Skocz do zawartości

Stworzyłem stronę - co dalej?

MrAve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stworzyłem stronę internetową - zawarłem w niej wszystkie ważne keywords i dodałem title oraz description meta tags, dodałem wczoraj stronę do google za pośrednictwem /addurl poprzedzającym adres google.
Strona pojawia się w wynikach wyszukiwania JEDYNIE gdy wpiszę jej pełną nazwę w wyszukiwarce i poprzedzę site: lub info:
W Google Webmaster Tools nie są dostępne analizy dla mojej strony. Strona więc działa, ale w google wyświetla się tylko jak wlepię site: lub info: przed domeną. W żadnym innym wypadku - słowa kluczowe nie są powiązane. Czy zrobiłem coś nie tak? Czy pominąłem jakiś ważny aspekt przy dodawaniu strony do google?
Proszę nie zrozumieć mnie źle, wiem ile trzeba się natrudzić by strona wyświetlała się na pierwszej stronie w wynikach wyszukiwania, ale nawet wpisując słowa kluczowe jak miejscowość gdzie znajduje się sklep stacjonarny i nazwę domeny, nie ma strony w wynikach wyszukiwania. 

Muszę czekać aby strona została dodana poprawnie do google czy sam zrobiłem coś nie tak?
Będę wdzięczny za wskazanie kierunku działań dla rozwiązania problemu.

Pozdrawiam

sitemap.xml przesłałem już w GSC. Co więcej, jak pisałem - analityka dla mojej strony jest niedostępna :/ Nie wiem dlaczego.
Stronę dodałem ponad 24h  temu, a wyniki są mizerne, bo strona pojawia się tylko jak wpiszę pełną domenę strony w wyszukiwarce poprzedzoną site: lub info:
Tyle... :/ Strona nie pojawia się w wynikach wyszukiwania nawet jak wpiszę jej adres w wyszukiwarce z dodatkowymi słowami kluczowymi - zawartymi na stronie oraz
w tagu "keywords" w kodzie strony.

meta tag keywords możesz sobie darować, chyba że masz stronę z apką pod IOS.

w GSC  możesz zobaczyć ile podstron masz zaindeksowanych.

Buduj linki do swojej strony, tak naprawdę bez nich się nie obejdzie.

jeszcze jedno zobacz co  możesz poprawić na stronie www

https://www.seoptimer.com/antyki-meble-sklep.pl

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Czyli linkowanie strony, linkowanie strony i jeszcze raz linkowanie strony...?
To mogę zrobić sam, na czym więc polega pozycjonowanie strony? 
Czy jest sens pozycjonować nową / świeżą stronę bez jej uprzedniego linkowania?

Mam stronę OnePage - mam zaindeksowaną tylko jedną stronę (główną)

pozycjonowanie w uproszczeniu polega na zdobywaniu linków do strony.

powinieneś jeszcze popracować także nad stroną... nie masz altów i titles w galerii. zobacz pare sugestii  jest w wynikach seoptimera

z seo dostałeś F (failed), czyli niedostateczny..  strona posługuje się standardową amerykańską skalą ocen od A,B,C,D do F.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

To mogę zrobić sam, na czym więc polega pozycjonowanie strony?

Idź na szkolenie do Xanna !

A tak poważnie pozycjonowanie polega na optymalizacji strony plus zdobywaniu odpowiednich linków dla niej.

EDIT: literówka

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

załóż trochę wizytówek w serwisach typu zumi, yellowpages etc... jest tego mnóstwo - powinno pomóc :)

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Ze stroną "one page" każdy chyba przyzna, że wielu fraz nie ugrasz ;) niestety.

Swoją drogą masz coś tam na allegro wrzucane. Nie możesz wszystkich produktów trzymać też u siebie z jakimiś opisami? Nawet jak się sprzeda to najwyżej stosujesz nie do końca przyjazną metodę pt: "Brak produktu na stanie" i podstronę zostawiasz (tak jak to działa w przypadku wielu sklepów) ale przynajmniej budujesz sobie jakąś treść na stronie.

Dodaj się jeszcze do "Google moja firma" (czy tam Google business, w sensie do mapek ;) ). Wypełnij tam wszystko dodaj zdjęcia, poproś klientów o opinie. Ewentualnie zaznacz na jakim obszarze "działasz" - większych miast. Bo obawiam się, że w samej miejscowości Łosiów (strzelam nawet nie wiem gdzie to) będzie mało osób wyszukujących antyków.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności