Skocz do zawartości

Niski Wynik Jakości

Expansywny

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam kampanię i daję -100% stawki na wyświetlanie na urządzeniach mobilnych. Taka branża, że wejścia mobilne są mi zupełnie niepotrzebne.

Mija 2-3 dni i na słowa kluczowe z najwyższym CTR dostaję komunikat: Wyświetlane rzadko z powodu niskiego Wyniku Jakości .

Próbowałem do nich pisać, ale niunia najpierw wkleiła mi gotową formułkę, a potem zasłaniała się algorytmem, że niby przez to, że strona nie jest dostosowana do urządzeń mobilnych. Reszta argumentów też z xxxx, co nie omieszkałem udowodnić, ale i tak żadnych efektów tej rozmowy nie było.

Więc co: google nie chce moich pieniędzy, po prostu chcą żebym zwiększył stawkę czy znalazłem się na jakiejś "czarnej liście"?

Expansywny poszukaj powodu niskiego wyniku jakości. To nie zawsze jest stawka CPC. Czy stosujesz rozszerzenia? Czy zmieniłeś już reklamy tekstowe na rozszerzone reklamy tekstowe?

Kampania jest pogrupowana?

Najedź kursorem na dymek z oceną wyniku jakości. Może masz słowa które nie odpowiadają Twojej ofercie? Jak je dopasowujesz? Czy reklamy prowadzą do strony głównej, czy np z danym produktem/usługą? Czy strony docelowe zawierają wystarczająco dużo treści, aby google "rozpoznało" co się na niej znajduje? Jaką masz średnią pozycję reklam?

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Mam słowa, które pojawiają się przynajmniej dwa razy na stronie docelowej, która to strona jest stroną produktową.

Co ciekawe - słowa o niskiej ilości wyświetleń i niskim CTR, które tez są w tej kampanii nie są kwestionowane. Czyli kwestia rozszerzeń nie ma tu nic do rzeczy

Tylko te, na których był ruch.

Trochę rozmawianie o wszystkim i o niczym gdy nie ma się wiej informacji. Prawdopodobnie zbyt ogólne frazy kluczowe / słaba strona docelowa. Napisz do mnie na michal@wiercimok.pl możemy przeprowadzić audyt dla Ciebie. 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności