję, na 20. I tyle.

Dlatego postanowiłem zapytać się tu. Ale w sumie bez fraz to takie wróżenie z fusów.

Pozycjonuję kilka stron lokalnych 

Poczytaj o pozycjonownaiu lokalnym, jak zbudowanie są wyniki lokalne i co na nie wpływa. Poczytaj o NAP, fragmentach rozszerzonych typu LocalBusiness, Google dla Firm, opinie ...

Wtedy będzie to seo lokalne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dziwię się po prostu, dlaczego tak jest, że konkurencja, która nic nie ma, jest na topach, a ja na drugiej stronie wyszukiwania.

Skoro (co zrozumiałe) nie chcesz podać adresu pomyśl nad dokładniejszą analizą konkurencji. Porównaj ze swoją stroną. Gdzieś ta różnica musi być. Popracuj nad jej zniwelowaniem.

e: literówka.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ale lokalne frazy traktowałem jako coś o małej konkurencji - szczególnie dla tak małego miasta -200-300 tys. Dziwiłem się, czemu jeszcze nie ma efektów - delikatne zmiany, z 30 pozycję, na 20. I tyle.

Mala konkurencja to jest miasteczko 25 tys. Miasto 200-300 tys. to juz wiecej zabawy..

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności